Борбата с рака на гърдата - духовно оцеляване, физическо преодоляване тема 92

• 9 489
  • 213
  •   1
Отговори
# 165
  • Русе
......

Мислите и действията ни все едно се отразяват от огледало и се връщат при нас!

Длъжни сме първо на себе си.

Ако Бог искаше да ни вземе, нямаше да ни помога: да посетим добри лекари,  за кор биопсията, за операцията, за сентинелната биопсия, за чудесните деца, внуци, съпруг  и т.н. Замислете се над това.

Нужни сме - здрави, усмихнати, позитивни и обичащи - себе си, семейството си и живота!

Като за начало си направете позитивни утвърждения и ги повтаряйте.

Както казва Мечо Пух, "Колкото повече, толкова повече".

Ако не успеете сами да излезете от дупката, потърсете помощ, от близки, от психолог, чай, билки и т н.

Първата най-важна стъпка за победата е позитивната нагласа.

Дори в момента да ви е зле, " И това ще мине!".

Отново добавям любимо мое стихотворение (сложих си го в рамка на стената):

Аз мога

Уолтър Д. Уинтъл

Ако мислиш "сразен съм",
 сразен си.
Ако мислиш "не смея",
не смееш.
 Ако казваш "бих искал",
 но си мислиш "не мога",
просто няма как да успееш.
Ако мислиш, че губиш,
"загубен си",
ще ти каже светът без упойка - успехът се крие в твоята воля
 и е в умствената ти настройка.
 Ако мислиш "назад съм",
назад си,
който мисли високо,
не пада.
Просто трябва да бъдеш напълно уверен
щом си тръгнал да дириш награда.
Не най-силният,
нито най-бързият
 обезателно грабват залога,
 но човекът, който печели играта,
е тоз,
КОЙТО МИСЛИ "АЗ МОГА"

"Скоро пишеш тук за пълна ремисия!"
[/quote]

Вела,
Sparkling Heart Sparkling HeartSparkling Heart !
Само така момичета, ние можем !

# 166
  • Северозапада
Много хубави думи прочетох. Вие сте вдъхновение. Аз така добре не мога да се изразявам.
Ирен, пожелавам ти леко да премине следващия етап от лечението.
Спомням си при мен, първо бях разбрала, че ще правя 12 химиотерапии, после се оказаха 16. А накрая разбрах, че и още 9 имунотерапии след операцията. Направо щях да ревна. През абокат ми бяха всички вливания и нямах сили вече да търпя да ме бодат. То и едва се намира вена вече. А от миризмата на “Надежда” направо ми се гади. На 21ви съм на диспансерен. Само ехография ще ми правят, но кръвните са неизменни. От сега събирам сили.

# 167
Оливче, колко си минала ти... Много се радвам, че виждаш края! Благодаря ти за подкрепата!
Вела, момиче, страхотна си ❤️! Доскоро нямаше да мога да разбера и половината от написаното от теб. Колко много сме извървяли... Благодаря ти за думите!!
AntiG, точно за това говорех! Аз си и ревнах като се прибрах. Стискам ти палци мила за страхотни резултати на 21-ви!

Момичета, на всички ви искам да благодаря за думите и старанието! Още ме държи гадното чувство, но така ме трогнахте, че нямам думи! Благодаря ви от сърце ❤️❤️❤️

# 168
  • Добрич
Момичета, той денят почти свърши, но днес е Световният ден на думата "Благодаря".

Благодаря за всички хубави неща, които се случват в живота ми и за всички чудесни хора, които присъстват в него.

Включително "Благодаря,  че ракът напусна моето тяло завинаги".

# 169
Благодаря, че ви има в тази тема!
IREN, пожелавам ти да минеш по този път по възможно най-лекия за теб начин.
Неда, много ме впечатли твоя пост по-назад.

# 170
Ирен,  по-добре навреме хванато и лекувано, отколкото в последствие...
Знам колко е гадно да си викаш "Вижда му се края" и да те върнат в началото. Честно мен ме е страх, да не би да не са видяли нещо и да пропусна лечение. Имам "спокойствие", че ще съм на химия с хапчета 1г. Ама го има и това... Ами ако не са видели?
Та се чудя, дали да давам перфектния ми резултат за второ мнение или да си следвам лечението🫣

# 171
Здравейте, нова съм тук, при профилактичен преглед ми откриха тройно негативен рак на гърдата. Лекувам се в Сити Клиник Младост. В момента съм на химиотерапия преди операцията. Бих искала да попитам, след края на лечението, вземате ли нещо превантивно, за да не се връща, защото при този рак няма таргетна терапия и много ме е страх след това, че оставам без лечение.

# 172
Ново Коте, благодаря ти за думите!

Да, в Сити клиник ще е лъчето. Понеделник имам час с лъчетерапевта и предполагам, че ще ме вкара в някакъв график. Тогава ще разбера, ако трябва нещо да взимам.

Иначе това емоционално влакче ми идва вповече. И най-вече, тази химия ми дойде супер изненадващо и изобщо не съм предполагала, че може да има нещо такова. И вместо да съм на изхода на цялото нещо се оказах до никъде.
Абе дето се вика - майната му, ще мине, но е трудно, много трудно психически.
Кураж, Ирен! И аз се чувствам по подобен начин. Мислех, че като мина химия и лъче, оставам само на хормонална. Но ето че ми препоръчаха да започна кискали - 3 години да го приемам превантивно. И аз много се сдухах - тамън приех хормоналната, айде ново двайсе. Падат кръвни показатели, аз съм с малки деца, които носят вируси... Едната лекарка каза, че първите 1-2 месеца има по-остри реакции организмът, след това се адаптира и не е толкова страшно. Все си го повтарям, но от 1 седмица съм с главоболие и кръвно вероятно от очакването (може би другата седмица ще започна). Но вероятно и от притеснението, че щом значи, че трябва допълнителна терапия, нещата не са ОК. От друга страна си повтарям, че все още нещата са добре, това е просто превенция... Май най-много ми помага да се откъсна от всичко това, да правя нещо приятно или просто различно. И вероятно като почна самата терапия, ще се поуспокоя - поне с химията така беше.

# 173
  • Северозапада
Здравей, MarMar87! Аз също съм/ бях с тройно негативен. Освен химиотерапията, при мен имаше и имунотерапия с Кейтруда. Може и на теб да ти я приложат, просто не да не са я споменали отделно. Вливаха ми я по време на химиотерапията - 8 дози, и след операцията още 9. Идеята е, като при всяко имуностимулиращо, да научи именната система сама да се справя с туморните клетки. Надявам се да се е научила. В момента не приемам нищо по-специално - мултивитамини, клеева тинктура, вит. Д.
Успех и добри резултати!

# 174
MarMar, вече има таргетна терапия за 1г (химия на хапчета)за тройнонегативен. На някой изписват Капецитабин, на мен Олапариб, заради браките

# 175
  • Северозапада
Аз нямам такава терапия. Сигурно, защото са ми негативни тестовете за генетични изменения.

# 176
Мили момичета, благодаря, че ви има! Изключително сте ми полезни с подкрепа и информация, винаги когато съм имала нужда! Сега отново моля за помощ, конкретно дамите, които се лекуват във Варна.
Аз правих химиотерапия в Аспарухово, операция в София и скоро приключих лъчетерапия отново във Варна. Продължавам с таргетна и хормонална. Сега трябва да си организирам т.нар. диспансерно наблюдение и въобще не ми е ясно какво да правя. Към кого да се обърна и в какъв срок? От отделението ми казаха три месеца след края на лъчетерапията, но кого да търся - онколог или хирург? Ще съм изключително благодарна за мнения и препоръки, включително и за конкретен лекар.

# 177
Преди време Капецетабин се изписваше при остатъчни активни туморни клетки след неоадювантна химия при тройно негативен. Вярвам, че инколозите ще назначат най-адекватното лечение според обстоятелствата.

# 178
  • Варна
radmira, ако искаш диспансерните, да са пак към Аспарухово, трябва да отидеш на регистратура в Онкологията в двора на Окръжна. Ако искаш в Терапията, трябва да минеш на платен преглед при онколог. Аз мисля че се прави след като ти свърши лечението. Каква ти е таргетната терапия и къде беше лъчето.

# 179
radmira, ако искаш диспансерните, да са пак към Аспарухово, трябва да отидеш на регистратура в Онкологията в двора на Окръжна. Ако искаш в Терапията, трябва да минеш на платен преглед при онколог. Аз мисля че се прави след като ти свърши лечението. Каква ти е таргетната терапия и къде беше лъчето.
Благодаря, Alatea. Лъчето правих в ДКЦ-то в двора на Окръжна. До момента имам направени 7 инжекции Фесго, паралелно с химиотерапията. Утре ми предстои първа таргетна след лъчето, ще видим какво ще е. Не ми се мести в Терапията, предпочитам да си остана към Аспарухово.

Общи условия

Активация на акаунт