КГБ = Клуб на Готините Баби - 242

• 15 768
  • 675
  •   1
Отговори
# 585
Здравейте, дружки!
Танитка,  радвам се, че се появи,  честита придобивка.
Мериан,  отмаряй активно и заради нас. Не съм питала пИятеля, но предполагам, че не трябва да пиеш вода от басейна, за да не те боли корема. ДОпредена си!
Касс, при вас са празници без край тези дни, сега ако кажеш, че имате и някой Васил... Все така да сте!
Ние сме иди си - ела си. Взеха си пИятеля в 18 ч., утре го докарват пак, нещо като бабината детска градина. Днес изброявам варианти за обяд, той иска  ,,супичка,,. Само това нямах и му се озъбих:
- Ей сега ще ти я нарисувам!
Отговорът:
- Мама и тате са ми казали  да не ям нарисувани супи.
-  А за сапуна какво ти казаха?
-  За сапуна нищо, само за душ гела!
Та такива разговори водим по цял ден.
Пипи ме превари, нали си е бързак. Лека вечер!

# 586
  • София
Добър вечер!
Танита, Флаш, радвам се да ви чета, явявайте се по-често.
И Танита,  честит лапчо - да не пипва вируси и да се разболява. Браво на внуците.
Ениса, тези матрици за първи път ги прочетох от тебе. Поразтърсих се из нета - за мене в необятния бивш СССР има твърде много шарлатани и много хора, които им вярват. Прочетох да се зарежда вода с тях и се сетих за перестройката и Кашпировски. Доста хора и пред тв инсталираха буркани с вода за зареждане.....
За непредвидени кулинарни искания на супа аз съм се приготвила с еднократни супички на Маги. Да, имат консерванти и др., но 1 път месечно не пречи. Оня ден дядо  Пл. направи истинска пилешка супа по искане на мрънчоците. Близо 2 ч. се въртя около печката. Кумиха и се, едвам хапнаха. Доядохме я тази вечер, няма да иде зян.
Чета разни равносметки, явно ми се губят постове. Аз се радвам на здраве и разбирателство с близките. Е - и на пари не бих отказала. На мнение съм децата да си гледат техните деца, ние да не сме им в тежест. Поне докато можем сами. За после - и аз като Клечката, колкото и да е грешно. Но знаете, че при нас не изгарят от желание за първото.....

# 587
Фло, момичета, благодаря ви, че ви има! Друго си е да влезеш в уютната къщичка, да си четеш, да си пишеш, да усещаш една добронамереност. И като екстра великолепните стихотворения на Борянка. Да избутам и утре и пак няколко дни почивка.

# 588
  • Вила Великула
Ами така е - уютно ни е, чуваш топли думи, споделени от добри хора. Когато решим се веселим на макс, когато е необходимо си помагаме, имаме вълшебни палчета, които винаги помагат. Обичам ви, момичета. Щастлива съм, че съм една от вас.
Хайде утре ще ви докладвам какво е казал чичо доктор (по-млад е от мен) за окото ми. Аз определено се чувствам по-добре, само ме дразнят бръчките, които започнах да виждам след операцията.

# 589
  • София
Пак съм при вас.
Официално да приветствам ТАНИТКА - Честита ти придобивка. Вече имаш прозорец към света и яка връзка с нас.
Пиши, имаш да наваксваш, знам, че сме ти  липсвали ние и клавиатурата , ТАНЧЕ!
Разходих се до летището, посрещнах си внучката и сега вече похапват Хот дог и пийват айрян!
Донесе ни традиционното Руло с кайсиево сладко. Приятно е, че е помислила и за нас.
Този път ще се огранича с тези няколко реда.
Да допълня - Изчетох поста на КЛЕЧИЦАТА. Моята "подредба" е тази - 2 3 5 1 4.
Лека нощ и приятни сънища.
ПИПИ, имаш най-стиснатите палчета. Както казваш - вълшебни са! Grinning

# 590
  • на чист въздух
Хайде и аз да се цопна преди лягане.  Вече много ви изпуснах. Къде съм ви чела, къде не / в повечето случаи не/
 До 31 включително съм на работа и ще сме си само аз Мм и котката. Надявам се на 1 ви да мога да взема малкото човече/ако майка му благоволи да го пусне/. И да поседи повече. Нали до 5ти почиват/пуснах си отпуск дано ме огрее/
Та такива ми ти работи при мене.
Хайде ,лека нощ , спете сладко

# 591
Аз ще гася ламБите тази  нощ.
Днес щях да мързелувам, но  грешно съм разбрала .
Сутринта ми доведоха комшийско внуче в 1 клас с проблеми по четене. Как да откажа на комшии?! Два часа с него. След това направих и изпекох баклава. После се излегнах на дивана с идеята да мързелувам. Да, ама не! Син 1 ме осведоми, че е донесъл  другата част от месото. И майка му трябваше  да оправя кокали и  месища. Те си направили само луканките и другото оставиха на мен. Тъкмо започнах и ми се обади племенникът - син на брат ми, че ми идват със съпругата му  и трите пра- племенничета на 9 и 8 години на гости. Ами идват 3- 4 пъти в годината и им се зарадвах! Очаквах ги на 2-ри, но решили да е днес. Веднага дойде на помощ ер фрайера и направи пържоли, имаше и други мезенца. Присъединиха се  и двамата ми сина и внукът. И като започнаха едни спомени от детските им години, спомени за техните деца, разни сегашни техни преживявания и стана една веселба! Направо ми се изпълни душата! Но аз на прибежки, докато те си разказваха, хем ги слушах, хем отметнах и доста работа. След като си отидоха  към 10, 30,  довърших всичко. Месото е пакетирано и прибрано, другите кокали сварени, обрани и пакетирани. Да ми е здрав кукъра, много ми помогна за кокалите! А ер фрайерът сготви бързо и качествено!

Сега вече свършила всичко и оправила масата, съдове и прибори, седнах и ви изчетох от до. . Има доста за размисъл, но ще е утре. Всъщност вече е утре, но  сега е късно. А  на " Радвам се на......." ще отговоря на 31-ви.

За валутата не ме е страх. Имам само 120 лева кеш. Ще ги пласирам без проблем в следващите  дни до първата еврова пенсия.  
Сега ви пожелавам сладки сънища.

Последна редакция: вт, 30 дек 2025, 01:18 от К.А.Г.

# 592
  • някъде другаде
Добро утро!
Последен работен ден за тази година.
То не че може да обслужваме граждани. Приключили сме финансово , и не може да ги таксуваме. А без такса са само призовките и смътните актове.
Кас , честит да е ТМ. Желая му да е здрав и щастлив и много да те глези.
Пипи , стиснати палци за прегледа днес.
Ениса , съвети непроверени и дадени от пИятеля , не давай. Не знаеш , как действат. Първо питаш него и тогава ги даваш на нас.
Болните , бързо да оздравяват.
На празнуващите , весел празник.
На почиващите , приятна почивка.
На работещите лека работа.
Хубав да е деня на всички.

# 593
Добро утро.
И хубав предпоследен ден от годината Simple Smile !

# 594
Добро утро, баболинки!
Пия второ кафе в дома на децата, дежурна съм по дребосъчковците, които още спят
Дъщерята отиде на фитнес, днес е от 10 ч. на работа, зетко със стандартно работно време. Разходих кучето преди това. Душичка гальовна. Легнала е до мен да я галя. Време за релакс.

Ян, пожелавам ти Новата година да ви зарадва с гостенче! Heart
КАГ, хвъркотевицо, браво на теб! На човек му спори работата, когато е с хубаво настроение!

За меню за НГ съм решила да бъде пилешки крилца с масло, картофано пюре, панирани печени чушки, салата Снежанка, туршийки и мезенца. Ще направя и баница с късмети. За днес се чудя какво да готвя. Имаме и да дояждаме за обяд, но ще трябва и нещо за вечеря. Една кутия с картофена салата май ще отиде към кофата. Не обичам да изхвърлям храна. А, и още нещо си откраднах като идея от Фло - шишчетата с грозде, синьо сирене, прошуто и каквото там се сетиш Simple Smile

Докато пиша си изпих кафето.
Хубав ден на всички!

# 595
  • Вила Великула
Добро утро баболинки!
КАГ, ти май само се правиш, че мързелувааш, а иначе си от хвъркатата чета. Хубаво е като посрещнеш обичани гости. А еър фрайера и кукъра са също моите незаменими помощници. Като гледам ММ, който от началото ми се усмихваше и едва ли не - за какво са ти всичките тези уреди, а сега е завеждащ фрайер. Даже и скарата не пали вече, намери си правилната програма за пържолки, а и понеже нашия е двоен, в едното отделение си пече пържолата, а в другото си пържи картофките и всичко това са отрицателно време.
Кажете ми лек за херпес.. Вчера явно от притеснение дали ще успея да се справя със задачите в срок и от хремата /ама тя вече почти я няма/ ми изби херпес. Случва ми се изключително рядко, но ето сега навръх нова година....
До преди 11 години никога не ми се беше появявяло такова чудо и започна един път на година две след първата ми тежка операция.
Кажете приготвихте ли тоялетите за новогодишната нощ. Разбрах, че някои имат желание за пижамено парти, но на мен ми се ще нещо по-така. Вчера облеках една рокля да я пробвам, която съм купувала преди години и явно тогава не съм се харесала с нея и все още е с етикет. Сега ми е супер, но пък се чудя дали няма да е прекалено. В къщи, на село. Е масата ще е празнична в бяло и златно, та може би и аз да се пременя в нещо по-така.

# 596
Добро утро!
Пих кафе. Закусих.
Чакам една приятелка да се обади. Помоли ме за помощ. Не мога да откажа. Въпреки някои нейни действия и бездействия.
Следобед организирах две съученички да се видим. Ей, трудна задача се оказа ...
След това ще ходим на пазар.
Ако остане време ще рисувам.

За утре дори идеи нямам. Ще сме си само двамата в къщи. Дори тоалет не съм измислила Simple Smile

# 597
Премени се. За кога да стои тази рокля и  да плаче.
 Лек - порцеланова чаша, парче вестник, палиш вестника, да изгори и да отложи по чашата едни мазни сажди и мажеш херпеса. Бабешко е, пробвано, колко помага - не помня, то помага поне малко, поне в начален етап. То всичко е така - навреме да  е.

# 598

"Годината е към края си, а ние вече не сме същите. Научили сме се, страдали сме, пораснали сме. Сега затваряме очи, отваряме ръка и духваме всичко, което не ни е полезно. То ще отлети и сърцето ни ще бъде готово да получи това, което наистина има значение."

Добро утро CoffeeCoffeeCoffee

Тази песничка звучи в главата ми от сутринта - подарявам ви я!
Кассс, да е жив и здрав ТМ - да сте заедно, да пътешествате и се радвате на деца и внуци и да сте щастливи Heart

Пипи, напълно изпитан лек и безплатен - прилага се още като усетиш гъделичкането и леката болка на херпеса. Изваждаш ушна кал от ухото си и мажеш мястото - стопира избиването му. Не пречи да го приложиш и после. Иначе е много добър Фенивир от аптеката.

Спокоен и усмихнат ден баболинки Heart и Слушам испанска китара и пак ще дойда Simple Smile

# 599
  • София
Добро утро, дружки!
КАССС, ЧЕСТИТ ДА Е ТВОЯ ЛЮБИМ. ПОЖЕЛАВАМ МУ ЗДРАВЕ И ОТ ВСИЧКО НАЙ-ХУБАВО ПО ДОСТАТЪЧНО! Сигурно сте приготвили на рожденика интересни подаръци. На теб ти давам идея - подари му "огнена нощ" Stuck Out Tongue Winking Eye
ПИПИ, ако си беше в София - два лазера щяха да оправят положението. Купи си Зовиракс. Ако нямаш време да ходиш до аптека, мажи го с паста за зъби, слагай му и от крема на Фло. Няма значение, че сте на село. Издокарай се с нещо красиво, с нещо, в което ще се чувстваш добре. Grinning
БОРЯНЧИЦЕ, не знаех този бабешки лек. Понякога илача е за стотинки, стига да го знаеш. Grinning
РАНЕЛА, добра идея накрая на годината да се срещнеш с приятелки. Чудесно е да намериш време и да порисуваш...
ТЕТКЕ, гладни няма да сме. Нека около масата да се наредят любимите хора.
КЛЕЧИЦЕ, хубав ден!
ТОНИ, няма ли да ви разпусне кметът по обяд?
КАГ, добра душа си - помагаш на децата си, учиш съседското детенце, посрещаш любими гости. Джуджетата гледат.
МАКАВЕЛИ, гушкам те. Hug
Изпих си кафето, отивам на пазар. Забавляваме се със съветите на chatGPT . Joy

Последна редакция: вт, 30 дек 2025, 15:00 от Flo 51

Общи условия

Активация на акаунт