Мартчета 2026 (Тема 3)

• 13 529
  • 646
  •   1
Отговори
# 510
ЗК не покрива тонове.

# 511
ЗК не покрива тонове.
Всъщност да, АГ каза, че се заплащат допълнително.

# 512
Аа добре, значи да не го мисля😅 То пък вече се чудя тая здравна каса какво покрива, една пълна кръвна картина и една урина😅 Не стига, че претупват прегледите пък и нищо не покриват.

# 513
Втора бременност следя по ЗК и не мога да се оплача, АГ не ме претупва, доплащам си за изследване на витамини. Не покрива тонове може би защото те не дават почти никаква информация, само моментна снимка на състоянието, бебето примерно може и да спи тогава. За мен е мистерия защо при нискорискова бременност ви пращат от 34 г.с. или дори по-рано, но частните болници масово са така, явно за да си оправдаят космическите цени на пакетите.
Има майонези, които се правят от пастьоризирани продукти, между другото, и са подходящи за бременни, но трябва да се четат етикети.

# 514
На мен май първите тонове ще са ми в 33 седмица, когато ще ми е и третата ФМ.

# 515
Втора бременност следя по ЗК и не мога да се оплача, АГ не ме претупва, доплащам си за изследване на витамини. Не покрива тонове може би защото те не дават почти никаква информация, само моментна снимка на състоянието, бебето примерно може и да спи тогава. За мен е мистерия защо при нискорискова бременност ви пращат от 34 г.с. или дори по-рано, но частните болници масово са така, явно за да си оправдаят космическите цени на пакетите.
Има майонези, които се правят от пастьоризирани продукти, между другото, и са подходящи за бременни, но трябва да се четат етикети.
Моята АГ по ЗК много ме претупва, буквално пуска да чуем сърцето, мери главичката и до там. Нищо друго. Като цяло и в нашия град няма нито един кадърен АГ, записала съм се само заради изследванията.За прегледа на бебчето си разчитам единствено на доктора, при който си ходя на частно. Аз не съм с пакет да кажем и пак си ме праща преди 34 г.с на тонове, един път на две седмици до 34 г.с. и след това всяка седмица.

# 516
И преди съм давала името на програмата "Майчино здравеопазване", където може да се прочете какво се полага по здравна каса, ако някой се чуди. Много неща от полагаемите (които пък са крайно недостатъчни) относно профилактиката, не бременността, така и не биват предоставени, така че е хубаво да имате представа какво се включва по възрати и те да бъдат изисквани, вместо да се пускат служебно от личните лекари и да изгарят. Уж се взимат мерки това да не се случва, но случаи много.

# 517
При моя АГ ходя, откакто започнах да водя полов живот, така че може и затова да не ме претупва, не иска и допълнително заплащане за ехограф, който прави всеки път (за мен не е проблем и да си доплащам). Мери бебето, пуска да чуем сърцето, проверява кръвотока и шийката, прави по някоя снимка, но не всеки път, мери ми кръвното, отговаря на въпроси, разглеждаме изследвания, ако има, отнема не повече от 20 минути и няма какво повече да искам. Най-важно ми е човешкото отношение и да не ме гледа като касичка. Възрастен е и някак е успял да съхрани онзи дух на старите лекари.

# 518
При моя АГ ходя, откакто започнах да водя полов живот, така че може и затова да не ме претупва, не иска и допълнително заплащане за ехограф, който прави всеки път (за мен не е проблем и да си доплащам). Мери бебето, пуска да чуем сърцето, проверява кръвотока и шийката, прави по някоя снимка, но не всеки път, мери ми кръвното, отговаря на въпроси, разглеждаме изследвания, ако има, отнема не повече от 20 минути и няма какво повече да искам. Най-важно ми е човешкото отношение и да не ме гледа като касичка. Възрастен е и някак е успял да съхрани онзи дух на старите лекари.
Оо да да, със сигурност има и добри АГ-та по ЗК, не слагам всички под общ знаменател, казвам как е положението тук при мен, където живея с лекарите. Имам и база за сравнение с предишната бременност, където се ,,следях” по ЗК при друго АГ, ами общо взето същата работа като със сегашното АГ😅 Шийка не ми е премерила през цялата бременност, да не говорим за кръвоток например😅 Ако някой ден се навия за трета бременност, въобще няма да се занимавам с тези АГ-та по ЗК тук, директно си отивам на частно.

# 519
Може и да мери някакви неща, но да не ти казва. Иначе на твое място бих си искала, пък ако откаже да проверява кръвотока или нещо друго важно, сменям лекаря.

# 520
Може и да мери някакви неща, но да не ти казва. Иначе на твое място бих си искала, пък ако откаже да проверява кръвотока или нещо друго важно, сменям лекаря.
Не не, нищо не мери, пред мен има екран попринцип и гледам какво прави. Честно казано въобще не го взимам на сериозно дори този преглед, тъй като си ходя и на друго място, там където ще раждам.

# 521
То няма много смисъл да ходиш тогава и Касата да плаща за едното нищо...
Аз все забравям да напиша, че попитах АГ и изследванията за ХИВ, хепатит и сифилис не могат да се пускат пак, така че явно ще трябва да си доплатя за сифилиса само, неговата давност ще е изтекла, но някой беше написал, че в районното РЗИ могат да се направят безплатно, може и там да опитам, но не знам каква е процедурата още.

# 522
Здравейте, момичета! Да се влюча и аз с момченце в 31 седмица и първа бременност. Да ви питам вие до къде стигнахте с покупките за бебето? Аз полудях и мисля, че взех супер много ненужни неща… До последно си повтарях, че не трябва да купувам неща, защото просто ми харесват, хаха. Също така, ориентирахте ли се къде и как ще раждате?

# 523
Здравейте, момичета! Да се влюча и аз с момченце в 31 седмица и първа бременност. Да ви питам вие до къде стигнахте с покупките за бебето? Аз полудях и мисля, че взех супер много ненужни неща… До последно си повтарях, че не трябва да купувам неща, защото просто ми харесват, хаха. Също така, ориентирахте ли се къде и как ще раждате?
С първа бременност е съвсем нормално да се прекали с покупките, не се притеснявай😅 Ние имахме да купим неща, които се броят буквално на пръсти, тъй като 90% от нещата ги пазим от каката и добре че, защото с тази бременност въобще не ми се пазарува😅 За раждането ще се надявам отново на естествено раждане, госпожицата е в правилна позиция, таа ми остава само да стискам палци и този път да ми се получат нещата с естественото раждане. Към 25 седмица окончателно реших, че ще раждам отново в болницата, където раждах и каката, че се двоумях и за още една болница, но реших да заложа на вече познатото.

# 524
На мен ми е много тъжно, че не мога да участвам в покупките на първото си бебенце. Само разглеждам какво има в разни страници. Натоварвам семейството си с покупки. За някои неща дори не им казвам, че не искам да ги занимавам. Креватчето дори не успях аз да си избера. Не влизам и в много спорове, защото се ядосвам, вдигам кръвно, зачервявам се и ставам много емоционална, а сега трябва много да се пазя. Дори не ми се мисли, след като ми махнат конците какво чудо ще е, за да опазя бременността поне още малко. Да не говорим колко неща има още да се свършат, но трябва лично аз да се заема с тях, а няма как да стане сега. Имам чувството, че съм до никъде. Чувствам се много натоварена психически и постоянно мисля иии мисляя. Disappointed

Общи условия

Активация на акаунт