Къде да намеря такъв мъж

• 17 188
  • 476
  •   1
Отговори
# 75
  • Beyond the stars
Ray.Of.Sunshine надявам се авторката да ви прочете.
За това става въпрос. Не винаги хората от чеклиста ти са най-доброто за теб и не винаги тези извън него са най-лошото. Във всяка връзка има адаптивност, компромис и взаимно изграждане/нагласяне.

На мен ми звучат все така странно тези заявки за "сериозни връзки" - ти може да не си искал нищо сериозно от предните 5, но точно с тази жена/мъж да поискаш или обратното.
Нашият брак е плод на парти за 8.12, ако някой ми беше казал преди 18 години, че днес ще сме тук, много щях да му се смея.

# 76
  • София
Аз имах огромно недоверие към сайтовете за запознанства и се смеех на двойките, сформирани там. Е, седем години съм с приятеля ми.
Не става само с "България не ме обича, а аз съм е***и пича". Често, за да срещнеш потенциално подходящ партньор, има нужда и от усилия.

# 77
Малко ме притеснява идеята как е ок да поддържаш връзка, която не смяташ за сериозна. Обикновено другият участник се оказва, че не просто не е запознат с това виждане, ами много активно е убеждаван точно в обратното. Иначе нямам против такива връзки-които-не-са-сериозни, де.

# 78
И аз това се чудя, какво значи несериозна връзка? Много ни е готино заедно, ама след два месеца ще трябва да се разделим, че не съм по сериозните връзки.

# 79
Несериозна е когато и двамата запълват разни емоционални дупки и не искат нищо сериозно, но играят с открити карти от самото начало. И двамата са наясно със ситуацията и ги устройва.

# 80
Искат да кажат, даже се написа многократно, че на практика всяка връзка започва несериозно. Запознават се хората, излизат няколко пъти, виждат дали си допадат, ако да – продължават да се срещат и постепенно преминават към сериозната връзка и евентуално брак. Ако не – разделят се по живо, по здраво и продължават нататък.
Сериозна връзка от ден първи може да има само при уредените бракове. „Ето това, дъще, е бъдещият ти мъж. След 1 месец е сватбата.“
За жалост или за радост, зависи от гледната точка, този тип сигурни връзки са останали назад в миналото. Е, освен при някои етноси, ама и там традициите вече не са това, което бяха.

Ако някой млад мъж още на първа среща заговори за брак и деца, за мен това е огромен червен флаг. Вероятността просто да си приказва, защото знае, че така по-бързо и лесно ще вкара жената в леглото, е много голяма.

# 81
  • France
Такива искания са ми най-малкото странни, да не давам друго определение. И то от жена на 23 години, която се предполага, че е пораснала не само телесно.
Това, че искаш и смяташ, че заслужаваш, не означава, че ще получиш. Аз искам и смятам, че заслужавам да спечеля от тотото. И? Сещате се, че не съм. Simple Smile
И второ, но всъщност първо по значение : ако искаш хармонична връзка, не вадиш аджендата и чек листата. Трябва да искаш и да си в състояние да обичаш. Не просто да толерираш и да имаш страст към някой. А да даваш любов. Също и да искаш да я получаваш. Тя да ти е важна, а не целта да е висок 1м80, да има здрави зъби, да е умен и трениран. Така рекламират коне, не хора Simple Smile
Не видях никъде в иначе дългия списък такова нещо. Така че не смятам, че ще ти се получи. Умните и сериозни млади мъже нямат желание да стават просто част от нечии амбиции. Simple Smile

# 82
  • София
От една страна разбирам авторката, но от друга не.

Всяка жена трябва да си има определени стандарти, да знае какво търси и да си го търси. Няма лошо в това. Има неща, с които може да се направи компромис, а с други не.
На 23 е ясно, че трябва да се среща с различни хора, да общува и да се надява, че ще има късмета да срещне половинката си. Дали ще го разбере веднага, че това е половинката - разбира се, че не Simple Smile, ще мине време и ще го осъзнае. Нещо, което ѝ желая от сърце.

От друга страна - аз съм спортна, слаба, хубава, висшистка, с добра професия. А дали е така? А ако е така, но има нещо в нас, което дразни околните? Авторке, нямам за цел да те обидя, но често не осъзнаваме, че понякога с поведението си отблъскваме хора и се държим все едно сме от друго измерение. Дори и някой качествен мъж да ни е харесал, с поведение понякога плашим и човекът не смее да се обади.

Истината е в баланса. Това е важно. Поопзнай човека, може именно лигльовците да се окажат твоя половинка. Или не, няма как да го разбереш веднага. А и на 23 един мъж не търси брак, а добре прекарано време. Не виждам закъде бързаш, но си има стара мъдрост - мъж се жени като реши, а жена - когато я поискат. Ще те поискат, надявам се, недей бърза толкова.

# 83
Жената иска и ще дава любов, но мисля идеята и е да е за някой, който да я заслужава и да бъде достоен.
Каза, че е образована, все още образованието е някакъв символ на интелигентност, упоритост, усилие и учене.
Каза, че е хубава, спортуваща и добре изглеждаща, значи иска и заслужава не само образован мъж, но и висок, атлетичен, хубав и привлекателен, за да и подхожда визуално.
Няма вредни навици и не си пада по нощния живот, то значи хобитата и са здравословни, иска мъж с режим, да е организиран, да имат смислени преживявания.
Просто си отсява жената , не иска безделник, неподържан и мърляв мъж, който на всичкото отгоре да пие и пуши, и да си пада по излизания и нощен живот. Така че напълно логично е да не се занимава с такива, вместо да пробва дали противоположностите се привличат и остават привлечени във времето.

# 84
@revoker даде много добър пример за повърхностно мислене като отписа маса хора само защото били IT. По подобен начин действа и всяко друго групово заклеймяване, което възпрепятства опит за контакт, а без контакт няма как да разбереш човек срещу теб. Няма значение дали човек е геймър, фитнесджия или нещо друго неразбираемо. Ако гледайки другия безмълвно си мислиш че е идиот то голяма е вероятността и отсрещната представа да е същата за теб. Да се престрашиш да говориш с друг не е трудно, да заклеймяваш цели групи хора на една характеристика от много говори не за чуждите недостатъци, а за твоите. Ако говориш с другия може да го разбереш, да чуеш гледната точка, мироглед, начин на мислене. Хората не са стока, а личности.

# 85
По-важно е да има гъвкавост, че ако се срине някой бранш, да не ревне депресиран/на на дивана, че никой не го/я наема.
Точно, потенциалът е по-важен от дадена професия.
А за цигарите е най-добре човек да си ги спира за себе си, или въобще да не ги започва. Ей голяма болка са им на някои цигарите.

# 86
  • Beyond the stars
По-важно е да има гъвкавост, че ако се срине някой бранш, да не ревне депресиран/на на дивана, че никой не го/я наема.
Точно, потенциалът е по-важен от дадена професия.
А за цигарите е най-добре човек да си ги спира за себе си, или въобще да не ги започва. Ей голяма болка са им на някои цигарите.

За мен по-скоро са доста повърхностно и променливо изискване, което по никакъв начин не характеризира хората наоколо. Аз самата съм била в годините и пушач, и непушач, и социален пушач и не мисля, че точно този навик ме е определял в съответните периоди.
Но всеки има право на своите критерии.

# 87
Да се поставят големи групи хора под един знаменател, е незряло и много ограничено. Ако мъж каже, че всички жени са лигли (или кифли, или меркантилни, или каквато и да е друга обида), воят ще е до небесата.

Не съм "на пазара" за гаджета, но имам деца на тази възраст, покрай тях имам наблюдения над голям кръг младежи, от страната и извън нея. Голяма част от тях не пушат, спортуват, хранят се здравословно, учат усилено, и имат сериозни планове за бъдещето си. Освен това се забавляват, пътуват страшно много, и имат доста активен социален живот. Някои имат гаджета, други нямат, събират се, разделят се - но определено никой не е приритал за "сериозна връзка", съвместно съжителство, усядане и подобни. На тази възраст мислят за магистратури, за реализацията си, за още повече пътувания, практикуват хобитата си, и изобщо - живеят си живота.
С което само искам да кажа, че 23 години сега не са като 23 години едно време, и на тази възраст да се търси "сериозна връзка" със списък в ръка, е действие изначално обречено на неуспех.

# 88
Чакайте, кой говори за ‘всички’?

# 89
Чакайте, кой говори за ‘всички’?

Авторката:
Чудя се защо всички млади мъже, които познавам се държат като недорасли лигльовци и са несериозни, може би има изключения, но не ги познавам...

Общи условия

Активация на акаунт