Мартчета 2026 (Тема 3)

• 13 443
  • 646
  •   2
Отговори
# 645
Enter Sandman, значи като се махаш от едно АГ е длъжно да ти даде изследванията правени до сега, така ли, интересувам се дали ще мога да си взема тези за ХИВ, Хепатит, за да не трябва да ги правя отново.

Да, реално дори не ти трябва и гинеколога, тези изследвания могат да ги принтираш в лабораторията, където са правени и да им сложат печат. Ако са ти взимали кръв в самия кабинет на АГ и там са ги изпращали и не си имала достъп до профил, просто си ги искаш да ти ги дадат. В задължението на АГ е да ти издаде направление за хоспитализация (No7 ли беше, не съм сигурна), което представяш в болницата, но нерядко пъти човек го няма - например при преждевременно раждане. Ако другото място, на което се следиш, е болницата, където ще раждаш, даже може и да не го искат от другаде издадено. Те ще имат историята на проследяването (тяхното), ще имат пусканите при тях изследвания (ако имаш такива), ще им занесеш другите, които са правени по НЗОК и всичко е 6. Питай ги все пак искат ли нещо допълнително следващия път при прегледа. Иначе с АГ по НЗОК можеш спокойно да си кажеш "чао" без много-много обяснения.
Изследванията за ХИВ и Хепатит съм ги правила в РЗИ, това си мислех дали, ако отида и попитам дали имат някакви копия. Иначе за Направление номер 7 си го издават от болницата, поне при първото ми раждане си го издадоха даже като отидох да раждам направо. Като цяло всички изследвания, които съм правила по НЗОК ги има и при тях, бях им ги носила да ги сканират и съответно са ми качени в досието. Единствените изследвания, които трябва да подготвя за раждането са тези за Хепатит и ХИВ. Ще пробвам да звънна на АГ-то по ЗК утре да я попитам дали мога да ги взема. Другия вариант ми е да питам в РЗИ дали пазят някакви копия.

# 646
Здравейте, момичета! В момента съм в 35 г.с. + 1 ден, но бебето изостава с 1 седмица (според АГ не е нужно да се притеснявам), но все още не ме е изпращала за запис на тонове. Доколкото помня с първата бременност ходих само веднъж, но като чета вашите коментари, се замислям дали да не я попитам защо при мен не са назначени. Прегледът ми е след една седмица. Следя се в болница Селена, гр. Пловдив.
Аз съм 34гс + 3 и при мен също има изоставяне от 1 седмица, но на тонове ходя още от 28гс, първите два пъти на две седмици, а след това всяка седмица.

Общи условия

Активация на акаунт