Къде да намеря такъв мъж

• 17 176
  • 476
  •   1
Отговори
# 210
  • Обран бостан ;)
Много ясно, висшето не е гаранция за нищо, но и това да е прост на галош и дда диша асфалт по цял ден също не ми е вариант.

Вече има и вишисти с гореспоменатите качества.

# 211
Университетското образование си е в упадък, нищо не гарантира. Казвам само, че не трябва да се изключват цели прослойки, защото нямали там хората висше.  Има мъже развалини, от стоене пред компа всеки ден, и хич не са малко. Има и една огромна част (от отхвърлените НЕ висшисти), която си работи, и пари си изкарва, и жена си гледа като принцеса. Просто някои жени стоят във връзки без да ги обичат, уж там за удобство, уж там мъжът престижен. То си личи като една жена се хареса на един мъж, ама и жени има много дето хич не стават.

# 212
Всеки може да изкара висше. Има хора с нулева обща култура и ужасна неграмотност, но с бакалавър и магистър. Това дали си прост не е до образование.

# 213
  • София
Има една поговорка - краставите магарета се надушват.
Смятам, че трябва да се събират хора от една черга, с близки разбирания за битие, за брак и деца и финанси. И понеже тези хора трябва и да си говорят, то те трябва да са със сходно ниво на интелект и интелигентност.
Няма как някой, който оре на полето и казва, че ученето не го влече да задоволява емоционалните и интелектуалните потребности на ядрена физичка от БАН, да речем.
Далеч съм от мисълта, че висшисите са на 100% да, а не висшисите на 100% не. Но това с противоположностите дето се привличали - хич не работи. Интелектуалците да се събират със себеподобни, хората, обичащи гости - със себеподобни, саможивите - със себеподобни и т.н.

# 214
  • Beyond the stars
Емоционалната интелигентност и отношението към жената пък нямат абсолютно нищо общо с нивото на придобито образование, а те са съществената част от една връзка.
Ма както Черна станция каза - аз мъжа си съм го взела като студент без нищо, че и без завършено образование, само по една проста любов и потенциал.

# 215
Всеки може да изкара висше. Има хора с нулева обща култура и ужасна неграмотност, но с бакалавър и магистър. Това дали си прост не е до образование.

Като могат що не изкарват? Нали всеки може?
Глупости пишеш.

# 216
  • Beyond the stars

Глупости пишеш.

Абсолютно всеки може, само желание и пулс трябва.
А и да плаща някой семестриалните такси.

# 217
Висшето образование не е само натрупване на знания и теоретична подготовка. Става въпрос и за среда, за академична общност. Не случайно университетите и академиите имат рейтинги, и не е все едно дали си завършил СУ или ЮЗУ. Преподавателите може да са "прелитащи" и да са едни и същи, но духът, средата - не са.
Винаги може да се познае не само дали един човек има висше образование, но и дали е прекарвал нощите си в чалготеките, а дните - дремейки над учебниците и молейки се за тройка.

Нищо против нямам хората с професии, които нямат висше образование, но работят сърцато и развиват специфичните си умения, и съответно печелят повече от добре.

Не трябва да се противопостяват физическия и интелектуалния труд, но и нямат знак за равенство. Да не се заблуждаваме.

# 218
  • София
Никога не съм мечтала да се омъжа и винаги съм имала връзки с мъже, в които съм влюбена. Веднъж подбирах по критерии и честно казано, не ми се е случвало да сбъркам повече. Иначе на критериите си отговаряше изцяло.

И никой не знае кое му е губене на време, освен ако връзката не е нещастна.

# 219
Този, който оре и не го интересува нищо, е малко вероятно да се засече с ядрена физичка. Но пък интелектуалец, който си е купил терен и го копае по някакви си негови причини, е съвсем възможно да се мачне с въпросната ядрена физичка. До преди години по се държеше на "какво ще кажат хората", всеки гледаше без значение какво му иска, да прави неща, които обществото би одобрило. То и забранени неща имаше (поради политически режими) и т.н. Сега не е невъзможно да си интелектуалец и геймър, да си интелектуалец, който е решил да се занимава със земеделие. Та, то или си мъж като мъж, или жена като жена. Или имаш нещо в главата, или нямаш.

# 220
  • София
Има интелигентни хора без особено образование, повечето предприемачи са такива. Има и много образовани и умни на хартия, с които не можеш и един нормален разговор да проведеш.

# 221

Глупости пишеш.

Не е, че не могат, а не искат. Който не се е записал в университет,не го е завършил. И честно казано, нивото на образование в България е доста ниско, включително и в т.нар. "елитни"  университети.

# 222
Бойко Борисов е доктор на науките и е писал дисертация... Yum И е генерал-лейтенант. Може и да свири на китара. Формално погледнато е интелектуалец.

# 223
Не живеем в дивият комунизъм преди 89та.
Ако желаеш можеш да учиш и в чужбина щом българското образование не те кефи.
Ама далеч по-добре е да бъркаш асфалт и да плюеш по тъпата "интелигенция".

# 224
Едва ли авторката иска необразован мъж с пари. По-скоро иска мъж с възможности, но и с интелект, да си говорят за изкуство, храна, мода, да пътуват, да имат хубави хобита и интереси. Защото гореспоменатите майстори всички знаем, че изкарват пари, ама едва ли ще заведат аторката на галерия, музей или културен туризъм, а по-скоро на риболов, лов, кръчма, сбор, панаир. Не че това са лоши интереси, но не и сред повечето интелигенти, образовани млади жени.

Общи условия

Активация на акаунт