Чакаме по едно, две или три ... - АПРИЛ щедър е, нали

• 14 482
  • 295
  •   1
Отговори
# 105
  • София
И ние се въртим на всяко хранене. В количката също сме настрани. Е вярно, че малко се извърта и е малко на една страна, ама не смея да я слагам по гръб. Откакто в болницата върна мляко и го погълна и в носа и влезе и посиня, да не кажа, че стана лилава, а аз позеленях. Добре че там имаше кои да помогне, защото ако си бях сама в къщи бройте че се е задушила, а аз съм се самоубила. Те и абсорбираха дробчетата, защото е влязло мляко в тях от върнатото, а ако не бяхме го видели можеше и по-зле да стане.
И честито на Пролет и Бръмбар. Скоро да се хвалят от къщи за здрави и щастливи бебета.

# 106
  • БГ
здравейте от мен  Hug честита принцеска на brambar! да е много здрава и щастлива! newsm51 smile3525 newsm51

meri78g за предизвикването има много теми във форума, на мен ми казаха че има и влагалищни глобули,след поставянето им предизвикват раждане от 1 до 6 часа, на мен ми ги предложиха преди термина също,но аз отказах, утре ще с е  обаждам пак на доки да видим какво ще предложи пак,леко раждане ти желая Peace

приятна разходка на всички  bouquet, аз също излизам, да разходя коремчето, дано да излиза вече че нямам търпение #Crazy,имам чувството че ще си карам така до юни smile3518, а корема ми изведнъж е станал ужасно голям #Crazy

въпрос към новородилите мами-купихте ли си колан за прибиране на корема и какъв?

# 107
Честито и на Бръмбарчето,да и жива и здрава малката Елиза!
В количката и ние спим през деня, а вчера и по време на първата разходка.Слагам я по гръбче,а главата настрани,иначе като спим в креватчето си редувам страните .
Колан-може да се ползва и обикновен ластичен колан.Хубаво е да се пристягаме поне около месец,така по-бързо става изчистването,освен че и корема се прибира по-бързо.
Пъпчето-нашето падна на седмия ден.По препоръка на педиатърката го почиствахме на всяко сменяне на памперса със спирт,за да изсъхва по-бързо.Не сме го пудрили ,защото от пудрата стават много лоши корички,които после трудно почиствам.

# 108
ЧЕСТИТА РОЖБА НА БРЪМБАРА,ДА Е  ЗДРАВО,КРОТИЧКО И ЩАСТЛИВО МАЛКОТО БРЪМБАРЧЕ!!!

# 109
Честита дъщеричка на Бръмбъра!Жива и здрава!
maraya75 ето го нашето шезлонгче http://shop.danet.bg/product_info.php?cPath=23_71&products_id=2382, има изцяло легнало положение и степени нагоре

450ти направо ме уплаши с тази случка, я да спят настрани....макар, че ние сме повдигнали матрачето с едно одеалце отдолу, но все пак ме е страх

# 110
  • София
Здравейте на всички!

Първо, Честито на Пролет и на Бръмбъра, и на всички други нови мами!

Нас ни изписаха вчера и сме се разминали с Пролет и бръмбъра, за съжаление. Ние сме вече доста по-добре след жълтеницата, кърмим се, та даже ми разрани зърната и сега ползвам силиконови, и не знам дали с тях суче достатъчно  Rolling Eyes

Много ми се спи и съм уморена, та ще чета писнията по-късно. Искан само да ви кажа "Здравейте"  wavey

Успех на всички.

# 111
честито на мама бръмбър да ги радва много малката принцеса
нашето пъпче падна на 5 ден. намерих го в памперса Simple Smile и аз само със спирт мажех. пробвах и бивацин, но се отказах, защото много се зарпръсква и ме достраша (аз слагах кърпичка на лицето, но той спрея едва ли веднага се разсейва из въздуха)

# 112
  • София
То си е направо за страх. Като се има предвид, че не спеше по гръб, ами доиде една позната акушерка и да я повие, че имахме съмнение, че е свършила нещо в памперса я обърнахме за минута по гръб, тя върна мляко на фонтан, тогава ми беше първи ден с бебка и я бяха хранили с АМ. Бебка се задави, почна да посинява, акушерката я обърна и почна да я тупа по гърба, бебка върна още мляко, пое в носа и тогава вече стана лилава. Полудях направо. Дамата се разтича, намери дежурната акушерка, абсорбираха и дробчетата и се оправи. След 2 дни чувам аз от коридора ПОМОЩ и какво се оказва? едно от момичетата с което сме се виждали на училището тича по коридора и не може да намери акушерка. Бебето се задавило от много кърма и посинява. Една друга родилка му бракна в устата и то върна, а аз през това време търсих акушерките. Абе ужас. Така че сега я гледам при всеки звук нощем!
Ако има грешки се извинявам, пиша с една ръка  Simple Smile

# 113
Честито на Prolet   bouquet i Brambar   bouquet! Много здраве и щастие!
Можете ли да ми кажете каде продават портбебета, и закрепя ли се за количката?...и има ли марка за предпочитане? не съм ползвала, а не съм и виждала, а искам да си взема, мерси

# 114
Честито на новите мамчета, живи и здрави бебчета да отгледат !
 Кати - М- добре дошла от кога те чакам да видя какво става с теб и да ми разкажеш , от първите дни на бременността сме заедно и така съприживявам нещата с теб , затова като имаш време пиши !
 Ние още сме две в едно, а снощи бебка подлудя беше стряшна игра в корема ми за 1 час и вече си помислих , че нещо се намества , но уви нищо днес !

# 115
  • В една далечна галактика...
Привет на всички настоящи и бъдещи мамчета  Hug На ноавобебилите си ЧЕСТИТО и МНОГО ДА СА ВИ ЗДРАВИ И ПОСЛУШНИ БЕБЕТАТА!!!   bouquet А на тези на които им предстои събитието - бързо и безболезнено Simple Smile

За кърменето - и аз не се цедя, защото няма какво да доизцедя след бебчо. Храним се от двете гърди и той явно ги изцежда доста ефективно  Simple Smile

Кърмим се и пред баткото, който е на 7 години. В началото му беше интересно, а сега му се струва напълно нормално, дори коментира има ли или няма кърма. Честно казано хич не се притеснявам, нито от сина ми, нито от други хора. Караме я малко първобитно...  Embarassed

# 116
Здравейте и от мен,

за пъпчето на мен от болницата ми казаха да продължавам по начина по който те процедираха а именно: след къпане, спирт, йодасепт и пръскане с бивацин. Пъпчето ни падна на 11тия ден, нопонеже на 10тия бяхме на преглед и аз попитах защо още не ни е паднало и педиатъра каза, в зависимост от пъпната връв при някой пада и докъм 20тия ден, така че бенита мисля че няма за какво да се тревожиш особено ако всичо с него изглежда нормално. Обаче с тази щипка с която го бяха защипали още в болницата а и аз продължих в къщи да си я къпя легнака в коритото без да го пазя.

Поздрави
 Sunglasses

# 117
ЧЕСТИТО НА ПРОЛЕТ И БРАМБАРА!!! МНОГО ЗДРАВИ ХЛАПЕТА, ИГРИВИ И РАДОСТНИ ДА РАСТАТ, И БЪРЗО ВЪЗСТАНОВЯВАНЕ !!bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet

За спането - ние спим по граб, с глава завъртяна на една страна, като сменяме страните всеки път. И от време на време настрани. Тук тотално са отрекли спането по корем, заради смъртност при кърмачетата от задушаване. На първо масто препоръчват спането по гръб, с завъртяна глава, после настрани. Това е, защото детето даже и да върне от млякото, главата завъртяна ли е настрани, винаги може да го изплюе, и няма да се задуши. Също така казват, че ако бебето спи настрани, не епрепоръчително да се подпира зад гръбчета, ако тръгне да се върти, да не го спира да се завърти по гръбче.

А разказа на 450 звучи найстина страховито.....бррр. И аз съм така, при най-малкия звук нощем, и ококорвам очи.

Да ви питам за кърменето - кърмихте ли вече на публично място и как - завивате ли се с пелена например, или вдигате блузата без притеснения. Ние вчера севтосахме, и ми беше малко сконфузно в началото, но бързо ми мина. Бяхме с приятели в едно кафе, и на съседната маса имаше 2 малки момиченца. Та нашия юнак като се размрънка, и едното каза - Сега и бебето ще обядва  Joy Но тук от доста време им се възхищавам, как си кърмят, където им падне, без притеснения, само слагат бебето на цицата, и после я покриват докадето е необходимо с блузата. И то всъщност нищо не се вижда.  И никой не ги гледа странно. Ама дет казва бенита - такава ние манджата   chef - топла, по всяко време на разположение. Ами няма защо да се чувстваме неудобно я.

Пъпчето
- нашето падна на 6 ден. Завързаное беше с нещо като ластиче, не щипка.

tevolere - колан не съм купувала,  матката доста добре се е прибрала, и корема ми също. Но днес си опипвах каквото е останало от коремните ми мускули, и в средата зее една много хубава дупка  #Crazy. Май май скоро ще се почват упражнения за стягане.

Необебилите се мами - още малко остана ддо края на месеца Simple Smile на тези , който предстой - леко и бръзо да мине.

# 118
сега се връщаме от разходката на гребния канал,мина много приятно,наистина е вълнуващо след незабравимите срещи с коремите,сега да се видим и с колички...макар и не в пълен състав...но нищо...другия път ще сме всички..надявам се!
запознахме си бебеата и татковците,пиинахме по едно и си поприказвахме
....а някои и си пореваха Mr. Green

качих 2 снимки в албума на пл.срещи,чакам и др.снимки от момичетата

а за кърменето....още не съм се престрашила да го правя навън,но може би,защото не ми се е налагало,засега.ние излизаме сити и като заспим навън не се будим поне 4 часа,а до тогава се прибираме,кърмила съм само в колата.определено няма да си държа детето гладно заради предразсъдъците на някои задръстени индивиди Naughty

# 119
ето и аз качих малко снимки от нашата беборана има го и батко й.  Laughing

http://bebeapril2007.multiply.com/photos/album/44

Общи условия

Активация на акаунт