Сред дъжд и есенни мъгли, усещам в мен ново сърчице да тупти. ~бебеправене 624~

• 20 453
  • 760
  •   2
Отговори
# 195
Здравейте момичета , малко късничко, но се записвам и аз за темата 🥰

# 196
Честито Миракъл! ❤

# 197
  • София
Честито Miracle!

Leda* аз съм с две тръби, но това не променя факта, че вече три години почти четири не успявам да забременея повторно. Имах спонтанна бременност, която приключи в 9 г.с. поради загуба на сърдечна дейност на плода. После последва абразио и от тогава не успяваме да постигме бременност, независимо дали спонтанна или чрез ин витро.

# 198
Момичета, ще помрънкам на вас, че ММ вече го подлудих. Този цикъл че е странен, странен е. Вече го доказа с овулацията, която търсихме 28 дни и всеки път имаше различни доминантни Ф, в различен Я, но в крайна сметка имаше двойна овулация. До тук добре, видяхме я на УЗ, доктора потвърди. И после като се почна едно пишкане през час, при положение че не съм пила много вода и леки болки в гърдите, ама айде имала съм и друг път такива, макар и много рядко. Като цяло в 99 % от случаите аз нямам ПМС с физически симптоми, т.е. нищо не ме боли, единствено изнервеност и плача на реклами на тоалетна хартия. Този път обаче на 6 и 7 DPO имах много странни пмс спазми, леки до умерени, които дори ме будеха от сън. Мислех че е от червата, но не, не ми се ходи до тоалетна, а бе точно като преди идването на МЦ, само че няма как да дойде на 7DPO ( надявам се). Също така имам тежест и подуване в корема, сякаш ми е пълен, казах на ММ че се чувствам като пуйка на вулканизатор. Имам безсъние, тревожност, леко главоболие вечер, подтисната съм и не знам какво се случва. ЧАТ гтп ми обяснява, че е от прогестерона, но при мен всеки месец прогестерона си е висок поне до 11 ден, а такива симптоми не съм имала. Реално ПМС болки, каквито нормалните жени имат,  съм имала само в 10-ти клас и при бременностите ми. Някоя от вас имала ли е такива болки толкова рано ? Днес ми е 7 DPO. Всеки ден след О. температурата ми през деня е 37.0, а вечерта стига до 37.3-37.4. Не съм болна, но ми е много горещо, изкл парно, всичко, а по принцип на мен винаги ми е студено и съм навлечена. А да, и преди Ц ям като прасе и то такива пухкави неща като баници, кифли, торти. А сега нищо. Едвам хапвам по един - два пъти на ден, сладкото, което обожавах го подминавам и нищо не ми се яде, нищо.
С две думи, тези 2 седмици чакане са коренно различни от това, което в 99% от случаите е обикновения ми период преди цикъл. Говоря единствено и само за моя организъм, защото знам , че повечето жени имат такива симптоми всеки месец, но аз нямам и почти никога не съм имала. Даже докторката ме пита дали имам болезнен цикъл и аз й казах, че никога не съм имала през живота си, освен в 10-ти клас и ме погледна като шаран в храсти Simple Smile

Миракле, тихичко честито, аз нищо друго няма да кажа, защото моя опит с 10-ти ден не е приятен, но това нищо не означава. Вчера видях една жена, която с ЧХГ 20 е родила живо и здраво дете. Успех!

# 199
  • Sofia
Salsera, завиждам ти благородно за тези нормални цикли. Всичко това, което описваш е описание на моята лутеална фаза. Още щом мине овулацията апетита ми се губи рязко. Много приятелки ми казват, че тогава им се яде повече - при мен го няма, крие се. Тежко ми е на корема, ям по-малко защото иначе усещам тежест. Пишкам често, че и през нощта се будя. Както писах по-рано по темата често имам точно тогава и циститоподобни симптоми - кога със старата приятелка Ешерихия, кога без нея. Като си меря температурата през този период винаги е над 37.1-3, така че не го вземам на предвид в контекст висока температура...Просто си ми е такава лутеалната фаза. Проблеми със безсънието също почват почти веднага след овулацията. В началото на цикъла си спя съвсем нормално, уви щом мине овулацията всичко отива на кино и се почва въртене и обиколки из леглото. Аз също съм зиморничава и винаги ми е студено, ама в последно време и това се промени. ММ сега ми мрънка, че му е студено да сложим по-дебелите завивки, аз се развивам и не мога да спя от жега. Мен почва да си ме наболва корема съвсееем така лекичко още седмица преди да дойде и рязко зазлява ден преди това, като много често имам и зацапвания 2-3 дена преди да тръгне. Със сигурност има нещо общо с нивата на естроген и прогестерон през цикъла ама не знам и аз какво е. Мен гърдите също ме болят преди цикъл, като започват още от след овулацията, избива ми акне абе всякакви прекрасни неща.
Дори сега съм в пустата му лутеална фаза и ми е постоянно кисело и изморено Grinning
Много добре те разбирам защо 'мрънкаш'.

Последна редакция: пт, 19 дек 2025, 08:36 от Rouina91

# 200
При мен също това е обичайният сценарий и дори не ми прави впечатление. Забелязала съм, че когато взимам допълнителен прогестерон след овулация или нямам никакви симптоми, или имам минимални. Нещо от съотношението и/или нивата на хормоните ще да е.

# 201
  • Sofia
Предполагам, че по-скоро е във съотношението нещо. Понеже прогестерона си ми е нормален. Нямам проблеми с овулация. Нивата са си високи, ама вероятно на естрогена са по-високи и става някакво намазване в схемата на съотношението между хормоните.

# 202
  • На изток от Ада
Аз пък къде настинах. Дано се оправя тези дни...

Последна редакция: чт, 18 дек 2025, 20:57 от nasito8988

# 203
Като говорите за цикъл да се включа и аз😄 През ученическите ми години цикъла ми беше болезнен, но някои от месеците издържах и без обезболяващи. Покрай ковид пандемията обаче качих доста и бях станала 88 кг на 176 см. През този период цикъла ми стана още по-нередовен страшно болезнен и така докато не се взех в ръце и не започнах с хранителен режим. След като свалих под 72 кг и тръгнах на фитнес чудото се случи и в последните 4-5 години не разбирам кога ми идва цикъла. Да не говорим, че започна да ми идва максимум на 35 дни, а не като преди на над 40. Покрай инвитрото обаче, дългия протокол ми разказа играта. Имах ужасни топли и студени вълни веднага след като ми дойде първият цикъл след пункцията. Вторият цикъл дойде след 35 дни, а в този месец имах и хистероскопия та болките бяха много силни. Направо се върнах в ученическите си години. Ама нищо не може да се сравнява с с ужасните топли и студени вълни след блокиращата.... Направо се чувствах като преродена като почнах естрофем в следващият месец 😄 в подготовката за поредната биопсия. Та след всички тези стимулации цикъла ми стана съвсем непредвидим, но през тази една година на чакане и опити съм минала през всички симптоми които описвате. И болезнена овулация и болезнен цикъл, болка в гърдите след овулация, гадене. Мисля, че всичко е въпрос на хормони и внушение.

# 204
Малко със закъснение се записвам и аз в темата! Прегръдки на всички 🤗
Стискам палци, Miracle!!! 🤍

# 205
Според Мира-та нивата на естроген и ЛХ са ми нормални, прогестерон си е висок, но той винаги ми е висок в лутеалната фаза, всеки месец. Ще поживеем, ще видим.

# 206
Miracle, честито и от мен! Всичко да е наред ти желая, бъди спокойна и се пази 🙏💛
Благодаря за подкрепата, момичета! Не ми става по-леко, като знам, че и вие страдате. Не бих искала никой да страда така, ама какво да се прави - това ни е отредено, може би има защо. За да станем още по-силни, по-смели и по-прекрасни 🤗
Каквото ни очаква, то ще си дойде. Да се надяваме на най-доброто, пък да видим 🍀

# 207
Miracle, стискаме палци за успешен финал 🌸

# 208
Момичета аз да попитам, вие кариотип правили ли сте с половинките си ?
На нас ни предстои първи ин витро опит през новата година (с 1 % морфология е съпруга, запушена лява тръба аз и 4 неуспешни инсеминации като имаме само една биохимична бременност от преди 3 години на първия ни опит изобщо за бебе правене) и си мисля да пуснем с ММ, преди да сме започнали… споделете вашия опит Simple Smile

# 209
  • На изток от Ада
Имаме кариотип ние.

Общи условия

Активация на акаунт