Най-тъп и безполезен подарък, който сме получавали

• 46 792
  • 1 044
  •   2
Отговори
# 450
Ние подаръци и пари само на внучето, на другите им плащаме целогодишно всички сметки, това им е подаръка. Какъв подарък да купиш на хора, които си имат всичко?

# 451
Ние с М си подаряваме нещо, когато имаме идея. Ако нямаме - не си подаряваме. Аз получих нов спортен часовник и си го получих още на черен петък (нарочихме го за Коледа). Не за друго, той го поръча, иначе аз щях да си го взема. За него нарочихме една купичка за матча за 3лв, която си хареса докато бяхме в Джъмбо по не-коледен повод. Но е повече на шега, че нещото Х му е за подарък. Хич не ме е еня дали имам подарък от него, него - също. И за рд, и за Коледа, а за годишнина пък съвсем Simple Smile Нашия език на любовта не е подаряването Simple Smile
Миналата година му подарих Лего със закъснение. Бях харесала от новата им серия, но го пускаха в продажба от 01.01 Simple Smile Даже не му бях казала, че ще се забави Grinning Предполагам беше решил, че няма да получи. Изобщо не коментираме такива неща Simple Smile
Но мога да разбера защо на някой би му било криво Simple Smile

# 452
  • София
Някъде да написах, че ми е криво?

# 453
Аз писах, че ми е криво.
Но да, различните хора имат различни представи и усещания - след като някой е сметнал, че аз не заслужавам подарък, какво да направя - да застана на глава ли… Докривява ми, преживявам го и продължавам напред. И не, на следващата Коледа няма да правя напук и да не купувам подаръци на тези, които не ми подаряват на мен, защото моето светоусещане е такова. За мен това е жест, отрязващ някакво внимателен, клишето “важен е жестът”.
S^nny, искам да си ми приятелка 🤭. Обожавам електронни ваучери.

# 454
Някъде да написах, че ми е криво?
Някъде да написах, че е отговор към конкретен потребител? Simple Smile Отговорите ни са през минута, писали сме заедно. Назад няколко човека писаха за подарък от половинка, споделям как е при нас.

И аз не мисля, че мога да започна да подарявам на общо основание ей така, колкото да има нещо Simple Smile

# 455
Нашите подаръци (между съпрузите имам предвид) са абсолютно практични и тежък битовизъм. Обикновено гледам да взема някаква дреха за мъжо, че той не обича да пазарува изобщо и го прави при крайна необходимост. Тази година две зимни якета, от които щях да избирам уж, но накрая оставихме и двете. За себе си обикновено нищо не искам. Ако много настоява, нарочвам нещо си от необходимите покупки и казвам, че е по този случай, колкото да не ми настоява. За сегашната Коледа май го прескочих и този момент, нямам спомен, честно казано. Получих разни неща изненада, освен избраното от мен, миналата седмица за рожден ден, затова и ми е размито.

# 456
  • София /Абсурдистан
Забравих за терлиците. Явно са разчиствали шкафове и гардероби, та имах десетина чифта едновремешни вълнени плетени терлици. Аз в къщи ходя с пантофи, за какво са ми тези неща. Разкарах ги. Ама отбиване на номер.

# 457
Как така четвърт покривка?
Шлайфер или каренце или както там му се казва на това дето се слага за декорация върху бяла покривка.

# 458
  • SF
Ами ти или подарявай, защото ти така го чувстваш и на теб ти доставя удоволствие или с най-чиста съвест и ти не им подарявай...

Абе не е това разрешаването на проблема. Да, взимане на някакво решение е, но не е приятно и не е желаната развръзка.
Трябва всеки да мисли как да зарадва всеки. Не да отбива номер, да му се напомня, да му е гадно, че го прави и т.н.
Ако и тя спре да слага под елхата, няма да стане по-уютно дОма.

# 459
При мен случката е само симптом. Болестта е доста дълбоко. И от това идва всичко.
Мина ми, то и да се тюхкам… все тая.
Моя изключително близка приятелка ми прати малко парички за Коледа, за да си взема каквото ми е на сърце. И сега отивам на козметик да ми правят чудеса на лицето 🤭.
Тъй че - Господ дава, Господ взима.

# 460
  • София
То само на нея не й е уютно... И няма й да й стане, защото явно хората са си такива...
Те надали искрено ще се променят. Разбира се, синът им може да си проведе един тактичен разговор с тях.

# 461
В такава ситуация, каквато описва Мила: следващата година ще купя подаръци само за децата и за МЕН. Ще си купя каквото и колкото ми се иска, даже може да си го опаковам и сложа под елхата, ако е нещо материално.

# 462
  • Пловдив
В такава ситуация, каквато описва Мила: следващата година ще купя подаръци само за децата и за МЕН. Ще си купя каквото и колкото ми се иска, даже може да си го опаковам и сложа под елхата, ако е нещо материално.
И да не е материално - винаги можеш да си опаковаш ваучера, билетите за почивка, резервацията - принтирам и слагам.

# 463
Всъщност - това хич не е лоша идея 😆.

# 464
Подаръци с колеги и познати не разменям. Нямам особени очаквания за подаръци. Моите близки знаят, че обичам да чета, но са предупредени да не ми подаряват книги като изненади. Най-често, ако книга ме интересува, вече я имам. На деца (не моите) отдавна само ваучери/карти подарявам защото не знам какво имат и искат.

Ето един пресен случай. Уж близка приятелка подарява коледни сладки на веган с думите "Те не са веган, но ти ще направиш изключение заради мен и ще ги изядеш, нали?".  Подаряващата не е възрастна роднина, която не разбира, а млада и образована дама, с претенции да е в тон с времето Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт