Сред дъжд и есенни мъгли, усещам в мен ново сърчице да тупти. ~бебеправене 624~

• 20 435
  • 760
  •   1
Отговори
# 180
Ами точно затова ми е странно. Няма логика законно спечелени пари да се държат в брой при такива суми. Би следвало и дори само ако някой някого обвини в кражба на този кеш, да се провери произход на средства - откъде са точно тези 3 милиона.  От друга стана не мога да си представя пък, че точно лекари са достатъчно тъпи да се закопаят така…

# 181
  • Be realistic - plan for a miracle.
Аз понеже ги познавам лично и тримата ще ти кажа, че не става дума за тъпота, а за наглост и усещане за привилегированост.

# 182
  • На изток от Ада
Интересна тема сте подкарали!
Обмисляла съм Ставрев , но бяхме при Матев. Но за бременност май не става за там
И да има хора ,които искат още и още. За не знам си какво ...

Тина, прего благодаря!

Последна редакция: чт, 18 дек 2025, 11:35 от nasito8988

# 183
Съгласна съм, Firebird!
Иначе, мисля го сериозно, да. Знам, че не това ме прави човек, но винаги съм си представяла, че ще бъда майка. Усещам го сякаш няма да съм се развила напълно като човек и личност, ако не съм мама. Не че само и единствено това ни прави хора, разбира се, че не. Не съм искала така до прозвучи и определено нямам намерение да звучи груби или обидно 🧡
Предстоят празници и едно от най-големите ми притеснения е събиранията с приятелите ни, които имат деца и малки бебета. Много се радвам за тях, обичам ги всичките, но душата ми се свива, защото аз нямам тази радост. И това е поредната Нова година, в която ще си пожелаем бебче и ще отварям всеки късмет с надеждата това да пише вътре. А после ще си го прибера в колекцията с другите такива, не знам защо си мисля, че това може да помогне 😁
Далеч съм иначе от мисълта, че всички родители са хора. За жалост, в обкръжението ни имаме доста нагледни примери за недобри родители и възгледите им.
Аз също понякога си мисля, че трябва да се примирим, че наше генетично дете нама да имаме. Минавала ми е идеята за осиновяване, но не знаех как ще го приеме мъжът ми и най-вече неговата рода. Ще ми е мъчно, ако го отхвърлят. След втория неуспех, той сам каза: моля те, успокой се, когато нямаме вече сили, ще си осиновим.
И наистина ми олекна. Е, не мога да крия, че искам да видя неговите и моите гени, слети в дете. Но повече ми се иска да създадем добър и разумен човек и да му предадем най-доброто, на което сме способни. А именно това е смисълът на родителството.

Leda, аз също имам тръби и нямам вече трета година нито едно забременяваме, проблем още се търси и не се знае с категоричност как така - който и лекар да питаме изглеждало всичко чудесно. Имаме някакви работни хипотези, ама...

Няма разлика според мен като не става, но разбирам, че ако ги няма съвсем се отчайва човек. Аз за себе си мога да ти кажа, че понякога се чудя колко още процедури ще издържа (психически) преди да зарежа всичко и да се примиря, че ще съм леля, но не и майка.

А това вече за пълноценния човек се надявам, че не го мислиш сериозно. Всички сме в тази група, явно искаме деца, но аз категорично не съм на мнение, че един живот или човек е пълноценен само и единствено в ролята си на родител или ако има деца. Не искам да обиждам никого, ама орките, с които се разминавам на улицата да не би много ангажирани родители да са ги отгледали и възпитали?  Те самите да не би много да си гледат децата? Масово бих казала познатите ми гледат децата си като тамагочита, ей така колкото да не умрат. Имам познати, които са ми казвали “Недей да имаш деца, съсипват ти само живота, нищо не става после.” Това ли са според теб най-пълноценните хора и завършени личности?

# 184
  • На изток от Ада
Аз също ми беше тегаво при среща с брата на мм с,детето.  В началото даже не ходех в тях....тогава бях с,три  аборта.  На изписването се.разревах.
После още няколко пъти при среща с бебето.
Сега те се.разделиха детето е в сев. България.  Не сме го виждали от 6м.

Преди исках да осиновим. Но не е за нас. Аз съм с телк.

# 185
Темата са осиновяването е доста трудна за много семейства. Ние с ММ сме обсъждали още преди да стартираме инвитро процедура и сме на мнение, че не всичко е на всяка цена и ако не стане от няколко опита определено ще си осиновим. Нито на мен нито на него ни пука какво ще кажат хората - рода, приятели и т.н. Важното е, че ще дадем дом, обич и семейство на някоя душичка, която е изоставена, а какво си мислят хората е техен проблем. Родителството не е само бременността, раждането и гените, а как ще го отгледаш и възпиташ и какъв човек ще бъде. Разбира се, ако си е наше ще е по-добре, но не е единствения вариант. Сякаш и затова толкова късно се навих за процедура, 6-7 години минаха откакто решихме, че искаме дете.

И Leda нещата които си преживяла в името на мечтата си те правят не просто човек, а ЧОВЕК с много голямо сърце и много смелост. Ще бъдеш възнаградена по един или друг начин, просто не спирай да вярваш! Heart

За повечето от нас, семейни и приятелски събирания по празниците вървят ръка за ръка с въпросите  "айде какво чакате" и т.н. отговаряш - "Щъркела е зает" и точка.

Горе главите, намествайте короните и продължаваме смело напред! Да не съм ви чула да се отказвате и самосъжалявате!

# 186
Монита, успех с вашия трансфер! Дано за празниците получите най-прекрасната новина!
По темата с осиновяването - имам близка, която е с рядка генетична аномалия. Не е можела да предположи за нея, защото тя самата е здрава, докато не роди увредено детенце за огромно съжаление. Направиха изследвания - разбра се, че здраво дете не може да има и с мъжа и решиха да осиновят. Ами, оказа се мисията невъзможна! Чака се с години, тромава процедура. И решиха да пробват с донорска яйцеклетка, защото е по-лесно.

# 187
  • Sofia
И аз така съм чувала за осиновяването. Важното е, че има опции. Ще направим и ние още някой и друг опит и аз съм готова да пробваме и с донорска яйцеклетка, ако се наложи. Поне материала на един от нас ще е заложен в детето, пък и по-бързо става. Разбира се не дава сигурност, но дава поне малко надежда.

# 188
  • На изток от Ада
Да осиновяване се чака. Зависи от това което се иска. Етнос , втншни белези, пол,  години на детето .
Въпрос на късмет е. С една жена от тук гоеорихме за това,  тя с 1 или 2 осиновени.  Каза ,че телка ми не е пречка.  Даже било + понеже съм била вкъщи и при нужда мога да взема детето примерно от детска... и че ще ми дадат такова дете с мойте проблеми.  Даде ми пример.  Нейна приятелка, осиновила , но явно заради роднините си , върнала детето.  Оправдала се с това ,че детето е с висок диоптър....

Роу вие не сте ли с МФ ?

Последна редакция: чт, 18 дек 2025, 13:16 от nasito8988

# 189
Разписвам се с един положителен кръвен тест от свеж трансфер на 5 дневен бластоцист!
Писах и в другата тема , но имам нужда и с вас да го споделя ❣️🌹
- Лошото е , че нямам големи надежди това е резултат на 10-ти ден! Имах други очаквания стойността да е поне над 100 ! При този резултат съм леко разочарована и напрегната на къде въобще ще се развият нещата и имали шанс да се в позитивна посока.
Не искам да се заблуждавам , лошото е че лабораторията където отидох не работи в събота , за да видя удвояването. А не ми се иска да вървя другаде...най вероятно ще си седна на трите букви до понеделник.
Вие какво мислите има ли надежда този резултат на ден 10-ти?!

# 190
  • Sofia
Наси, да имаме и мъжки фактор ама изглежда не ни е той проблема. Оказа се, че основната драма е в мен. Вярно в началото като почнахме да опитваме и правихме спермограмата положението беше много зле - имаме диагностицирано варикоцеле и му предлагаха операция. Ниска морфология и висока фрагментация имаме, но другите показатели са му идеални и двете репродуктивни го водят като незначителен мъжки фактор. Фрагментацията в момента е в нормални стойности, но на горна граница, морфологията си остана сравнителни ниска, макар че успяхме леко да я вдигнем спрямо първоначалните ни спермограми. Въпросът е, че материала на ММ успя да си свърши работата. Обаче моите яйчници не успяха да извадят качествен материал.

При нас е манджа с грозде и аз вече не знам какъв ни е проблема Grinning
Имам автоимунно заболяване, диагностицирано след първият ни опит, хронично високи естрогенови нива за 2-3 ден на МЦ движи се около 260-400 pmoll, Чапанова подозира, че имам и ендометриоза, понеже на ЯМР се вижда някаква съмнителна киста...ама знам ли има ли няма ли... Като цяло много лошо качество на яйцеклетките при мен. 1вото инвитро имахме 12 антрални и извадихме само една годна яйцеклетка от налични 3 при пункция. 2 от 3те били тотал щета.

# 191
Miracle честито! Тестът е положителен, следи как се удвоява и толкова. Не е толкова ниска стойността, че да отписваш веднага.

# 192
  • На изток от Ада
Честито миракъл!

# 193
Тихичко честито, Miracle! 🍀🍀🍀
Положителна тема се заформя ➕

# 194
Тихичко честито Miracle. Знаеш, Надежда винаги има 🍀 Пожелавам ти всичко да е наред и след 9 месеца да се похвалиш със снимка на мънички бебешки краченца ❤

Leda, аз съм от имащата тръби, но и аз съм се чувствала така. Смелост и напред, момиче ❤ Не се предавай.

Общи условия

Активация на акаунт