Сред дъжд и есенни мъгли, усещам в мен ново сърчице да тупти. ~бебеправене 624~

• 20 438
  • 760
  •   1
Отговори
# 525
Тирамису, а какво мислят лекарите по въпроса с това зацапване? Аз имах такова зацапване не всеки месец, но продължаваше ден, два след края на цикъла. Веднага щом казах на лекарката ми тя каза,че трябва да направим хистероскопия, сигурно е полип. Аз малко се съмнявах дали да действаме още на следващият месец, но веднага щом ми дойде си запазих час. Добре, че го направих защото на 8 ден от цикъла продължаваше да тече кръв с кафяво/ черен цвят и да, оказа се, че е от полипа. Проверете дали не е нещо хормонално, но ако не е просто имай в предвид, че полипите не винаги се виждат на ехограф, а дават такива симптоми.

# 526
Точно и аз това мислех. При мен също след цикъла си ми зацапваше сигурно до 8-9-10 ден, което за 20г+ цикъл не е било никога така, не много, по няколко капки стара кръв, също полип се оказа. Махнахме го и ще видя на следващия цикъл дали ще се променят нещата. Моят полип го намери Калчев, друг не беше видял. Оказаха се при хидтероскопията няколко малки полипчета.

# 527
Имала съм зацапвания и аз около/след овулация. Дрънкаха ми глупости, че “така тялото маркира овулацията”. На баба ти шишарката маркира. Оказа се точно полип в матката, близо до отвора на шийката, който махнаха при първата хистероскопия.

# 528
  • Sofia
Ами аз си зацапвам и преди и след цикъл. Махнахме полипи и то два и пак си зацапвам. Та не винаги причината са полипите. Макар, че след махането на полипите не съм имала реален цикъл (на следващия месец почнах прогестерона който приемах дълго време. Цикъла след спирането на прогестерона в лутеална фаза започнахме Декапептила, та не знам, след инвитро цикъла ще се разбере реално как са нещата).

# 529
Охх изобщо не е изключено и да е полип, защото преди повече от 2г ми махаха един с хистеро. Обаче сега Сенкова не вижда полипи, гледа на 3д матката и й се вижда идеална. Като ми дойде и ако не падне сняг, че да не мога да сляза до София, ще отида пак в клиниката да им обяснявам, как кървя по 2 седмици.

# 530
  • Be realistic - plan for a miracle.
За съжаление, две години си е предостатъчно време да се е появил някой пак Sad
И пак за съжаление, понякога са мънички и трудно се виждат с ехографски преглед. При мен сега също са минали две години от последната и нямам такива кървенета, но преди следващ скорошен (дай Боже) трансфер, със Сенкова говорихме за диагностична хистероскопия точно за такива скрити гадни изненадки, които понякога трябва да ги осветиш с камера в лицето, че да се видят.

# 531
  • Sofia
Факт е, че много често не се виждат. Моите 2та не се виждаха ясно. Изказаха се само съмнения и по-скоро аз настоях за диагностична, та се откриха и ги махнахме.
Но и след махането имаше зацапване и преди и след цикъла 1-2 дена преди и 1-2 дена след самото кървене. Като не знам специфично това дали е било и от прогестерона тогава, но си го имам от години и след махането им не съм имала промяна с тия зацапвания.

# 532
Ден, два не ми звучи като нещо особено. При мен има кървене да речем 3-4 дена и после още 5-6 дена зацапване. Това е от няколко месеца. Не го разсъждавах, че с тея хормонални стимулации знае ли човек, но може и от полипчето да е било.

# 533
Моя позната с абразио заради мисед сподели, че преди абразиото е имала цикъл 4 дни, после 1-2 чисти и после доизтичане на малко свежа и тъмна кръв. Възможно ли е да имала полип? След абразиото няма такива "явления".
Чета ви и се замислих, че и при мен така от доста време...

# 534
  • Sofia
По-скоро нещо хормонално да е, не знам. Преди 2 години го имах това в продължение на година - 3-4 дена ми зацапваше преди да ми дойде. Как се нормализира това, не мога да кажа, но се измести на 1-2 дена преди да ми дойде, та от нещо се съкрати. Какво е помогнало не знам.

# 535
  • На изток от Ада
Аз пък имах следното над 6м. Преди мц 2 дни прицапва кафяво,  спре за 2 дни , поче мц . Свърши пак два дни кафяво.  Док в надежда нищо не направи .
Матев поиска хормони, коитобяха ок.  Аз почнах инозитол.  И се оправих.

Последна редакция: пн, 05 яну 2026, 15:04 от nasito8988

# 536
На мен не ми зацапва, когато ми идва. Директно започва да се излива в рамките на няколко часа от първите капки. Тече-спира-тече в последните дни.

# 537
  • На изток от Ада
При мен пак прицапва. Но не кафяво и то 2 дни. Това кафявото беше преди 2г...

# 538
Пагане според мен са супер!
Аз днес не успях да пусна пак, ще мина през лабораторията утре сутринта преди работа.

Monita, пиши като имаш резултат, стискам палци Hug

# 539
На мен винаги ми зацапва преди Ц, може би около 1 ден и след това се излива.... до 3-я ден ми върви доста, 4 и 5 ден вече се нормализира и до 6 ден макс ми е спряло, нооо винаги съм била с цикъл 32, 33 дни и късна О...

Общи условия

Активация на акаунт