Мартчета 2026 (Тема 3)

• 16 047
  • 739
  •   1
Отговори
# 705
В Лили има промоция на мокри кърпички на Бебо (с лепенка, а не капак)
https://lillydrogerie.bg/bebo-mokri-k-rpichki-za-novorodeno-s-ka … M_i66V0SYhGCqpEqA
Благодаря за информацията☺

# 706
Момичета не знам при вас как е положението, но при мен последните 3-4 дена ми се яде по цял ден нещо сладко и дори да ям, желанието ми за още не минава 😆

# 707
Момичета не знам при вас как е положението, но при мен последните 3-4 дена ми се яде по цял ден нещо сладко и дори да ям, желанието ми за още не минава 😆
И на мен ми се яде много сладко и то вече много време. Аз като цяло си обичам сладичкото, но откакто съм бременна още толкова. Но гледам да избягвам шоколади, торти и подобни. Снабдила съм се с парченца кокос, протеинови пудингчета, барчета и подобни.

# 708
Аз пък се насилвам да ям, нищо не ми е вкусно, а много обичам храната. Месото ме отвращава, бих яла само филия с пастет, но няма как. Нямам идея как успява да качва килограми това дете. Преди няколко седмици ми се дояде Макдоналдс в 11 вечерта и си поръчах, май това ми е единственият craving за тази бременност. 🤦

# 709
Аз не съм имала никога желания за конкретна храна. Явно ще си избременувам полагаемото ми време без да разбера за какви щения говорят хората.

# 710
Момичета, прави ли се микробиология преди раждане, секцио?

# 711
Ох, аз от апетит не мога да се оплача, дори днес бях на преглед, доктора ме предупреди да внимавам с въглехидратите, въпреки че не мисля, че съм качила много килограми (засега около +12 кг, което като за почти 9 месец не ми се струва толкова зле😅) и да наблягам , ако мога повече на протеините, като цяло толкова месо и яйца не съм яла през целия ми живот, колкото през бременността до тук🤣🤣 А аз не съм хич фенка на месото попринцип. Иначе днес бях на преглед, бебка е с коса за плитки вече, както каза доктора😅Взехме микробиологията, която е необходима за раждането, дано да е чиста. Вчера пуснах и последните изследвания, от което съм много щастлива, че вече ми омръзна да ме бодат😅 Биха ми и профилактично, макар и със закъснение Резонатив Анти Д Имуноглобулин заради кръвната ми група.

# 712
Вяра, май се прави само тази последната стандартна МБ, за която пише и Йонси, моята се пада да е в 36 гс.
Йонси, тези барчета и пудингчета често са пълни със захар, трябва да се внимава.
Моят Макдоналдс дойде от това, че мъжът ми се върна от чужбина и каза, че на летището ял чийзбургер и картофки. Не бях вечеряла нищо пак поради липса на апетит и ми се стори адски вкусно. С кеф си го изядох. Дали се брои за craving не знам, ама се радвам, че не ми е навик.

Последна редакция: ср, 11 фев 2026, 15:06 от Seaglass

# 713
Момичета, прави ли се микробиология преди раждане, секцио?
Аз по всяка вероятност ще съм секцио и ми взеха микробиология. Другата седмица ще видя резултата. Тогава предполагам че ще ми пуснат и последните кръвни.
И аз днес съм с голямо желание да изям всичко сладко което водя. Опитвам се да се ограничавам,все пак съм на протеинова диета.
Имате ли проблеми с венците и зъбите? Аз направих пулпит. Уж ми го оправиха,а мен още ме боли и не мога да ям на нея страна. Имам чувството,че и съседен до него зъб ми се клати. В петък пак съм на зъболекар. Имам му доверие на човека,ама този път не ме прати на снимка. Не искаше сега. Каза като родя,аз се притеснявам да няма нещо сериозно, което да не стане още по-зле дотогава. Уффф,а така внимавам със зъбите си.
Да ви питам и един тъп въпрос. Във всяка болница в България ли се поставя инжекция витамин к при раждане. Мислих,че е някаква стандартна практика,а нямам спомен да е описано в документите на голямата ми дъщеря.

# 714
И при мен се очаква да е секцио, взеха ми микробиология в понеделник (в 34г.с) и ми пуснаха кръвни изследвания, които ще направя малко по-късно, защото бях болна.

Иначе на мен нищо конкретно не ми се яде, не усещам и чувство за глад, та просто ям в някакви часове. Но вече ми е втръснало от протеина (Прегнако), чудя се в какво мога да го вкарам за разнообразие 😅

# 715
И при мен се очаква да е секцио, взеха ми микробиология в понеделник (в 34г.с) и ми пуснаха кръвни изследвания, които ще направя малко по-късно, защото бях болна.

Иначе на мен нищо конкретно не ми се яде, не усещам и чувство за глад, та просто ям в някакви часове. Но вече ми е втръснало от протеина (Прегнако), чудя се в какво мога да го вкарам за разнообразие 😅
Защо не пробваш да смениш протеина, аз пия на Dragon foods протеините, които са на растителна основа(бадемов, грахов, оризов). Като в една доза от него има абсолютния грамаж белтък като Прегнако. За този Прегнако съм чувала, че бил отвратителен, не знам дали е вярно.

# 716
И аз напоследък съм фен на сладкото, отдавам го и на стрес, знае кой датата и наближаването ѝ 😀
Микробиология ще ми вземат в понеделник, ще съм 36г.с.

# 717
Всички ли сте на протеин? Моето бебе върви напред (глава, крачета, не корем) и никой не е препоръчвал. А аз самата не ям месо. И желязо не пиех до онзи ден, защото хемоглобин и желязо ми бяха ок, на последните изследвания е паднало вече желязото (хемоглобинът засега не), та включихме добавка желязо. Протеин не.

# 718
И аз не съм на протеин и не са ми изписвали или препоръчвали, пия си желязо вече трети месец, но по принцип хемоглобинът ми е нисък и по време на бременност пада още към втори-трети триместър. Не съм по месото, сега пък съвсем, и двете ми момчета са си били с нормални размери, като на третата ФМ по мерки и при двамата терминът ми би трябвало да е две седмици по-рано, но първото го родих в 40+1, 3,500. Не са ми премествали термин официално обаче, това е само на база размери на бебето. Не се притеснявай изобщо, Семира. 🩷 Сега е и доста модерно да си на високо протеинова диета сякаш, има доста агресивен маркетинг.

Последна редакция: ср, 11 фев 2026, 17:57 от Seaglass

# 719
Аз си го пия още отначалото, въпреки че общия белтък ми е добре. Просто не винаги успявам да си набавя протеина с храната. Никой не ми го е препоръчвал. Просто нуждите от протеин при бременност се увеличават и това е лесен начин да си го набавиш. Иначе го изписват, ако бебето изостава или общия белтък е нисък.

Общи условия

Активация на акаунт