Чакаме по едно, две или три ... - АПРИЛ щедър е, нали

• 14 480
  • 295
  •   1
Отговори
# 120
maraya75  вчера сте имали мини юбилей - 1 месец. Честито Simple Smile
И на всички останали с мини , и още по мини юбилеи   bouquet

# 121
Здравейте момичета  bouquet
Честито на новите майчета да са им живи и здрави бебчетата и много да ги радват!
Вчера ни пуснаха и чак сега намирам време да пиша.Много ви благодаря за пожеланията Hug.Раждането беше супер леко и бързо  в сравнение с първото Mr. Green.
Тук http://petynka.multiply.com/photos/album/19 съм качила малко снимки ...по късно ще кача и в бебешкото албумче.Пожелавам на всички които още не са родили същото леко раждане като моето Hug Hug Hug

# 122
Здравейте, настоящи и бъдещи мами!

Честито на всички новообебили се съфорумки  Heart Eyes

Благодаря на sissi за вестта за Филип и на всички за честитките и пожеланията!

Иначе ние с Филип от известно време сме си вкъщи, но аз нямах възможност да пиша. Първите три дни основно ревах  newsm50 За каквото се сетите. Най-вече заради кърмата... Голям тормоз беше с нея и в крайна сметка днес съвсем се изгуби Sad Пъпчето ни падна вчера - на петнайстия ден, и се чудих какво е това, което остана... но от вас вече разбрах, че е коричка... и не алармирах доктора  Crazy Той ще се побърка с мен.

Освен това още три дни се опитвах да изчета всичко, което съм пропуснала  smile3529, което, както се досещате, не става току така. Или нетът ще изчезне, или малкият бобчо ще реши да се обади, или голямото ни бебе - таткото  Flutter, ще измисли някаква задачка...

Исках да кача снимки на Филип в албумчето с нашите бебета, но не разбрах как  Embarassed Моля ви, кажете ми. Като неандерталец съм. Засега ето го в семейното ни албумче - http://www.snimka.bg/album.php?album_id=125765&photo=9

А за колана - аз нямам такъв и коремчето ми вече почти изчезна. Но пък още не съм се качила на кантар да видя как стоят нещата  Whistling

Чао и до скоро! Ооо, забравих да се похваля. Вчера и днес тримата бяхме на едночасови разходки навън. Филип ги проспа  lovekiss

Последна редакция: нд, 22 апр 2007, 17:51 от tinitita

# 123
  • Попово
здравейте мами,
за кърмене навън- ние бяхме на дъъъъъъълга разходка в парка и се хранихме на открито скрити със шалче Winkто гладно не се стои Simple Smile
за шезлонга- да живее който го е измислил, разнасяме се с него по стаите, повдигнат е на първата степен защото в напълно легнало положение главичката е по-надолу от краката  Rolling Eyes
утре пак сме навън по-бързо минава времето  Embarassed иначе у дома...

# 124
Здравейте, най-после сме си вкъщи, нямам време сега да почета назад, но ако не знаете моя бебко се роди на 13 беше и петък : Grinning казва се Симеон , като се роди тежеше 3.700 и беше 51 см, абе голям мъж. Заради преносването и намалели води се наложи секцио. На мамите на които им предстои секцио ще ви кажа не се бойте няма нищо страшно всичко става много много бързо после раздвижването боли, но за това пък има обезболяващи!
Кураж момичета !!!!!!!!! Ще пусна и снимки ей сега

# 125
  • гр.Варна
Здравейте!
Честито на neci,P-r-o-l-e-t,brambar.........и всички новоридили!!Много да Ви слушкат и да са Ви живи и здрави малките сладурковци:)
Ние вчера бяхме на първа разходка,която продължи около1 час,а днес-около 2 часа и полвина-3.Беше много хубаво и мисля,че на бебето му се отрази страхотно.
За поставянето на бебето в леглото,знам че се поставя веднъж наляво и после надясно,за да се оформи фонтанелата правилно.Нашият шишко е много жилав и от самото начало се извърта в леглото сам.......и така си мести врата.На мама костенурката е той:)
За пъпчето,нашето падна на 8-ият ден.Педито каза да продължаваме да го мажем със спирт до първия месец на бебо!!А първото нормално къпане да е 3 дни след падане на пъпчето!!!
Искам да Ви поздравя всички за страхотните бебета:)Много са хубавички..........всички:)
Ларсен, Калина е голяма сладурана и имам чувството,че е пораснала адски много:)
Дени и Светле,стискам ВИ палци и на двете всичко да мине по-бързо и леко отколкото сте очаквали:)Това желая от все сърце и на всички останали,които все още са 2 в 1:)
Лека вечер от нас с Кико  bouquet

# 126
много готини снимки от срещата в пловдив. другия път обаче трябва да обърнем дръжките на количките, че да се видят и бебетата  Laughing

аз се засякох с бенита там тя тъкмо си тръгваше, а аз пристигах. наистина се надявам другия път и аз да присъствам

# 127
  • София
Страхотни бебоци, много хубави снимки!
Направила съм някой рекорди на първа страница. Ако съм сгрешила нещо моля да ме поправите, няма да се сърдя  Grinning
Моля за съвет. Нашето мъниче от вчера е с разстройство. Според педиатърката няма такова нещо като разстройство на кърмаче, ама да знаете, че има и вече минава на зелен цвят, ама направо си е зелен! Някой имал ли е подобен проблем и как се справи с него! Ще съм много благодарна ако ми помогнете с нещо  Praynig

# 128
  • Пловдив
450, ние бяхме със зелено ако и аз реших, че сме настинали. После яко я прегрях, защото я облякох сериозно с едни плетени жилетки и шапки... Прочетох, че може и от прегряване да е, та махнах жилетките...
... накрая се оказа, че най-вероятно е от храната, която аз съм яла - 3 дни си хапвах лапад с ориз, после баничка със спанак... като се светнах, че е от това и спрях да ям зелено - всичко се оправи  Peace

Иначе и аз да кажа, че срещата беше много приятна с бебоците и татковците. Другия път трябва да си харесаме накъде с повече място за бебешките возила и да се съберем всички:)
А забравих да ви питам - Смятате ли да ходите с бебетата на лекциите на 9-месеца?

Последна редакция: нд, 22 апр 2007, 19:33 от benitta

# 129
450,най-добре пусни едно бързо запитване"разтройство при кърмаче"в кърмаческия,там ще те посъветват нещо,и ще кажат възможно ли е  да е така.на мен мн.ми помогнаха като имах някои опасения и неясноти с кърменето.
иначе знам че акото може да е зелено не само от настинка или прегряване но и ако мама е яла зелена салата,също се отразява.оспокой се,щом педито ти е казало че няма такова нещо
дано бебче да е добре и да е фалшива тревога Praynig

Aleksi ,мерси за поздрава,аз още  вчера се похвалих с юбилея Mr. Green
веси,др.път да си уредиш транспорт по на време.ама то и да ги обърнем количките,те мушмуроците пак нямаше да се видят,вс.бяха добре опаковани,а наш Вал беше и по гръб дори Mr. Green

за лекциите,този понеделник ли е?и за какво ще е?
а как ви се вижда превозването с автобус,аз някак си не си го представям,то народ,зарази а тва пеленаче...невърви,но се опасявам че освен познат таксист,друг няма да се навие да разглобява количка и да се твари в багажник newsm78,
 ние засега сме с една кола,а тати ходи на работа с нея и аз увисвам Shocked

# 130
Честито на новите мами!

450 - много внимавай с какво се храниш - веднага се предава на детето! ако ядеш храни, които запичат - то може да получи запек и обратното. избягвай храни, които образуват газове. В кърмаческия има всичката необходима информация, а и момичетата са много отзивчиви. Ако не намериш инфо в библиотеката, пусни тема - веднага ще ти отговорят.

За поставянето на бебето: отрича се поставянето да спи по корем - през деня може, но ако детето е под наблюдение. аз слагам беба по гръб с обърната на страни глава или изцяло извъртяна на страни. досега никога не ми е повръщала, дано! Praynig

Днес за първи път излязохме на разходка - беба спа през цялото време.

# 131
Ей, Пловдив, супер сте ! Peace

Хриси, благодаря за пожеланията!

Понеже по план ще се ражда другата събота, имам голямо желание да излизам на разходки тази седмица с варненските мами с бебчета!!!!! Звънкайте, имате GSM-а ми!!!!!!! Аз съм голяма хаймана и винаги съм на разположение.... а доколкото познавам Денисимо, тя също.....

# 132
  • Пловдив
Марая, за лекцията - няма да е този понеделник. Последно имаше на 16-ти и беше за хранене и захранване. Аз пратих майка ми с идеята да се светне в новостите и да не ми вади душата (евентуално) с ранно захранване, пиене на вода и други от сорта. Обаче, се оказа, че бил някакъв възрастен педиатър, който си държал на старите привички, та тя ме убеждаваше точно в противното на моите идеи за хранене Embarassed Но както и да е... вече се изяснихме с нея  Peace пратих и да прочете някоя и друга статия от форума Simple Smile
Отплеснах се Blush Исках да кажа, че седващата би трябвало да се пада на 30-ти, но останах с впечатление, че ще се отложи за друго време. Пак ще питам маминка и ще докладвам.
А за пътуването с градския транспорт... още ми се вижда много рано. Но ако искаш, ние имаме няколко другарчета тасиметърджии, може да ти пратим някой да помага Peace
А вашата количка защо трябва да се разглобява? Не и ли стига сгъването?

Ето нещо, което със сигурност ще ви оправи настроението. А на неродилите... може да докара контракции  hahaha
http://www.youtube.com/watch?v=iNncdGnkpMs&mode=related&search=

Последна редакция: нд, 22 апр 2007, 21:26 от benitta

# 133
Здравейте и от нас най-после Simple Smile
Ние съвсем се загубихме по парковете тези дни, но времето е прекрасно, а вие сте изписали половин тема в това време
Естествено, първо Честито на новите майчета, които не съм поздравила - Melodiya, Vanesast, Stassy, P-r-o-l-e-t и brambar - най-голямата радост вече ви е сполетяла Simple Smile
А снимките, които публикувате всички, не мога да им се нагледам - прекрасни дечица кое от кое по-сладичко Simple Smile, а и майките изглеждате много свежарски и щастливи Simple Smile

За кърменето по градинките и всякакви обществени места ще се обиграете - с Румена бях ужасно притеснителна и все търсех скрити места, купих си огромен шал и пак се препотявах при всяко кърмене, но сега съм пълен непукист - точно, както Aleksi го е описала - небрежно пъхвам бебето под блузката, като я вдигам само, колкото е необходимо да не се задуши и си продължавам разговора със събеседниците все едно нищо не правя Simple Smile))) - днес дори си кърмих и си приказвах с мъжа на най-добрата ми приятелка за обзавеждане - това преди 2 години беше абсолютно невъзможно да се случи Simple Smile

tedi78
- портбебета има в детските магазини - аз купих на Чиполино с твърдо гръбче от магазин Хиполенд в Скай Сити, понеже имам лятна количка Чиполино от каката, която исках да ползвам и за новороденото - портбебето не се закрепва за количката с нищо специално, но стои стабилно - все пак предполагам, че зависи и от марката

Пъпчето няма никакви изгледи да пада скоро, но и на Руми падна късно след 15-я ден насилствено и го махна акушерката - сега ми каза, ако до 20-я ден не падне, пак да я извикам - явно си е до ген, някои бебчета са с по-дебела пъпна връв - иначе го спиртосвам обилно, за да изсъхне уж по-бързо, но ------ А относно къпането, от първия ден Гери (а и Руми преди нея) си я къпя в анатомичната ваничка, при това с много вода и не се е възпалило пъпчето, няма зачервявания дори, но съм от смелите мами, това си е моят избор - иначе педиатърката ме съветва само на течаща вода да се къпе бебето докато падне пъпа-----

Спането ни е, както сте го описали - веднъж на ляво, после на дясно - по гръб не я слагам, че си обръща сама главата и може да върне кърма, а именно това е най-опасното положение за задушаване-

Спциални пожелания за леко, успешно и безболезнено раждане на следващите бъдещи майки в списъка - стискаме палци Simple Smile)))

Последна редакция: пн, 23 апр 2007, 02:12 от Style

# 134
Добро утро момичета!
Честито на новите мами, а на тези в очакване скорошно гушкане на наследниците!
450-за чудната идея да отразиш рекордите, в категория на тежко бебе да ни запишеш и нас. Белослава се роди 4 кг. и 52 см. Мисля, че с бебе Карина на мама Нисти са с еднакви мерки.
Ние вчера се възползвахме от прекрасното време и бяхме 4 часа в парка "Заимов" /със зета, който е с месец по-голям/. Малката спа почти през цялото време. За съжаление съм пълен индианец с качването на снимки в албума, та ще кача една-две в общата поща /в Чекмедже/.

Общи условия

Активация на акаунт