Къде да намеря такъв мъж

• 17 153
  • 476
  •   1
Отговори
# 225
То като се срещнеш с прост човек, на първата минута става ясно за какво иде реч, така че и време няма как да ти загуби толкова. Идеята е да не се затварят пътища и възможности от предразсъдъци. Ако знаеха само бъркащите асфалт, колко са споменавани в темите за търсене на мъже, хаха.

# 226
  • Out of the Mix
Защо така снизходително се говори за работниците в цехове и т.н. Има такива дето доста пари вадят и без висше, и доста по-добре си гледат жените от някои на висок пост.

Изобщо не говоря за пари, а за натюрел, възпитание, ценностна система.

Зависи от образованието, какво си правил през това време, в какви среди си расъл, оформял, като личност.
Това си дава отражение, какво ти е семейството.

Иначе "вишУто" си е хартийка в повечето случаи.

А пари в момента могат да се изкарват от какво ли не, буквално от всичко.

По-скоро е изключение интелигентна, образована жена да се хване с "работник в цех", както описваш, ще я е срам да се показва с него по улицата, какво остава да го запознава с приятели, семейство, две различни вселени са. В прав текст всичките жени, с които съм бил, вкл. и сегашната ми партньорка, провокирайки я с въпроси, същото ми го каза, че ако не съм този, който съм, или ако бях друг, нямаше да иска връзка с мен.

По същия начин и аз.

Та сигурно затова много се крият и са само "приятелчета с привилегии", и там си гостуват по апартаментчета, хотелчета за едното и кой откъде е.

За връзка се искат качества.

Личност със самочувствие с покритие не се хваща с всеки току-така.

Още веднъж за парите - преходни са, печелят се, губят се, изкарват се, зануляват се, умението е да задържиш и умножиш.

Последна редакция: пн, 15 дек 2025, 14:32 от Revoker

# 227
  • София

Е, ако Ази имаше 2 момчета, вместо момичета, можеше и да направи някакво сватосване, "кастинг-прослушване". Тя знае как се възпитават дами, а в обратния случай щеше да е джентълмени. SunglassesJoy
Да.
Напълно си прав за всичко, да не цитирам и останалите постове, че стана чаршаф.
Споделям напълно мнението за по-продължително в поколенията натрупване на ценности, предимно от нематериален характер.

Е защо?
Ако ти сподели, че живее при майка си има 15 кредита и никакви спестявания какво ще си помислиш:
"Брей какъв стабилен мъж защо да не му отделя едни 10 години с идеята да го променям! Сега съм на 20 имам много време още пред себе си!".
Ще се учудиш колко много не се впечатляват от червените флагове.
То, това не са и флагове, а направо червени фенери.

И колко жени скачат в леглото на първа- пета среща.

И колко издържат мъжа си, или си делят сметките, гледат децата, готвят, чистят и пазаруват, ходят на работа и в една съседна тема даже се стига до крайности- да го отглеждат алкохолика, който се напикава, защото не могат да го оставят горкия, имат дълг към него, защото им е мъж и заедно с децата да го спасяват, милия той.

Ама има голяма разлика между това да си харесаш някой готин непрокопсаник за секс само, защото в момента не си на вълна деца и сериозни връзки, и да хрантутиш в сериозна връзка този непрокопсаник. Не знам защо се смесват крушите и ябълките. Не всеки и не винаги иска да се задълбочават нещата, че да се говори за загубено време.

Що се отнася до даването на шанс, когато ние сме се загаджили не сме имали нищо. И не сме гледали имане, а потенциал и качества, като за парите и кариерата май не сме го мислили.  Но то си има и един виц:

Две жени на средна възраст си говорят.
- Уффф, защо всички успели и реализирали се мъже с коли и апартаменти са все женени?
- Ами защото ги взехме когато още не бяха с кариера и имоти.
А, моля ти се, разбира се, че може. Но аз си харесвам момчетата от горната земя.
Останалите са ми като от друга планета, която посещавам в бг мама най-често.

По втората част с вица бих отговорила с вица за Обама. И състудента, който срещнали на бензиностанцията и Барак попитал жена си как би се чувствала като съпруга на бензинджия и тя отговорила, че в такъв случай бензинджията щял да бъде президент на Съединените щати.

# 228
Не живеем в дивият комунизъм преди 89та.
Ако желаеш можеш да учиш и в чужбина щом българското образование не те кефи.
Ама далеч по-добре е да бъркаш асфалт и да плюеш по тъпата "интелигенция".

Аха, значи удоволствието ти е да плюеш по хората без университет, сякаш те сами са си виновни. А системата, работата, реалността,тях ги няма, нали?

# 229
  • София
Не живеем в дивият комунизъм преди 89та.
Ако желаеш можеш да учиш и в чужбина щом българското образование не те кефи.
Ама далеч по-добре е да бъркаш асфалт и да плюеш по тъпата "интелигенция".
Научно доказан факт е, че има хора с образование, които не са особено интелигентни. Комунизма няма нищо общо, нито ученето в чужбина, защото и там има хора с образование, които не са много умни.

И не го казвам от комплекси и завист. Имам две висши образования, владея пет езика и ползвам още пет. И не спя само с хабилитирани лица Simple Smile Имам позната, която го прави.

# 230
  • София
..

Последна редакция: пн, 15 дек 2025, 15:21 от Azzy

# 231
Здравейте! Чудя се защо всички млади мъже, които познавам се държат като недорасли лигльовци и са несериозни, може би има изключения, но не ги познавам... Аз съм жена на 23 години с висше образование и хубава професия, изглеждам сравнително добре, не съм някаква страшна красавица, но не съм грозна, нито дебела. Тренирам редовно, не пуша, не пия, не ходя по дискотеки. Обичам да чета книги и да спортувам. Много бих искала да намеря мъж за сериозна връзка, обаче около мен са все някакви несериозни лигльовци... Къде е проблемът? Търся мъж на подходяща възраст 25-30 години, интелигентен, с хубава професия, да не пуши, да не прекалява с алкохол, да тренира, който да е сериозен.
Здравейте!
Разбирам напълно Вашето разочарование — много млади жени споделят подобни наблюдения. Първо, искам да подчертая, че това не означава, че проблемът е във Вас. От описанието Ви личи, че сте самостоятелна, амбициозна и грижите за себе си — което е огромен плюс.

Има няколко неща, които често стоят зад това усещане:
   1.   Нереалистични очаквания за възрастта.
Много мъже между 25 и 30 години все още изграждат кариерата си, финансова стабилност и емоционална зрелост. Това може да изглежда като „несериозност“ или „лигльовщина“, но всъщност е нормално развитие.
   2.   Подбор на среда.
Ако обкръжението Ви се състои предимно от хора, които излизат, забавляват се или не търсят сериозна връзка, ще срещате повече „несериозни“ мъже. Понякога просто трябва да разширите социалния си кръг — професионални събития, клубове за спорт, курсове или хоби групи, където шансът да срещнете човек с Вашите ценности е по-голям.
   3.   Съвпадение на темпо и цели.
Възрастта, ценностите и начинът на живот трябва да се съвпадат. Често „липсата на сериозни мъже“ всъщност е отражение на различно ниво на зрялост и готовност за връзка, а не на липса на достойни кандидати.
   •   Фокусирайте се върху своите цели и интереси, а не върху търсенето „идеалния мъж“ навсякъде около себе си.
   •   Разширявайте средата си — където хората имат сходни ценности, амбиции и начин на живот.
   •   Бъдете търпелива към процеса — зрялата и сериозна връзка рядко идва спонтанно, а се изгражда с време и подходящ човек.
Важно е да помните: не сте проблемът, а просто се нуждаете от човек, който е на Вашата честота. Когато средата и критериите Ви съвпаднат, шансът да срещнете подходящ мъж е значително по-голям.

# 232
  • Sofia
Здравейте! Чудя се защо всички млади мъже, които познавам се държат като недорасли лигльовци и са несериозни, може би има изключения, но не ги познавам... Аз съм жена на 23 години с висше образование и хубава професия, изглеждам сравнително добре, не съм някаква страшна красавица, но не съм грозна, нито дебела. Тренирам редовно, не пуша, не пия, не ходя по дискотеки. Обичам да чета книги и да спортувам. Много бих искала да намеря мъж за сериозна връзка, обаче около мен са все някакви несериозни лигльовци... Къде е проблемът? Търся мъж на подходяща възраст 25-30 години, интелигентен, с хубава професия, да не пуши, да не прекалява с алкохол, да тренира, който да е сериозен.
Здравейте!
Разбирам напълно Вашето разочарование — много млади жени споделят подобни наблюдения. Първо, искам да подчертая, че това не означава, че проблемът е във Вас. От описанието Ви личи, че сте самостоятелна, амбициозна и грижите за себе си — което е огромен плюс.

Има няколко неща, които често стоят зад това усещане:
   1.   Нереалистични очаквания за възрастта.
Много мъже между 25 и 30 години все още изграждат кариерата си, финансова стабилност и емоционална зрелост. Това може да изглежда като „несериозност“ или „лигльовщина“, но всъщност е нормално развитие.
   2.   Подбор на среда.
Ако обкръжението Ви се състои предимно от хора, които излизат, забавляват се или не търсят сериозна връзка, ще срещате повече „несериозни“ мъже. Понякога просто трябва да разширите социалния си кръг — професионални събития, клубове за спорт, курсове или хоби групи, където шансът да срещнете човек с Вашите ценности е по-голям.
   3.   Съвпадение на темпо и цели.
Възрастта, ценностите и начинът на живот трябва да се съвпадат. Често „липсата на сериозни мъже“ всъщност е отражение на различно ниво на зрялост и готовност за връзка, а не на липса на достойни кандидати.
   •   Фокусирайте се върху своите цели и интереси, а не върху търсенето „идеалния мъж“ навсякъде около себе си.
   •   Разширявайте средата си — където хората имат сходни ценности, амбиции и начин на живот.
   •   Бъдете търпелива към процеса — зрялата и сериозна връзка рядко идва спонтанно, а се изгражда с време и подходящ човек.
Важно е да помните: не сте проблемът, а просто се нуждаете от човек, който е на Вашата честота. Когато средата и критериите Ви съвпаднат, шансът да срещнете подходящ мъж е значително по-голям.

cheers

Най-после един комантар по темата.
Нищо чудно, че авторката не се включи повече.
Жалко, защото в този коментар се крие разковничето.

# 233
  • Далечният изток
Ми тя и авторката можеше да пита чат джипити-то... Ама нали не е в това идеята на форума?!

# 234
  • Обран бостан ;)
Скрит текст:
Здравейте!
...

Евала Шогун !

Аз като разправям на жените, които не ме харесват, че са дефектни, те не ми вярват.

Ей на, психолог ви го казва. Семеен при това.

# 235
  • Paris, France
Скрит текст:
Просто човек трябва да бъде себе си, ако иска да е елегантна дама, ако иска метъл мацка, ако иска да ходи все със спортни дрехи.

Ако иска да говори за книги, ако иска за музика, спорт, каквото й харесва

Не да се облича в два цвята, в стил "каквото че се хареса на всеки", да не показва че е умна, да не изплаши мъжа и тн

Обикновено като просто спреш да се преструваш си намираш човека.И се чудиш колко лесно е било.

Не казвам че човек не трябва да се поддържа, о аз съм най-големия привърженик на поддържаните хора, просто няма смисъл да изпълняваш сам еди какви си стандартизирани критерии.

Защото и мъжете не са един тип, всякакви има и ако си сложиш някаква си измислена външност и поведение ще си хванеш баш грешния

Сериозен не значи задължително стандартизиран.

Пък и то мъжете дето искат само секс често като срещнат който им подхожда искат и повече
Имаше една теория, че мъжете подсъзнателно търсели "спокойния пристан", тоест такава жена, с коята им е добре да са себе си и едновременно ги привлича сексуално.
Ако е само първото -френд зоун, само второто - само за секс.

Съветът за двата цвята (мой), си беше съвсем на място предвид желанията и изискванията на младата дама. Тя си има изисквания, като всяка друга жена. Мъжете, които описва, почти не съществуват по нашите географски ширини. Ако беше писала, че не намира 25-30г за сериозна връзка в Индия или Мозамбик щях да и пиша друго.

Съгласна съм с тебе, че е добре да бъдем себе си и дъщеря ми точно това прави. Авторката е себе си когато иска и изисква това, което написа. И облечена в 2 цвята пак ще е себе си.

Апелирам към всички да се придържаме към условията в задачата, така да се каже, а не да критикуваме исканията или да предлагаме авторката да прави и иска това, което правим и искаме ние.

Последните страници са се превърнали в нова тема "извисени висшисти  vs печелещи тъпи бачкатори". Авторката си пише, че търси образован мъж със сериозна, предполагам престижна професия. Няма смисъл да я убеждаваме, че плочкаджия може да е по-подходящ. За нея няма да е.

# 236
Имах приятелка на много висок пост, която обаче все не намираше мъж по нейните критерии/подобни на критериите на авторката/.
Годините си минаваха и ми беше омръзнало да я слушам, как не може да си намери Достойния. В пореден разговор я попитах, ако срещне добър мъж, с висше образование, но учител, би ли му обърнала внимание. По това време учителите бяха с ниски заплати. Ами, отговорът й беше- Не!
Значи, всеки си говори едно, а в действителност има предвид друго.
До ден днешен е сама, защото не се намери мъж с нейните финансови възможности, който да я хареса точно нея.

# 237
Те някои хора имат само критерии и изисквания, а самите те не са нищо особено. Освен това за някои мъже и жени все няма достойни, хубави, ама така и да им пърхат пеперудите, ама и да има добавена стойност...Така че критериите са хубаво нещо, изиксванията също, но любовта е реципрочно даване, търпение, уважение и компромиси. Някои могат само да искат. И затова не се получава дългосрочно, търпението и старанието на другия партньор е до време,

# 238
Nevena,никой не я убеждава в нищо, тя просто си търси информация. Ама съфорумците пак обръщат темата на спор кой е прост и кой - висшист, все едно дипломата автоматично прави човека интелигентен.

# 239
Ако една жена не привлича мъжа визуално, той рядко ще я възприеме като партньор, независимо от качествата й. Вместо честен отказ, често следва френд зона, която тя погрешно приема като интерес.

Това важи и за жените, освен ако не си търсят чичко паричко, тогава няма значение хубав ли е Grinning

Освен това:
1.Красивото е различно за различните хора
2.Това жената да е феминистка не плаши силните мъже, а само комплексираните.
3.Мъжете и жените първоначално се привличат по красота, сексуално, но остават заедно заради сходства в разбирания и характери.Затова няма универсална рецепта за идеален характер.

Общи условия

Активация на акаунт