Най-тъп и безполезен подарък, който сме получавали

• 45 105
  • 1 040
  •   1
Отговори
# 105
  • Melmak
Аз съм подарявала сет сапуни, специални, с етерични масла и правени от майка от групата на Майки на деца с увреждания. Има страхотни попадения там и жената, която прави сапуните е прекрасна. Наистина има попадения и подобен сет създава приятно усещане. Не говорим за сапун тип Дав от 2 лв.

За домашната храна като отидете на гости, какво правите?
Скрит текст:
Имам чувство, че тук всеки е с някакви претенции. Като отидете на гости ядете ли? Ние с приятели и барбекюта сме си правили, явно сме си наши хора и не мрънкаме. Наши приятели си купиха къща и като времето е хубаво се събираме при покана в тях. Ми аз нося баница, друга жена от компанията друго, докато мъжете се въртят по барбекюто, правим и салатите. Ми не ги питам колко мазна да им направя баницата. Правя я както аз преценя.
Домашни неща като баница, сладки нося у близки приятели, кумовете, други от същата компания. Преди и нови години карахме заедно, един носи едно, друг друго.
Разбирам, че не всеки обича всичко, но като чете тук, сакън една баница да не занесеш като идеш на гости.

# 106
Бутилка вино, а аз вино не пия.
Календар с рисунки на дъщерята на подаряващата. Сори, но такъв подарък биха "оценили" само бабите на това дете
Коледни чорапи Bowtie

# 107
Не ходя на гости - ходя на ресторант с познати. В домове - не. Включително и на роднини. Между другото, повечето ми роднини също си правят празниците в ресторант, а не у тях.

Скрит текст:
Преди години бях на гости у едни роднини, които знаеха, че не ям мазно месо и поради това, на всички беше сервирано мазно месо, а на мен - някакъв гнусен воднист варен ориз (кашкав), разбъркан с грах. То не приличаше и на гарнитура. Никой от семейството ми не беше ок с това и намериха повод да си тръгнем по-рано.

Казаното не се отнася за родителите ми - с тях имаме подобен вкус.

# 108
Тук въобще не става въпрос за сапуни, които са под някаква форма - цвете, букет или луксозен сапун/сет от сапуни. Става въпрос за най- обикновен сапун от лев-два.

# 109
Наистина ли някой подарява такъв сапун? Ужас!

# 110
  • Deutschland
Колажи със снимки ми е в топа на най-тъпи подаръци. Също саксийни цветя, вино (ненавиждан алкохол), гащи и чорапи , ама гащите бяха огромни, а аз съм слаба.
Обожавам ароматни свещи, сапуни, ако ви подарят и не ги искате, насреща съм (не се шегувам).

# 111
Angel_dust, да, за това започнах да държа списък с неща, които не са ми спешни, но бих искала да имам Simple Smile Така лесно мога да дам идея, когато ме питат. Ей сега за Коледа поисках едни боички, които струват 12лв. Ще ме зарадват много повече от един комплект зимни шал, който е супер неудобен и шапка, която ми е малка, на Том Тейлър от преди няколко години от същия човек Simple Smile

Аз също съм алергична към цветя, но за щастие, ако не са изключително миризливи минава в графа обикновен алергичен ринит, той че не е извънреден дискомфорт. Все пак всички знаят, че не обичам. Не ми е приятно.
Е, свекървата, горката, обожава цветя и ми подарява няколко пъти. Друга роднина също, тя пък маниак на орхидеи. Пак казвам - на всеослушание съм казвала безброй пъти, че не харесвам. Е, за един повод въпросната роднина подари и на мен, и на свекървата по една орхидея. Видя ми физиономията и ведро каза "Е, хайде, все някога се започва" все едно изведнъж ще реша, че е супер яко да имаш цветя. Та тръгнаха си, свекървата последна и на изпроводяк ѝ дадох и моята орхидея, защото иначе просто щях да я оставя до кофата, което принципно нямаше да е проблем, ако не беше февруари Simple Smile

За гостито -
Скрит текст:
ние винаги предпочитаме вкъщи и си ходим на гости. Преди децата поне два пъти седмично имахме гости вкъщи, а веднъж месечно по 10-12 човека. Сега за съжаление по-рядко, но винаги предпочитаме. Около нас също в повечето случаи ни викат, особено когато и едните, и другите имаме деца на сходна възраст. В заведение, освен ако не сме 4-6 човека все не мога да се видя и да поговоря с някого удобно. Но сме компания от години, не едно пътувания имаме зад гърба си и си знаем предпочитанията. Освен това винаги, винаги, винаги, ВИНАГИ! питам дали идващите имат някакви претенции. Вече знам кой не яде риба, кой не яде нахут, кой кога пости и т.н., но винаги може някой да е в извънредна ситуация с диета например. Особено пък ако ще гостуват деца. Съгласуваме менюто поне частично още с поканата "Имаме сьомга, елате на суши." или "Хайде на ребра." Не ми тежи, не ми е в повече, не ми бърка плановете и не ми разваля кефа да трябва да съобразя нещо за ядене с някого. Например ако ще идва на гости веган ще предвидя 1 нещо за хапване, което да може да яде, не цялата трапеза. За някой може да е в повече Simple Smile За мен не Simple Smile С мен също се съобразяват понякога. Например овкусена салата не ям. Понякога домакините ми оставят неовкусени краставица, репичка. Ако не ми - шанс, ще оцелея и без салата. До сега не ми се е случвало да отида някъде, където нищичко да не мога да ям. Но пак казвам - това го играем от години и изненади имаме рядко. За сравнение - има толкова ресторанти, в които нищо не мога да си избера, а дори да успея в общия случай е посредствено и скъпо Simple Smile

А за даренията - тъкмо мислех дрънкалките да отидат на благотворителния базар в работа и се оказа, че тази година няма да има :/ Иначе по групите с кампании винаги могат да се дарят. Или да се продадат в олх и да се дарят паричките. Но да, едно място, където физически да се занесат би било супер. Не знам какъв е бизнес модела на подобни магазини, знам, ще в Щатите са популярни (goodwill).

Последна редакция: нд, 14 дек 2025, 22:04 от Inferiya

# 112
Наистина ли някой подарява такъв сапун? Ужас!

На мен ми подариха за именния ден dove врЪХта на лукса. Simple Smile)), но пък го използвах.

Всеки подарък може да бъде хубав, ако е подарен с умисъл и познаваш човека и всеки подарък може да е неподходящ, ако е несъобразен.

За един саксийните цветя са прекрасен дар, за други са тежест..

Когато не е нарочно може да е забавно, но когато човек тъпо и упорито си тъпче банани в ушите въпреки твоята обратна връзка е тъжно.

Майка ми води класацията по тъпи подаръци. Всяка година ми подарява евтина китайска нощница, като даже не ми улучва размера. Имам запас от нощници за 75 години. Simple Smile

# 113
  • Melmak
Е, честно, сапун Дав не очаквах!

Аз не умея да гледам цветя. Харесвам, не съм алергична, но не мога да се грижа. Имах няколко алоета, онзи ден мм ги изхвърли заедно със саксиите.
Повечето хора знаят, че не гледам и ми подаряват букети. Обичам букети, седи 1 седмица и го хвърлям. Ако ми подарят саксийно просто го поливам понякога и като се спомине, го хвърлям. Орхидея да гледам, просто няма как да се случи.
Има жени, които обожават цветя и ако познаваме такива, няма лошо да ги радваме с още цветя!
За гостито:
Скрит текст:
Обичам да ходим на ресторант, обаче откак повечето ни приятели се обебиха е трудно. Нямат помощ и вечер не могат да излязат. Вариант е гости в тях, приспиват децата и ние си продължаваме раздумката. Ако е денем, децата се събират да играят и така. Пък и преди да имаме деца всички си беше хубаво също да се събираме.
И аз се съобразявам, на сватбата имах веган гост, ами специално меню приготвиха, за да се чувства добре. Не ми тежи ако знам, че Пенчо не яде риба. Ама някои хора звучат все едно съберете се, направиш баница и ауу, това е мазно, онова месо е не знам си какво, нещо друго пак не им харесва. Нормално е всеки да си готви както знае за вкъщи, но за мен е странно нищо да не харесваш, приготвено от други хора. Проява на лош вкус е да знаеш, че примерно някои е вегетарианец и му сервираш месо или нещо от сорта. Моята свекърва го прави това - с ир съм и не ям сладко и тесто, тя ми носи торти, винаги ми слага едни гигантски парчета торта, които не ям, онзи ден дойдоха с 4 пици… при условие, че 200 пъти ѝ се каза, че имам риск от гестационен диабет и продължава..

# 114
Магнити! Защо за Бога са ми магнити от места, където други са били?
Нямам магнити на хладилника.

# 115
Съгласна съм за магнитите, но ако нвкой ми подари, приемам с идеята за жеста и че някой си е спомнил за мен, когато е бил някаъде.
С парите не го разбирам и никога не съм - да теплим чертата и да направим пригващане и всеки да си купува сам кой каквото иска и да не се напъваме да се чудим откъде да намерим плик.
За мен подаръкът е напин да се опиташ да изненадаш и зарадваш другия. Колкото пъти са ми давали пари, все за пържоли съм ги харчила.

Последна редакция: пн, 15 дек 2025, 07:22 от brumm

# 116
Това със саксийните цветя ми е болна тема. Додето отуча колегите на РД да ми подаряват.... Не гледам цветя, нямам навик, уморявам ги, не ги искам. То и в работа вече минахме на подарък в пликче, де.
О, да и аз не мога да гледам цветя, уморила съм сигурно поне 5. Но би бил прекрасен подарък, ако е човек, който знаеш, че обича да гледа цветя. Те обикновено си личат кои са. Дори на работа виждам кои колежки си разменят разсад. 😁

# 117
Че аз и на пържоли бих се зарадвала Joy Когато М, който обича да готви, напускаше предната си работа му бяха подарили много скъп готварски нож и специално еленско месо, внесено от намсикъде при намсикакви условия и беше едно от най-вкусните неща, които съм яла Simple Smile
Мама ми дава парички и винаги ѝ казвам какво съм си взела. Лятото си взех маратонки Simple Smile С удоволствие някой ден бихме се разходили заедно да си избера, но няма да е скоро Simple Smile

# 118
  • FRANCE
Тези които не харесват бутилки вино, ми пратете ми ги за моя сметка Sunglasses колекционер съм на вино и бира (и си ги и пия) Stuck Out Tongue Winking Eye

Странен подарък съм имала от свекърът ми, полиестерна ношничка с дантелки размер 3хл (аз бях с) Sunglasses

# 119
Когато някой наистина харесва орхидеи, те се превръщат в хоби, или направо казано - в "краста". Имам около 30 саксии и искам още. Сега са прецъфтели , но когато разцъфтят напролет са истинска красота и радост за очите. Много лесни са за отглеждане - поливам ги средно около 4 пъти в месеца.
Та, не се мръщете когато някой ви подари орхидея или друго цвете. Те вярват, че то ще бъде радост и удоволствие за вашите очи, така както е при тях. Flowers Hibiscus

Последна редакция: пн, 15 дек 2025, 01:02 от bgladybg

Общи условия

Активация на акаунт