❄💖 Януарска радост 2026-та година 💖❄ - Тема 4

• 20 083
  • 736
  •   1
Отговори
# 660
Confessor, мале, мале, какво преживяване! Честита радост, голямо бебе. Браво и на мъжа ти! Бързо да се възстановиш. Питай ги като се прибереш дали можеш със смрадлика да се поливаш отдолу за по бързо възстановяване, чувала съм че помагало.

# 661
Остават ми 2 дни до секциото, момичета, направо съм откачила. Не мога да спя, много се страхувам, треперя, днес повърнах от стрес, боли ме стомаха. Не знам защо така реагирам, хем си казвам неща да се успокоя и знам, че е нормално за да има бебе всяка жена да премине през раждането, което не е приятно откъм болка. Но не мога да се контролирам, особено като чета някакви ужасни случаи като “усещах всичко, не ме хвана упойката, болезнено раздвижване” и тн.
😞😞😞😞😞

Миличка, аз бях същата, особено последните два дни преди секциото - имах чувството, че ще умра буквално от страх. Но щом аз го преживях и на вторият ден обикалях болницата защото родилният сектор беше пълен и трябваше да ходя на всеки три часа при бебето, прави сметка. Сега сме си у дома и всичко е наред. Само си мисли за този момент. Мен това ме крепеше.

# 662
Maria, Confessor, честити бебенца! Бързо да ви минават всякакви неразположения и да се гушкате вкъщи!

Щях да питам преди време бяхте коментирали, последните дни много ме болят ставите на ръцете, особено сутрин след ставане. Имам лек оток, контролирам уж с прием на протеин, но започвам да се притеснявам, че се влошават тези болки. Като се пораздвижа вече е по-добре, но някой дали може да сподели нещо, което помага Sad

# 663
Confessor, голям мъж, браво! Жив и здрав да ви е! А колко го мериха последно на ехограф и кога?
Пръскай се с цикатридина. При мен тя спаси положението след епизиотомията при първото ми раждане. Иначе не можех да сядам седмица след раждането. Само настрани.

# 664
Здравейте, и аз да споделя – днес се роди бебе Божидар, 3250 г., с планово секцио по медицински причини. В момента от окситоцина ми е доста тежко и натискането по корема също, но като цяло всичко е наред.
Благодаря ви на всички за подкрепата през цялото време, за това че споделяхме всичко и си помагахме да се успокояваме. Благодаря и на теб, Soare, че ми писа още в самото начало, за да ме подкрепиш.
Пожелавам ни на всички бебчетата да са ни живи и здрави, а на тези, на които тепърва им предстои-  много успех и леко раждане. 💙

# 665
Честити да са ви момченцата, Mlya, Maria и Confessor! Бързо възстановяване ви пожелавам момичета. Yellow Heart

Аз мислех, че и моето момиченце ще се роди днес, а то било мъжки ден Sleepy 0см разкритие и я измериха 4.100. Не знам къде се събира малкото слонче вече...

# 666
Честито на всички нови мами! Утре ще ви добавя! 🎊🎊🎊🎊
Бъдете много щастливи! Бързо възстановяване!

# 667
Mlya, честита радост и на теб! Бързо възстановяване и скорошно гушкане Simple Smile
Какво е това натискане на корема след секцио не мога да разбера...

skupocenna, къде го побираш това детенце, леле Grinning

# 668
  • Sofia
Maria, Confessor, Mlya, честита да ви е мъжката радост, големи бебоци, да растат силни и здрави и бързо да се прибирате у дома!
Стискам палци на предстоящите раждания-нормални и секцио, всичко ще е наред!

# 669
Confessor, голям мъж, браво! Жив и здрав да ви е! А колко го мериха последно на ехограф и кога?
На последния преглед при следящата в 37 г.с. го измери 3500. В 34 беше 3200. Като мина термина в болницата го измериха пак 3500 и аз се изненадах и казах, че очаквах повече, а доктора ми вика е колко повече, 5 кг ли искаш да е, нали трябва ти да го раждаш Grinning Но се очаква накрая да не расте особено и си казвах може пък да е толкова.
Иначе аз си очаквах да стане към 4 кг. Даже си го мислех още от началото на бременността, не знам защо си го бях наумила, че ще е толкова. Satisfied

# 670
И моето 37 седмица ( на 7 януари) на преглед беше 3400, а пък на 18 декември беше 2600. Термин -1 февруари
Аз си очаквам голямо бебе,  но се плаша ако родя на термин колко още голямо може да стане.Вероятно спират по някое време да растат и дано ,че...трудно ще е.

На последния преглед при следящата в 37 г.с. го измери 3500. В 34 беше 3200. Като мина термина в болницата го измериха пак 3500 и аз се изненадах и казах, че очаквах повече, а доктора ми вика е колко повече, 5 кг ли искаш да е, нали трябва ти да го раждаш Grinning Но се очаква накрая да не расте особено и си казвах може пък да е толкова.
Иначе аз си очаквах да стане към 4 кг. Даже си го мислех още от началото на бременността, не знам защо си го бях наумила, че ще е толкова. Satisfied

# 671
Честито на всички нови мами ❤🍀 бързо възстановяване и гушкане с бебенцата у дома 🙏

# 672
Моя на 17.12 (34 седмица) беше 2900гр, в 37 седмица го измериха 3400гр.
В събота, ако имам разкритие ще ми включват окситоцин, надявах се да тръгне естествено, но не иска. Ще съм в 39 седмица.
По принцип преносвам(баткото със седем дни, каката се роди на термин де), а АГ няма да я има цяла седмица след това, та се моля на всички Богове за разкритие и да се свършва вече.
Та да го очаквам към 3800гр значи Joy

# 673
Аз много не разчитам на меренето, защото седмица преди да родя го премериха 3000 гр. , на приема ми го премерих 3100, а той се роди 3750 гр.

Към родилите мами, момичета имаме проблем със спането през ноща. След хранене (С АМ) започва едно превиване, газове, плачкане и се носим по два часа. Предписали са му 1х5 капки био гая в 16;00, но аз му ги изместих във вечерното хранене в 22:00ч и бяхме добре тази нощ, след био гаята до следващото хранене в 1, пак се започна същото заспал е чак във 4. На своя глава му дадох още 5 капки преди следващото хранене и нещата се успокоиха… сега не знам по колко да му давам, явно го облекчават, но не знам храната ли не му понася какво се случва 😢 ние сме на педиатър чак на 20…

# 674
Джейн, типични колики. Био Гая е пробиотик обаче. Пробвайте с капки за колики (Еспумизан при моето дете облекчаваха, но и запичаха), Инфакол, Колийф, Био Амика, нещо такова комбинирай с пробиотика.
Оригвай по време на хранене и след него, гледай да няма “балончета” в млякото и да не гълта въздух. Може и просто газове да има.
При нас положението беше проба-грешка.
С баткото накрая Био-култ спасяваше положението, а преди него и Омнибиотик Панда давах (не съм доволна). Капки за колики не помагаха. При каката Еспумизан облекчаваше и спомагаше да изпуска задържаните газове, та просто трябва да си откриете “вашето”.

Общи условия

Активация на акаунт