Сред дъжд и есенни мъгли, усещам в мен ново сърчице да тупти. ~бебеправене 624~

• 20 432
  • 760
  •   1
Отговори
# 540
Това е нормален цикъл. И моят беше така, в повечето случаи дори без зацапване преди цикъла никакво. Но една седмица преди и след да имаш зацапване… не е нормално

# 541
  • Sofia
Да се оплача. Станала съм голямо мрънкало, ама няма къде да мрънкам другаде. При мен днес само греди. Удължаваме блокажа с Декапептил, понеже се оказа, че двете седмици не са им достатъчно време на яйчниците ми да заработят и ги мързи да живеят милите. На всичкото отгоре минах на вторичен през Михайлова и нещо не й хареса, та утре ще се видим пак в Александровска за допълнителни изследвания, които иска да провери там, понеже в Надежда не се правят. Меко казано съм разочарована от днешната каръщинка. Отлагаме стимулациите с 5 дена за сега,  а по план трябваше днес да почнем. А се надявах Михайлова да каже, че всичко ми е топ, ама не.

# 542
  • На изток от Ада
Съжалявам Роу!

# 543
Съжалявам, Rouina! Дано това да е последната каръщина за много време напред!

# 544
Ох, Ру, съжалявам. Във връзка с артрита ли те връща Михайлова или пускаш НК клетки? На три месеца ли ги пускате?

# 545
Аз знам, че не е нормално да ми зацапва по над седмица преди цикъл, мен и преди ми зацапваше по 2-3-4 дена, ама след 14 дпо е било и просто ставах с много дълга лутеална фаза, но не ме притесняваше така, както сега, когато започва седмица след овулация и трае доста по-дълго.
Прего, очаквам с нетърпение твоя трансфер, както и на Кенди.
Руина, кофти е, че трябва да отложите стимулацията с още няколко дни. Но важното е условията да са оптимални и да извадите хубави яйцеклетки, +/- 5 дена нямат такова значение.
А какво не й хареса на Михайлова, че иска допълнителни изследвания? Аз за каквото и да съм я питала, все ми вика, че нямало нужда да пускам. Е, тя като цяло е учудена, че се мъча с моя яйцеклетка да забременея де.

# 546
  • Sofia
Не, няма да пускаме НК клетки. Декември пусках Т клетъчен имунитет и е ок. Иска да видим отново ANA, ANA blot, че са от преди 2 години и още нещо рече ама не разбрах. Има съмнение щот ме разпита за някви неща и не й хареса това дето й казах. Тей като чета май се съмнява за някви лупосни изяви проявили се с артрита щот ми загледа кожният обрив по лицето, за които няколко лекари вече са ме питали. Аз си го имам от години (по-изразено зачервяване около бузите и носа) и моето обяснение е акне щот имам такова, но тя рече, че не й изглежда на това. А вече няколко лекари са ме питали за него, въпреки това ANA- та преди 2 години е отрицателна.

# 547
  • София
Съжалявам Rouina91. По-добре забавяне с няколко дни и постигане на добри резултати, отколкото да избързвате.

# 548
Този обрив със сигурност не е розацея? Ходила си на дерматолог за него?

# 549
  • Sofia
Този обрив със сигурност не е розацея? Ходила си на дерматолог за него?
Да, ходила съм и не са го определяли като такъв. Според мен си беше просто акне белези и зачервяване от възпалението покрай акнето. Уви и ревматолозите при които съм ходила са ме питали от кога го имам и тя ме пита. Знам ли и аз. Бях с нагласата, че ще каже, че всичко е наред да си останем на сегашната терапия, ама каза, че според нея имало още неща дето трябва да се видят щот не й изглеждам цялостно добре. Имам и промени по ноктите, които отбеляза, официално нямам диагноза псориазис, макар, че дерматолог ги е гледал. Също така зачервени ръце и пръсти ама това сигурно от артрита. Не знам дали се опитва да търси под вола теле или ме е взела за касичка или какво. Въпреки това ще ходя да пусна, че да сме сигурни.

# 550
  • На изток от Ада
Аз само едно не разбирам!  Защо трябва да пускаш дадени неща, после консултация и бам още неща?  Пак консултация...
Ми пуснете (докторите) ги на,един път , бе . Пари ли ни пестите ?

И друго защо имунолог иска генетични изследвания? 
За мен говоря , макар че знам че Михайлова искаше кариотип на Фей.

# 551
Хм, а ти питала ли си изрично дали или защо изключват псориазис? Етърва ми има, нейният си е доста агресивен, но тя каза, че като цяло успява да го контролира. Тези проблеми с нокти, стави и т.н. действително могат да са свързани и с него. За всички тези автоимунни проблеми моето лично убеждение е, че вероятно много може да се постигне с подходяща диета , движение, здравословен живот. А след като няколко лекари са те питали, ти попита ли ги обратно те какво точно и конкретно подозират и дали изобщо имат конкретни предположения или просто гледат да не изскочи нещо там?

# 552
  • Sofia
Аз само едно не разбирам!  Защо трябва да пускаш дадени неща, после консултация и бам още неща?  Пак консултация...
Ми пуснете (докторите) ги на,един път , бе . Пари ли ни пестите ?

И друго защо имунолог иска генетични изследвания?  
За мен говоря , макар че знам че Михайлова искаше кариотип на Фей.
Ами тези специално ми обясни, че не ги правят в Надежда и за това иска да ме види в Александровска. Така или иначе рече,че ще ги пусне по ЗК.

Firebird26, при последната консултация октомври дерматоложката при която ходех категорично изключи псориазис. Каза, че било от сухота, да съм мазала крем. Е мажа ама не се махат. Ще направя консултация с друг явно. Миналата година ми се отключи сериозен проблем по скалпа и зад ушите, зачервяване и рани от нищото, който беше диагностициран като себореен дерматит, а нямам лющене. Просто рани и ярко черврнеене. За обривите след като ги коментират и вписват в амбулаторни листи нищо друго не казват.

Последна редакция: пн, 05 яну 2026, 18:43 от Rouina91

# 553
  • На изток от Ада
Добре де , ти нали ходи първият път защо не ти ги пусна?  Аna чета че 3 м важи , хайде 6м...
Не се заяждам!
Просто се чудя . Аз също имам изследвания да пусна.  Едноте в бодимед ок . Но за другите сигурно в Пловдив или в селена или в Геника.
И ако иска още неща?
Те ще изтекат и Аna и нк клетки,  ако са 3м валидни...

# 554
  • Sofia
Наси, мен лично не ме бърка много, понеже сме в цикъл сега и терапията на базата на изследванията ми трябва за края на тоя/евентуално другия месец, ако въобще има такава. Т клетъчните неща са правени декември, та са още валидни. Имайки в предвид, че предната АНА от преди 2 години  беше ок, много ме съмнява сега да светне, ама за спокойствие, да знам, че всичко сме направили. Нея я озадачи и артрезията на фоликули от предходния цикъл като ме пита как е минал и какви бройки имаме. Знам ли какво им е в главата. Всеки вади предположения и накрая нищо не излиза Grinning

Общи условия

Активация на акаунт