КГБ = Клуб на Готините Баби - 242

• 16 036
  • 675
  •   1
Отговори
# 375
  • София
И у нас остана да замеся и опека питката. Когато имахме едно внуче, баба слагаше само една паричка и така правехме, че паричката да е при него. Радваше се много. Която баба не знае мурафета, значи нищо не знае за купените мачове. Stuck Out Tongue Winking Eye Сега слагам две левчета ( лев и два лв.), две еврови монети, дрянови клечици, копче, бобче и така до десетина броя - да има за всеки по нещо. Разбира се и за дома.
На пътешествениците - лек път. на болничките да ударят по една греяна ракия и да им просветне, на домашарите да им е топло и уютно. Ако ще на масата хляб и сол да има, пак да е сладко.
Обичан ви, милички мои. Колко е хубаво, че сме се намерили и сме се събрали в дядовата ръкавичка. И нали си знаете - Heart до никъде и повече от повече! Heart

# 376
Малко кулинарни съвети и рецепти

# 377
  • sofia
Подаръците са готови. Сърмите и щрудела - също. Питката се пече. Чакам да дойдат да ни вземат и отиваче да празнуваме.

Ранела, ние пък с дребосъчка чакаме снега. Обещала съм ѝ да обуем ботушите и да правим "нежен чек с моооков".
Та така. Няма угодия Simple Smile))

Уютно да ви е и усмихнато.

# 378
Nami,
Забравих да кажа, че имаш много хубава внучка!
Като порасне моята сигурно и аз ще искам сняг Simple Smile

# 379
  • някъде другаде
Нагледах ви! Всички сте готови. Аз си чакам коледарите.
Пипи , поздрави на Гъбката , ето , че на Коледа наистина стават чудеса. Толкова много подаръци у вас , че ако и аз дойда и за мен сигурно ще има.
Нами , и Далия чака снега.
Баболони , много хубаво да си изкарате с близките ви.
Обичам ви , момичета! Това , че ви намерих след раждането на Явор е най-хубавото нещо , което ми се случи тази година. Моментите , прекарани с вас , са едни от най-хубавите през годината , и затова си пожелавам да са повече  през следващата.

# 380
  • София
Спазихме традицията, изкарахме бъдната вечер без много суетене и готвене. Кротки сме, за сега тихи. Уж хапнах, но много ми се яде луканка, филе  или поне кренвирш. Постното не ме засища.
Сутринта се събудих в 4.30 и сложих тесто за питка. Утре Пл. планира да ходи на гробища и беше поръчал. Изпекох я преди работа, днес бяхме до обяд. Следобяд сложих същата пропорция и същите съставки за нашата питка с паричка - Е. Много страно, че тестото стана меко и лепкаво, но го оправих.
Пипи, а как се разбира коя торбичка за кого е? Аз ги опаковам със синя или червена хартия от Лидл и децата си знаят. За големите - размятаме разни суми по банковите сметки.
Нами, много сладка кукла си имаш. Като гледам на размери е като Мрънла, но последната е кака на 4г 5 м. Все още носи дрехи размер 92 - 98.

# 381
И ние избъднувахме. Питката ми стана чудесна. Не слагах в нея късмети, освен една паричка. Реших, че ще наричам живот, здраве, късмет и берекет за всички. Тетин за първи път прекади апартамента. И понеже днес се поумори пръв го изпратихме да си ляга.
Сега знаете къде съм се свряла Wink и ви чета.
Прегръщам ви, баболинки!

# 382
  • Вила Великула
И ние похапнахме, пихме по чаша вино и сега спокойно си почиваме. Чухме се с Марти. Утре трябва да кацне следобед и после ще дойде при нас.
Айша, познавам подаръците по съдържанието. Ще играя ролята на Снежанка и ще ги давам на притежателите им.
Пакетите са много, но и ние с деца и внуци за сега сме 7 човека. Като включим и приятелите, които ще ни гостуват  както и съседите и се получава огромно число.
Весело да ви е баболинки.

# 383
Хубава вечер се получи,
падна ми се паричката!
На 26 ще се съберем всички
у нас и двамата сина
.

# 384
И ние вече почиваме - децата са по леглата и родителите четат приказка, останалите спят.
Питката беше от магазина, всичко останало - мое дело. Снахичката спретна вкусна торта.
Ние си дадохме подаръците още първата вечер, но нашите ги получихме тази вечер. Филип нямаше търпение да види реакцията ми. Получих разкошен диамантен гоблен - само да имам търпението и очи да го изработя.
Спокойна нощ баболинки Heart

# 385
  • sofia
И ние с Калина се прибрахме вече.
Детенце вдигна температура след обяд и се гушеше само в майка си.
По-късно малко живна ама си личеше, че не е добре. Хем знам, че при децата е така, ми е свито под лъжичката. Пробива ѝ зъб, та може да е оттова.

Иначе всеки беше направил по нещо и трапезата се огъваше.

Спокойна вечер!

# 386
Честито Рождество, приятелки! Мир, спокойствие, хубави неща за вас и семействата ви !

Тук е тишина. Вероятно всички спите.
И аз тази нощ ще си легна рано. "Само" в 01, 30, защото предната нощ угасих лампата  в 03, 05. 
Ядохме, пихме, смяхме се, разказахме си спомени и всеки си отиде в леглото. Аз оправих масата, приготвих манджата за утре и като се наспя, ще я метна във фурната.

До утре и дано на всички да ви е празнично!

# 387
Добро утро!
Нов ден, нов късмет.
Честита Коледа, честито Рождество Христово!
Бъдете здрави и Господ да ви пази, вас и близките ви хора!

# 388

Честито Рождество Христово Heart
Пожелавам ви най-вече здраве – за да не пропуснете нито един щастлив миг от живота си, чак до дълбоки старини.
Усмивки – защото те са най-универсалното лекарство.
И много обич – обичайте се, защото човек не може да има всичко, което обича, затова трябва да обича това, което има. 🤍
Светли и благословени празници! ✨🕯️

Добро утро Coffee

Бъдете здрави и благословени Heart

# 389

Общи условия

Активация на акаунт