Къде да намеря такъв мъж

• 17 109
  • 476
  •   1
Отговори
# 285
  • France
За мен женствеността е сила и свобода. Креативност и първичност. Нищо общо с кроткост и нежност. Свързвам я с необяздена кобила, с издадени мускули, която препуска бясно напред. Но това съм аз Simple Smile а хубавото на феминизма е, че дава свободата на всеки да открие неговата женственост. И съм ок с това.
За мен е достатъчно, че за 40 години съм била и правила каквото и както го искам. Без да се съобразявам с това, дали евентуално се харесва на мъжкото съсловие. И пожелавам тази интелектуална свобода на всяко момиче.

# 286
  • София
За мен женствеността е сила и свобода. Креативност и първичност. Нищо общо с кроткост и нежност. Свързвам я с необяздена кобила, с издадени мускули, която препуска бясно напред. Но това съм аз Simple Smile а хубавото на феминизма е, че дава свободата на всеки да открие неговата женственост. И съм ок с това.
За мен е достатъчно, че за 40 години съм била и правила каквото и както го искам. Без да се съобразявам с това, дали евентуално се харесва на мъжкото съсловие. И пожелавам тази интелектуална свобода на всяко момиче.

Ти, хищник от семейство котки виждала ли си? Кой и къде казва, че женствеността е слабост? Или не е капризна, своенравна, умна, самодостатъчна или не може да прави каквото си иска. Или не е опасна, не може да казва "не", да защитава границите си, щастието си и прочее.
Или да бъде свободна, включително и с любимия мъж и защо, за Бога, се счита, че ако има такъв, то задължително и ограничава свободата, правата и форматът е задължително да е боса и бременна пред печката и да "мяука" за парфюмче от МОЛ-а. Твърде ограничени представи имаш за любовта и мъжете. Представи си, че е въможно и да ти дават криле и да можеш да летиш още по-високо. Любовта е свобода, а не ограничение.
Любовта е онзи полет, в който някой лети с теб, а не ти реже крилата. А, ако се спънеш, или парашутът ти не се отвори, няма да паднеш и лешоядите да те разкъсат, защото животът е такъв.
Аз пък пожелавам това на всяко момиче.

# 287
Защото в този форум е пълно с жени, които приписват вина на кого?   на мъжа , за личните си неудовлетворености. Не могат да вербализират личните си дефицити, и да ги признаят. И се превръщат в мъжемразки.
Мъжът е опора, пристан, гръб, той може да участва и подкрепя едно личностно израстване , ако жената има качества да расте. Ако няма, мъжът е ограничение. Субективно. И става враг, а жената къса сутиени 🙂. Защото липсват вериги на зависимост. Самоограничението е в постното същество.

# 288
По-назад на шега се споменаваше кранистка ама действителна стругарка познавам, при това беше добра в работата си. Толкова добра че да стане началник цех. Спечелила уважението на по-млади и по-възрастни колеги. Сега работи на бюро, но това не омаловажава постигнатото на работното поле в цеха. Ако нещо е трудно, не значи че е невъзможно.

# 289
Обаче хората много неправилно асоциират феминизъм с мъжемразене и отричане на любовта.

Феминизма е движение борещо се за равни права и възможности между половете.
Еманципацията е процесът на освобождаване и изравняване на правата.
Еманципацията не се отнася единствено за жени.
Никъде не се казва, че фемизмът е краен и опира до мразене и отричане на другия пол.
Проверете определението в гугъл.

Филомена коментира както и аз, че се дават съвети как жената трябва да е смирена и кротка.Това какво ще рече - да е покорна и да слуша мъжа си, нали така?
Е не може ли да иска човек да е равнопоставен партньор в една връзка?
Защо трябва задължително жената да е покорна?

Защо това да си равнопеавен да значи, че не искаш да си женствен?или че се правиш на мъж?

"Това, че мяукат, означава ли, че са без самочувствие, чар, темперамент, страст, ум, образование, самодостатъчност, чувство за хумор, дар-слово и прочее?"
- ами  да мяукаш в този контекст май се има предвид нещо като да бъдеш хрисим и послушен и да се съгласяваш на каквото е казал мъжа.
И ако някоя жена така "мяука" на мъжа си , или й липсват доста от гореизброените качества , или просто хитро манипулира мъжа си да мисли така, и двете опции не са много похвални за жената.

И не знам какво има човек да се доказва, че е по-мъж от мъжете, това не е феминизъм , а болестно състояние..

# 290
  • France
Защото в този форум е пълно с жени, които приписват вина на кого?   на мъжа , за личните си неудовлетворености. Не могат да вербализират личните си дефицити, и да ги признаят. И се превръщат в мъжемразки.

Или почват да ходят на събирания тип Кобилкина. Мизандрията няма нищо, ама нищо общо с еманципацията, феминизма и собствената, лична свобода.
Цитат
Мъжът е опора, пристан, гръб, той може да участва и подкрепя едно личностно израстване , ако жената има качества да расте.
Не само лично, но и професионално Simple Smile. Но затова се търси мъж, за когото няма просто да ставаш. А който ще те уважава като партньор, като личност с всичките ти интелектуани качества, ще ти се възхищава и да, ще ти помага.

Може пък наистина да отвора коуч агенция. Thinking При такава липса на критерии и такова объркване на термините си е един добър бизнес план.

Аззи, каквито и чаршафи да напишеш, какъвто и бозайник да дадеш за пример, си остава написаното по-напред, че за теб мъж не се "ловяло" с професия. Ок, но се "лови" с всичките качества необходими за едно професионално напредване: ум, амбиции, устременост, дисциплина... но ако за твоя жизнен път не си изживяла мъж да те гледа с възхищение, защото си повече от една телесна обвивка... наистина няма какво да говорим. Просто различни светове

Последна редакция: вт, 16 дек 2025, 08:18 от Philomena

# 291
  • София
Обаче хората много неправилно асоциират феминизъм с мъжемразене и отричане на любовта.

Филомена коментира както и аз, че се дават съвети как жената трябва да е смирена и кротка.Това какво ще рече - да е покорна и да слуша мъжа си, нали така?
Е не може ли да иска човек да е равнопоставен партньор в една връзка?
Защо трябва задължително жената да е покорна?
Моля за цитат кой, къде съветва да е покорна и кротка.
А и аз не съветвам, само отговарям на въпрос.

Може пък наистина да отвора коуч агенция. Thinking При такава липса на критерии и такова объркване на термините си е един добър бизнес план.

Аззи, каквито и чаршафи да напишеш, какъвто и бозайник да дадеш за пример, си остава написаното по-напред, че за теб мъж не се "ловяло" с професия. Ок, но се "лови" с всичките качества необходими за едно професионално напредване: ум, амбиции, устременост, дисциплина... но ако за твоя жизнен път не си изживяла мъж да те гледа с възхищение, защото си повече от една телесна обвивка... наистина няма какво да говорим. Просто различни светове
Така е. Написала съм го по-назад, чети, Филомена, чети.

С външност, нежност, женственост, привлекателност, които носят самоувереност, самодостатъчност и самочувствие в комбинация със съответната инвестиция и в качества, ценности, широта на мирогледа, образование и наченки на себереализация. Защото е на 23 и за реализация в пълен обем е рано да се говори.

И защо непрекъснато се говори за инвестиции в себе си, с цел някакъв външен фактор, примерно търсененто на гадже/мъж?

Това са инвестиции, предимно в себе си, с цел задоволяване на собствени потребности.

Нали за баланс се говореше.
Нито едното е добре- тип инвестиция само във външност, нито другото- инвестиция в образование, кариера и прочее, а на външен вид- глиган /за тези, които го помнят глигана в анцуг/.

И един стойностен мъж, който има избор никога, ама никога няма да се задоволи с нито едното от гореописаните.

# 292
  • София

Феминизма е движение борещо се за равни права и възможности между половете.
Еманципацията е процесът на освобождаване и изравняване на правата.
Еманципацията не се отнася единствено за жени.
Никъде не се казва, че фемизмът е краен и опира до мразене и отричане на другия пол.
Проверете определението в гугъл.

Благодаря ти, че ми спести да пиша това.
Все още в много западни страни жените получават по-ниски заплати и са втора категория човек.
У нас също все още твърде често се чува репликата "Намери си мъж"  все едно без да е в двойка и брак жената е непълноценна и опасна за обществото.

# 293
И спортистките, и жените със заболявания, които им пречат да са модни икони, създават семейства, отглеждат деца, и си живеят живота, независимо от това кой самотен Ганьо не ги "класира" в личната си фантазна класация
Smiley

Темата беше да се помогне с рационални съвети на хипотетично младо момиче, но предвид че авторката не се появи повече, стана обичайния терен на самоизтъкване и терапевтиране на комплекси Smiley

# 294
Колко объркани представи за женственост и мъжественост, както и пълна доминация на АЗ, на егоизма.
Женствеността не с слабост или пасивност, а енергия, чувствителност, нежност, разбиране, близост, уют, грижа, емоционална дълбочина.
Мъжественост не е доминиране, а защита и посока, стабилност и опора, спокойствие и отговорност.
Всеки е достатъчно еманципиран и едва ли е в зависимост от партньора си, но когато всеки гледа само себе си и прави "каквото си иска, както го иска, когато го иска" няма никакъв  шанс да намериш любов и да я задържиш. Затова масово всеки е сам или в незадоволителна връзка.

# 295
  • София
Обвивката е важна, но с годините на хората се случват разни неща. Имам много познати с ИР, диабет и други заболявания, които пречат на съвършения външен вид. Тогава какво правим? Бесим се или ни оставят на края на селото, за да ни изядат вълците?
Преди години беше възмУтена, че обсъждат дългите ти крака, вместо новата книга или забравих какво беше там направила в професионален план.
И търсенията в гугъл бяха плас Вандом плюс дълги крака и излизала Бояна, вместо книгата.

# 296
Тук са се наредили Пауър капъл до Пауър капъла, с високи изисквания, ама иначе "
4-5 последно време ми минаха през ръцете загорели и луднали ~ 40 годишни юрнали се, че им е време тепърва да раждат, без никакъв сексуален опит, загубили "цвят" на 27-30+, имали по 1 връзка, 1-2 "разочарования".", демек отчаяни моми към 40-те, че да обърнат внимание на претенциозните.

# 297
  • София
Обвивката е важна, но с годините на хората се случват разни неща. Имам много познати с ИР, диабет и други заболявания, които пречат на съвършения външен вид. Тогава какво правим? Бесим се или ни оставят на края на селото, за да ни изядат вълците?
Преди години беше възмУтена, че обсъждат дългите ти крака, вместо новата книга или забравих какво беше там направила в професионален план.
И търсенията в гугъл бяха плас Вандом плюс дълги крака и излизала Бояна, вместо книгата.
Еми, именно. То не е лошо да изглеждаш добре, ама и това е капан, ако ще си едно парче месо. Например. Т.е. хората в шок, че и можеш да говориш Simple Smile Мерси.

# 298
Аз написах, че мъж не се лови с професия. И го казвам в смисъл, че жената трябва да има професия, образование, амбиция, обща култура за собствената си независимост, реализация, осигуреност, самочувствие. А не да ходиш на срещи с китапа. На 23 години никога не съм казвала “имам образование, професия, собствен имот, къде са мъжете?” С такива активи се ловят мъже-паразити. Не че за интелигентните мъже това не е важно, но не е най-важното. Струва ми се, че авторката е склонна да залитне в посока “мъжете ги е страх от мен, защото съм горда и независима жена”, което са си глупости на войнстващия феминизъм. При мен това никога не се е случвало.

# 299
Мисля, че неправилно сте я разбрали. На 23 надали е крупна бизнес дама или високо в кариерата. Хубава професия на тази възраст най-често означава "току-що дипломирана" (или може и не още, след като на 19 завършват училище, и учат за магистри), със специалност, която ѝ изглежда приятно като наименование или е модерна, и сега се чуди какво да прави, да работи ли, мъж ли да търси. За жилище и пр. да не продължавам.

Общи условия

Активация на акаунт