Сред дъжд и есенни мъгли, усещам в мен ново сърчице да тупти. ~бебеправене 624~

• 20 419
  • 760
  •   2
Отговори
# 165
Кенди, ма ти твоя мъж си му изпила силиците 😂
Ние преди правехме такива маратони ама нещо в последно време не ни се получава. И двамата лягаме и заспиваме още във въздуха. Този месец се отчетохме само в деня на О .... и не залагам големи надежди ....

# 166
И ние тоя месец сме като на маратон 🤦♀ още от преди стимулацията. Явно тоя месец ни е  такъв спортен 🤷♀
Да не говорим,че понякога още в 21.30 съм заспала, мъжа ми работи го към 23часа и Кати легне в леглото го усещам и се започва 😄

# 167
  • На изток от Ада
Ние сме с малко секс, покрай постите . Интересно и на мен не ми се прави.

# 168
Ама пропускате много важен момент - през май 2023 бях на крехките едва навършени 37, месец по-рано си мислех, че овулацията ми е точно на 14ти ден, както е в учебника, даже органите ми си мислех, че са като в учебника, не се бях сблъсквала с нищо гинекологично освен профилактика. Януари 2023 разбрах какво е АМХ от момичето в стаята, докато чаках за първата хистероскопия. Пита ме “теб колко то е амх-то?”.. “ъъъ какво е това”.. така ме изгледа все едно “ бе ти нормална ли си, къде си тръгнала да имаш деца щом нямаш базови познания?!”.
Та тоя младежки ентусиазъм е доста пресушен, особено след инвитрото. Цялата идея се индустриализира някак, след като всичко стана процедурно. Всеки участва в отделни помещения, клетките ни се срещат принудително в чиния, някой друг върши нещата вместо нас.
В момента не знам как бих се справила ако трябва през ден да друсаме джанките. Камо ли с това сърцебиене и паники от ЩЖ Joy

# 169
На мен започна да ми тежи друсането чак когато нещата с правенето на деца се закучиха. Преди това си друсахме всекидневно почти, често и по повече от веднъж на ден, години наред. Толкова ми опротивя целият процес, че вече нямам никакво желание. Хващам се как понякога си мисля как предпочитам домакинска работа пред това.

# 170
Мда, сексът става труден като се превърне в нещо, което трябва неминуемо да донесе видим резултат. Особено като се намесят диагнози, лечения, операции - все едно сме си дарили телата на медицината, а не на мъжа си.

# 171
Ох, точно вчера подсмърчах по телефона на моя мъж, че ми дойде и пак няма бебе и думите ми бяха точно това “Омръзна ми от тоя секс по график”.

# 172
Да ви призная, момичета, благородно завиждам на тези от вас, които могат да забременеят по стандратния начин  🧡
Като нямам маточни тръби, при мен това няма как да стане. Мъчно ми е и определено отношението ми и към интимните неща и към мен самата много се е променило. Опитвам се да не е така, но се възприемам като половин човек и не съвсем жена, тъй като тялото ми не може да изпълни репродуктивната си функция по естествения начин. От друга страна пък, го няма очакването всеки месец и следенето на календар, овулация, температура. Но пък има ходене по лекари, инжекции, прегледи през 2 дни, очакване и огромни молби към всичко и всички да се случат добре нещата в лабораторията и да имаме ембриончета. Всеки път, кагато чакаме новини за ембриончетата, имам чувството, че съм си изоставила децата и направо ми се къса сърцето...
Не сме особено редовни в легловите занимания, но пък винаги са израз на любов и уважение и не е метод за постигане на мечтаното бебе. Което отново е неестествено.
Покрай трите ни инвитро неуспеха, честно, изобщо акълът ми не побира как жена може да забременее случайно 😁 Само като се замисля за точния момент на пукане на фоликули, че пък пипалата на тръбата да успеят да уловят яйцеклетката, а не да я пропуснат и тя да отиде няааакъде в корема... Пък точно тогава да има плувци и то с достатъчно енергия, че тръбите да са напълно идеално проходими, за да може плувците да срещнат яйцето... А после пък като се срещнат, да се случи чудото, плувецът с помощта на другите да разяде обвивката и да може да влезе вътре. През това време нищо да не им пречи да слязат надолу по тръбата, да не се спънат накъде, а благополучно да стигнат до матката (или пък там да се срещнат). И  лигавицата да бъде идеална, че да може бъдещото ембрионче да се имплантира. После пък да може новият геном, оформен от тези две прегърнали се клетки, да е здрав и с прекрасни хромозоми и това да доведе до бебе!
Тооолкова условия са, че наистина главата ми не може да проумее как става ей така случайно. 
Наскоро си намерих едни овулационни тестове отпреди години, когато имах тръби. Така мило ми стана!

# 173
Наси, честит рожден ден,с малко закъснение! 🩷
Желая ти здраве,успехи и сбъднати мечти! 😍

При нас мога да отчета че аз съм в цикъл ,а мъжа ми е по напрегнат от мен 😂 май и неговия цикъл е дошъл.
Според вас б 12 на гладно ли е хубаво да се пусне, защото мисля догодина да го пусна заедно с желязо , феритин да видим накъде отиват,дали пак да ида на хематолог...

# 174
Не мисля че има значение дали е на гладно, но се спира добавката май за 10-14 дни. Като се ходи при хематолог е хубаво и актуално ПКК да има. Аз си харесах вчера един по ЗК.

# 175
  • Sofia
Наси, честит рожден ден,с малко закъснение! 🩷
Желая ти здраве,успехи и сбъднати мечти! 😍

При нас мога да отчета че аз съм в цикъл ,а мъжа ми е по напрегнат от мен 😂 май и неговия цикъл е дошъл.
Според вас б 12 на гладно ли е хубаво да се пусне, защото мисля догодина да го пусна заедно с желязо , феритин да видим накъде отиват,дали пак да ида на хематолог...

Тина, да пускай всичко на гладно и поне 2 седмици без прием на добавки, ако приемаш нещо с б12, желязо го спри за да са актуални резултатите.

Leda, аз си имам въпросните органи, но до някъде знам как се чувстваш, защото очевидно наличието им не значи, че им се работи. Уж правихме ЦС и всичко нормално, ама след 5 години опити и само една биохимична нещо....ми става ясно, че нещата сами няма да се случат. Тотално съм ги изключила от играта въпросните органи. Преди години и аз мерих, тестова правих дори имам голям пакет тестове за бременност от амазон. Ми ей така си седи всичко, нито овулация гледам, нито се тествам при закъснение щот знам, че до 1-2 дена ще е тук. След инвитрото имах цикъл със над седмица закъснение - дори тогава се тествах чак след 6тия ден просто за да знам дали да ходя на лекар ако не дойде до 1-2 дена...взе, че си дойде.
Предният месец репродуктивната ме пита, дали искаме да ни пусне месец аванс да си опитваме сами... Няма да ти казвам как я изгледах - буквално я питай дали се шегува.
Относно контактите последните месеци са минимални, сякаш и на двамата ни липсва желание. Вчера нещо решихме да се отчетем, ама пред кой не е ясно, поне си гледаме кефа де..от време на време и тез неща ги има, ама доста по-рядко.

# 176
Leda, аз също имам тръби и нямам вече трета година нито едно забременяваме, проблем още се търси и не се знае с категоричност как така - който и лекар да питаме изглеждало всичко чудесно. Имаме някакви работни хипотези, ама...

Няма разлика според мен като не става, но разбирам, че ако ги няма съвсем се отчайва човек. Аз за себе си мога да ти кажа, че понякога се чудя колко още процедури ще издържа (психически) преди да зарежа всичко и да се примиря, че ще съм леля, но не и майка.

А това вече за пълноценния човек се надявам, че не го мислиш сериозно. Всички сме в тази група, явно искаме деца, но аз категорично не съм на мнение, че един живот или човек е пълноценен само и единствено в ролята си на родител или ако има деца. Не искам да обиждам никого, ама орките, с които се разминавам на улицата да не би много ангажирани родители да са ги отгледали и възпитали?  Те самите да не би много да си гледат децата? Масово бих казала познатите ми гледат децата си като тамагочита, ей така колкото да не умрат. Имам познати, които са ми казвали “Недей да имаш деца, съсипват ти само живота, нищо не става после.” Това ли са според теб най-пълноценните хора и завършени личности?

# 177
  • Be realistic - plan for a miracle.
Наси, с малко закъснение бъди щастлива и благословена!!

Аз минавам да оставя това тук.

При Ставрев баща съм била за три инвитро опита с мъжки фактор с предишния ми партньор, правил ми е лапароскопия, хистероскопия, цветна снимка, изобщо... яко се беше заел с мен, но без резултат.
Отидох при него тогава по съвет на много близък лекар и досега съжалявам. Макар че точно така е трябвало да стане, защото аз в онзи момент не е трябвало да имам дете.

Много се надявам този случай да се раздуха.
Важно е да се знае истинското лице на нещата и да не се маже отгоре.

# 178
Интересно. Гледах аз тея дни, че във фейсбук групите имаше някакви коментари, но не ги разбрах. И все пак тази статия ми звучи странна. Отклоняване на средства е едно, кражба от сейф съвсем друго. Интересно дали авторът на статията толкова е разбрал, или е опит да се злепоставят лекарите, или действително има нещо там. Все съм си мислила, че инвитро лекарите, дори некадърните, печелят достатъчно и няма нужда да прибягват до такива неща… ама то и за политиците би си казал човек това, пък то какво 😆😅

# 179
  • Be realistic - plan for a miracle.
Хора, 3 милиона лева кеш държани в "личен сейф" в болницата.
То бива наглост, но това е вече преяждане, ояждане...
Все едно Б. Борисов флашбек получих.

И да, за тях няма значение имат или нямат - винаги искат още. О-ЩЕ.
По принцип вече и в други медии се пише активно за случая, така че тепърва ще разберем повече.

Общи условия

Активация на акаунт