Къде да намеря такъв мъж

• 17 160
  • 476
  •   1
Отговори
# 150
  • София
С външност, нежност, женственост, привлекателност, които носят самоувереност, самодостатъчност и самочувствие в комбинация със съответната инвестиция и в качества, ценности, широта на мирогледа, образование и наченки на себереализация. Защото е на 23 и за реализация в пълен обем е рано да се говори.

И защо непрекъснато се говори за инвестиции в себе си, с цел някакъв външен фактор, примерно търсененто на гадже/мъж?

Това са инвестиции, предимно в себе си, с цел задоволяване на собствени потребности.

Нали за баланс се говореше.
Нито едното е добре- тип инвестиция само във външност, нито другото- инвестиция в образование, кариера и прочее, а на външен вид- глиган /за тези, които го помнят глигана в анцуг/.

И един стойностен мъж, който има избор никога, ама никога няма да се задоволи с нито едното от гореописаните.
Това са приказаки от 1001 нощ. Лично познавам страхотни жени женени за смотани мъже, както и страхотни мъже със смотани жени. И то не само смотани, някои и са глупави, или невъзпитани, или мърли. Обаче любов, кво да ги правиш.
Аз например не впечатлявам с кротък характер и нежност, обаче е на, излязъл ми е късметът.

Кажи честно!
Въпрос на стандарти.
Това, че някой познаваш лично, за мен не е гаранция за страхотност.
За теб страхотен, за мен - смотаняк.

И в този ред на мисли, от моите страхотни, аз пък не познавам нито един, ама нито един, който да не поправи грешките на растежа, ако случайно се е обвързал с глупав, мърляв, посредствен, мързелив и прочее парньор.

Кроткия характер не помня някъде да съм го споменавала, в комбинацията с нежност, но ми прави впечатление, че винаги се бърка добротата с глупост и нежността, изяществото с удобство и покорство.

# 151
  • Пловдив
Кроткия характер не помня някъде да съм го споменавала, в комбинацията с нежност, но ми прави впечатление, че винаги се бърка добротата с глупост и нежността, изяществото с удобство и покорство.
Тук ме замисли. Какво е нежност според теб? Приложено за жена в отношенията с мъж.

Ок, за страхотни мъже. Някои ги намирам за страхотни лично аз. Пък жените им - не особено, отново лично аз. И някои са дълги години с тях, 10+. Но най-вероятно мъже, които ти намираш за готини - аз не бих ги харесала, и обратното. Хората сме различни и точно тези неща в най-интимните ни отношения са субективни. В този ход на мисли - какво е страхотен мъже според теб?

# 152
  • France
Когато бях на нейната възраст, за мен сериозна връзка означаваше да съм с някого за повече от 4-5 месеца, да пътуваме заедно, да създаваме спомени, да заживеем заедно, да споделяме битовизми и като цяло да се учим да се нагаждане един към друг.
Когато бях в ранните си 20 и аз такива връзки търсех, но не ги наричах сериозни. За мен сериозна връзка беше поне 2 години и решение да заживеем заедно. Но почвайки връзка, не търсех това, а болднатото.

Има нещо сбъркано в това да живееш с някого 7 години с ясната идея, че няма да поискаш брак и деца с него.
Защо? И аз бях 6 години с един мъж с ясното съзнание, че не искам подпис, а още по-малко пък деца. Съвсем нормално е, когато си млад и приоритетите са ти други.

Много сексистко ми идва последните коментари. Мъжът трябва да е с професия, а жената нежна, с външност, женственост, привлекателност... 3 прилагателни за външен вид и нежност. А мъжът не трябва ли да е нежен? А жената умна и амбициозна? Да позная, от джен Х си?

Последна редакция: нд, 14 дек 2025, 10:38 от Philomena

# 153
  • Пловдив
Не, Аззи е старо куче. Милениъл е.

# 154
  • France
И аз съм милениал, ама съм минала поне малко покрай феминизма.

# 155
  • Далечният изток
Ако не търсиш, може да ти е все едно как изглеждаш, какво представляваш, да си се капсуловаш и да не ти пука, ама като търсиш, все с нещо трябва да привлечеш отсрещния човек. На някои им се получава ествествено, имат присъствие, привлекателност, други трябва да положат малко усилия като виждат, че не им се получава. При мен нещата винаги са ми се получавали съвсем спонтанно и без да съм търсила целенасочено, но съм наясно, че не при всеки е така.

# 156
  • France
Честно казано, никога не съм търсила. Била съм такава, каквато съм : чорлава студентка, с дрехи тип new poverty, с характер тип "наш особений". Преди няколко дни си дадох сметката, че точно тази моя "бойност" ме е предпазвала от неподходящи и съм привличала само мъже, с достатъчно вътрешна сила да ме понесат.

# 157
След като и двамата сте били наясно, че просто ще си губите времето - няма лошо.
И между другото и на 30 може да ти се затвори фертилният прозорец - божа работа е.
Ама нали знаеш като се обърне каруцата пътища много.

Хайде сега, много силни думи са тези за губенето на време. Времето, "изгубено" за да се опознаете, да сте сигурни, че ще мелите заедно и да поставите брака на здрава финансова основа съвсем не е загубено. Ние бяхме гаджета 7 години, после година и нещо женени преди да помислим за дете. И не мисля, че сме сбъркали.

# 158
  • Далечният изток
Ти не си търсила, Фил, и аз не съм търсила, ама авторката търси...

# 159
  • France
Не съм търсила, но съм намирала, а авторката търси, но не намира Wink

# 160
Това, че не търсиш, не значи, че ти е все едно как изглеждаш или че нямаш някакви изисквания. Много пъти точно хората без големи очаквания се женят и имат деца. Няма как от самото начало да знаеш с кой ще се получи. Има хора, които все са в "сериозни" връзки и пак нищо не излиза от тях. Едно е да имаш 1-2 сериозни връзки, друго е да са много,тогава думата "сериозна" почва да губи смисъл. Истината е, че най-добре си личи дали двама души са един за друг, когато поживеят заедно поне година. Срещички и почивки не са мерило.

# 161
  • France
Естествено, че не. Най-малко от любов и уважение към себе си трябва да се грижиш за външността си. Това е инвестиция и към здравето.

# 162
  • Somewhere far away
Е да не пуши, да не пие, да е свръх човек - в реалния живот нема такъв.

# 163
Аз още от училище насам не съм имала връзка под 2 години
И да не би да съм очаквала за всички да се женя, ами не
Всъщност само с последните двама въобще ми хрумна Grinning

И никога не съм се старала да променям нещо в характера или външния си вид, а съм на светлинни години от смирена и кротка.
Е нежна съм по моите стандарти.

Все едно някой турски паша е напусал това "нежна, смирена и крота" , аз също го намирам сексистко.

И нормалните мъже според мен не го и търсят.Може би ако иска човек накрая да стане с 3 деца, а мъжа му да ходи без него на Бали трябва да влезе в този стереотип

# 164
След като и двамата сте били наясно, че просто ще си губите времето - няма лошо.
И между другото и на 30 може да ти се затвори фертилният прозорец - божа работа е.
Ама нали знаеш като се обърне каруцата пътища много.

Хайде сега, много силни думи са тези за губенето на време. Времето, "изгубено" за да се опознаете, да сте сигурни, че ще мелите заедно и да поставите брака на здрава финансова основа съвсем не е загубено. Ние бяхме гаджета 7 години, после година и нещо женени преди да помислим за дете. И не мисля, че сме сбъркали.

Хич не са "силни" ако тези години на игра на опознаване са ти затворили фертилният прозорец.
Ако не искаш собствени деца може и 20 години да се "опознаваш" с някого.
Ама е хубаво това да му го кажеш преди това нали... в случай, че и на него му губиш времето.

Общи условия

Активация на акаунт