КГБ = Клуб на Готините Баби - 242

• 15 641
  • 675
  •   1
Отговори
# 645
Добро утро и от нас с Чарли.
Добутаме я до кафето, всичко друго отметнато.
Сега зорът е да не седи при мен в кухнята, а да отиде да събуди каката в стаята.  Не знам казвах ли ви, че има промяна на плановете -;ще си имам момиченце и кученце за Нова година.
Внучката се отказа от празнуване с приятели - остава с мен, а внука си отиде и ще си бъде с родителите при приятелските семейства,  с които ще са довечера.

Честит рожден ден на малкия рожденик на Касси!
,,Тли "" е една прекрасна възраст - жив и здрав да е, с грейнали очички да открива света и много радост да ви носи!

Честит рожден ден и на съпругът на Фло!
Много здраве му пожелавам и много хубави моменти с близки и приятели!

Плановете ми за днес - лежерни.
Нищо специално, даже не знам дали ще правя друга храна.  В хладилника има и печено месо със сос от вчера, и без сос от онзи ден, и салати, и десерти,  а както казва ИИ, ,,тъй като трябва да сваля десет кг"" не ми се полагат още вкусотии, и на внучката ми -също, че в телосложение прилича на баба си Клечка.

Допих кафето.
Освен да ходя да се изкъпя и да се правя красива предновогодошно, пък ако решим може да разходим хубост на някъде през деня, макар че днес май и максималните температури ще са отрицателни. Но пък има и заведения и други топли места, та не е страшно.

На вас приятен последен ден от годината, не се преуморявайте, а се наслаждавайте.

# 646
  • някъде другаде
Добро утро!
Честит рожден на Ромео. Да е здрав и щастлив още дълги години. Фло , много да го глезиш.
Кас , здрав да расте малкия сладур. Желая му безгрижно детство и верни приятели.
И аз се събудих рано , а снощи до късно гледах ТВ. Много хубав филм по БТВ. Гледала съм го 100 пъти , имам и книгата и нея съм я чела 3 пъти и все плача.
Нещо с новите хапчета , не мога да оправя кръвното. Ставам и е 140/80 , вечер след работа пак така. Със старите си го поддържах 115/70. На 07.01 съм на контролен преглед , та ще видя , какво ще каже лекарката.
Хубав ден , баболини!

# 647
  • в сърцата на любимите ми хора
Честит празник на Ромео. Жив и здрав да е още дълги години. Да го обичат, да обича и много да слушка Фло😉.
На малкото пораснало момченце на Кассс весело детство, много подаръци и голям късмет🤗

# 648

Започвайте живота си всяка сутрин с усмивка, Оставяйки грешките от „вчера“ зад гърба си...
С доброта и топлина, вяра в приказките, Позитивизъм, грижа и обич.
Започвайте живота си всяка сутрин с надеждата, че Днес светът е по-добър от вчера!

Добро утро CoffeeCoffeeCoffee

Неее, не съм се успала - цяла нощ ви чета на пресекулки и ви се радвам Simple Smile
Фло, неуморнице мила - като квачка обгрижваш всичките си пиленца и на първо място великолепния петел!
Честит рожден ден на порастналия Ромео - нека е здрав, силен и всеотдаен, да сте заедно дълги и щастливи години за радост на деца и внуци. И правнуци да дундуркате заедно Heart
Кассс, жив и здрав да е малкия принц - весело и щастливо детство да има и много да ви радва Flowers Four Leaf Clover

РОЖДЕН ДЕН – Дора Габе
Мамо, татко, добър ден,
днес е моя ден рожден!
Три годинки – три свещички
греят в моите очички!
Аз ги духнах изведнъж!
Мамо, татко, станах мъж!

Клечи, много се радвам за теб - виж как се подреждат нещата! Ще си най-щастливата баба и ще посрещнеш Новата година с внучката - какво по-хубаво от това Баба и внуче Heart Eyes
Яжка, да ти е удобно новото легло, сладко-сладко да си спиш в него и само хубави сънища да сънуваш!
Пипи, теб те чака вълнуваща вечер с много гости и шумотевица - да ви е приятно и весело!
Ян, радвам се, че ще имаш скъпи гости и дано малкия сладур да е с вас, както го очакваш!
Допивам второто кафе и се мятам в кухнята. Първо ще сваря картофи за руската салата - ще занесем и на бабата за празника й. После ще спретна една куркудена чорба за ММ, че си пожела. За вечеря ще мариновам пилешки бутчета и ще спретна мини рулца Стефани. За десерт има баклава, а банички с късмети ще направя утре сутрин да са топли и хрупкави.

Хубав празничен ден баболинки и приятно шетане Heart и

# 649
Добро утро на всички!

Започвам с

за Ромео!
Да бъде здрав. Да продължава да бъде приятел и опора на Фло и заедно да продължават напред.

Продължавам с

Малкото момче на Касс Simple Smile
Много радост и време заедно да имате.

Аз трябва да отида за котешка тоалетна. И за ябълки. Това ще са последните покупки за тази година.
После ще се разкрасявам за довечера:-)
Ще рисувам.

И ще се подкрепям с лекове.
Благодаря за всички съвети!

До после Simple Smile

# 650
  • София
И, празнична тема днес! Фло, да е жив и здрав твоя Ромео! Да се подкрепяте още много години, заобиколени както днес от деца и внуци!
Касс, аз не разбрах на колко годинки става малкия? Нали не на 3, сякаш скоро се роди? Да ви е жив и здрав, да е палав, игрив и много да ви радва!
Яжке, радвам се, че ще започнеш новата година с нови легло, дано да е удобно.
Пипи, не успях в движение да направя хубава снимка, но наистина гледката е впечатляваща от тази страна!
Клещи, ето че и ти си имаш човешка компания за довечера!
Няма да ви изреждам всички, виждам, че сте в трескава подготовка, да имате много хубава новогодишна нощ!

# 651
  • Вила Великула
Една по една започнахте за се събуждате и май навсякъде кипи трескава подготовка за посрещането на новата година. Честно казано с облекчение ще я изпратя старата година. Не беше най-добрата за мен. Загубих важен човек за мен, имахме много трудности и изпитания, но гледам с надежда напред.
Хайде момичета, споделете с какви чувства прекрачвате прага на новата година.
А аз отделям и малко време за да успея покрай шетането да постоя нов дом за нас и нашите надежди.

# 652
Хе, хе, а аз съм вече готова и красива и съм в очакване на Новата година Simple Smile ! Друг е въпросът дали довечера мога да устискам будна до дванайсет, но те това ще го мислим довечера.

Внучката още спи, аз кръстосвам из нета. Даже план направих за деня - вариант едно - да я заведа в един йога център да присъстваме на духовно изпращане на 2025 -та, или пък  тримата с Чарли да отидем на почерпка в едно любимо мое ( a и на Чарли Simple Smile ) кафене на Витошка - Ma Baker . Много пъти съм ходила там, и с приятелки, и с кучето - и кафето им е хубаво, а сладките и солените вкусотии още по - хубави Simple Smile . Само дето ,, тъй като каза, че искаш да свалиш десет излишни кг""  - винаги ми е малко гузничко, когато сладко- сладко си похапвам Павлова  Simple Smile  ( обожавам я) .

И тъй като имам време, да кажа за моята 2025 -та.
Добра година беше, даже много добра, да не кажа най  - добрата от всичките ми 68 - години.  Здрава бях и аз и деца и внуци. Пътувах доволно ( винаги може и още, но да не съм лакома) , през лятото няколко пъти посрещах скъпи гости у дома и се забавлявахме много.
Чакам с трепет Новата - вече имам едно майско море резервирано и една мартенска няколкодневна екскурзия в близката чужбина с внуците . За повече още не смея да си поискам да ми отглеждат принца, иначе мечти много....

Спирам.
Радвам ви се на приготовленията  и си ви представям, като ви чета. Прегръдки!

# 653
Ето ме и мен отново - руската салата е полуготова, картофите се охлаждат, останалите продукти са нарязани. Куркудената чорба очаква само фидето, пилешките бутчета са мариновани, яйцата за Стефани-то са сварени. ММ ще си опече кашу-то на микровълновата и сме готови. Естествено не може без емоции в празничния ден - събудихме се с неработещ бойлер. Добре че имам майстор в къщи, да ми е жив и здрав, вече проработи.
За отминалата година ще кажа, че беше добра - нали я изпращаме целокупно, с поддържано здраве и хубави преживявания. Е, имаше и трудности, и нереализирани планове, и по-тежки моменти... Но без това не може, как иначе ще  оценим хубавите неща. Новата година идва с нови очаквания и мечти - най-важното е да сме здрави, всичко друго е постижимо Heart
От сърце желая това и на всички вас, на семействата и близките ви - една здрава, мирна и щастлива година, всеки да постигне желаното и да има прекрасни мигове с любимите си хора Heart Flowers Four Leaf Clover

# 654
  • някъде другаде
Моята 2025 също беше добра. Роди се Явор , разреших здравословни проблеми , децата ми са здрави и са добре. Запознах се с вас. Посетих доста нови места , бях и на концерти.

# 655
  • в сърцата на любимите ми хора
Макавели , какво е куркудена чорба? Извини ме за невежеството 🙂

# 656
Мамси, това е чорба, приготвена със свински хапки, кисело зеле и зелева чорба. Всъщност част от течността е вода. Аз слагам 1:1 вода:зелева чорба, без брашно и не застройвам.  Ще сложа една рецепта за ориентир:

Необходими продукти:
    • 400-500 г свинско месо - шарено
    • 1 глава кромид лук
    • 1 бр. морков
    • 2-3 парчета фиде - тънко, навито
    • 1 ч.ч. вода
    • 2.5 л зелев сок
    • 1 с.л. брашно
    • 1 бр. яйце за застройка
    • 1 ч.л. черен пипер
    • 1 ч.л. чубрица
    • 2-3 с.л. олио

Начин на приготвяне
Месото се нарязва на малки хапки и се задушава в олиото заедно с нарязаните на ситно кромид лук и морков. Налива се водата. Когато месото е почти готово се добавя зелевият сок. След като поври 30 минути се слага фидето. След 15 минути се долива размитото в малко вода брашно. Слагат се подправките и се изключва от огъня. Когато изстине се добавя яйцето и се разбърква. Може да се добави ситно нарязан пресен магданоз.

https://receptite.com/%D1%80%D0%B5%D1%86%D0%B5%D0%BF%D1%82%D0%B0 … D1%80%D0%B1%D0%B0

# 657
Редовно  я правя тази чорба, с малки вариации, само зелев сок ,без зеле  е при нас.. Най-добра с прясно заклано  свинско , ама беше това, сега каквото  има.

# 658
  • Кубрат/ Пишурка
Честит рожден ден на Ромео! Честит рожден ден на малкия пораснал внук на Касс! Да са живи и здрави!
Честита малка Лора на Мамси! Да расте здраво и щастливо дете! Бързо възстановяване на мама!
И аз обичам куркудена чорба. Правя я и с топчета, като сварявам първо топчетата с водата и после добавям зелевата - тя стяга.
Довечера ще бъда на кюфтета и една сърма. Галена ми донесе сърми, правени по нова технология и са огромни. Разстила зелевия лист в купичка и слага пълнеж. Чудни са.

# 659
Честит рожден на празнуващите, прекрасен ден са си избрали, да са живи и здрави и винагинда е празнично покрай тях. При нас е слънчево, кокичетата цъфтят, но е студено за разходка. Приготвих салатите, във фурната се пече на бавен огън една банска капама, следва почивка.

Общи условия

Активация на акаунт