Борбата с рака на гърдата - духовно оцеляване, физическо преодоляване тема 92

• 9 610
  • 213
  •   2
Отговори
# 90
  • София
Здравейте,
Преминах през неоадювантна терапия, и мастектомия с поставяне на експандер. В момента се върнах на работа продължавам с фесго. Въпроса тъй като искам да подам документите за ТЕЛК решение, но незнам ако ми издат ще имам ли право на болничен за следващата операцията, за подмяна на експандера с имплант. Дали някой от вас знае как се процедира.
Колко дни ще бъдат болничните? Заслужава ли си отлагането на ТЕЛК?
Предполагам отново след операцията ще искам поне 30 дена за възтановяне.  И затова се чудя дали ще имам право на болничен.

Пипи, аз бях с рак на едната гърда и последващ ТЕЛК след всички терапии, но 3 години по-късно се появи рак /нов момент, друг вид/ и в другата, заради което правих мастектомия и на двете, експандери и импланти - на фона на ТЕЛК получавах и болнични, и то максимума като продължителност. Води се влошаване на състоянието. Мисля, че ще имаш право на болнични.

Честита нова година, бъдете здрави и всичко да минава бързо през новата година! Hug
Не съм писала отдавна. Бях точно след Коледа да си взема протокол за едното лекарство в Аджибадем, лекуващата ми д-р Великова я нямаше, заместваше я д-р Ганчева, която като погледна как 9 години съм на хормонална терапия каза - Ама хайде да я спираме тази терапия вече, предлагам те на комисия за спиране и правим един последен КТ януари. Дори не ми издаде нов протокол, каза да си допия/сложа инжекцията и да спирам /на Резелиго и Екзместан съм/.
Хем се радвам, хем малко страшно...

# 91
  • Русе
Честита Нова Година !
Нека да ни донесе здраве, вяра и само добри вести !

# 92
Честита Нова година и от мен! Хайде вече да минаваме само на хормоните на щастието! Simple Smile Бъдете здрави и обградени от добри приятели!

# 93
Честита Нова година, скъпи хора, само здраве ви желая, както и на близките ви, сила,  спокойствие, топлина и уют в дома ❤️🍀 По въпроса за вит.В12 - моят все си е завишен, над горната граница, установен при профил.изследване през 2020 г., диагнозата ми е от 2024 г. С колкото и лекари да съм говорила никой не дава сигурно обяснение.

# 94
  • Северозапада
Честита Нова Година!

# 95
  • София
Честита Нова година, скъпи момичета и Марсиан! Бъдете много, много здрави, щастливи и удовлетворени! Ракът никога повече да не се завръща в живота ни под каквато и да е форма! Мечтайте, пътувайте, забавлявайте се! Вярвам, че ни предстои една прекрасна година! И не само една, а поредица от мнооооого!

# 96
Честита Нова Година! Живи и колкото може здрави, бъдете и се обичайте!

# 97
  • Sofia
Честита Нова година и от мен!

Бъдете здрави! Нека Бог ви благослови и освободи напълно от болестта! Нека дните ви бъдат изпълнени с щастие, спокойствие, смисъл и удовлетворение! Да се радвате на живота и не спирайте да вярвате, че най-доброто тепърва предстои!

# 98
Опитвам да запазя час за др. Вълкан Иванов, но не ми излизат часове за другия месец. Изглежда е почнал да преглежда в новата клиника АЯ в Аспарухово и др. Виктор Йорданов също е в екипа. Някой знае ли нещо. https://ayamedical.bg/za-nas/

Здравейте! От м. декември 2025 г., д-р Вълкан Иванов преглежда в Медицински център "АЯ" в гр. Варна.

Часове се записват, както следва:
На място: Варна 9003, район Аспарухово, бул. Народни будители 7, ет. 2 - https://maps.app.goo.gl/69jrL8bVWmo4bo8y8
По телефон: 0875 300 515 (всеки делничен ден от 8 до 18 часа)
Онлайн: www.ayamedical.bg
В сайта на центъра може да намерите и ценоразпис на медицинските услуги.
В момента не е предвидена работа с направления по НЗОК. Издават се фактури за целите на прегледите по фондове.

Очаква се до дни да стартират и мамографските прегледи в център "АЯ" с мамограф Pristina Serena 3D на General Electric Healthcare. Резултатите ще бъдат разчитани от д-р Виктор Йорданов (Образна диагностика), който няма нужда от представяне.
Двамата специалисти работят в тясно сътрудничество и изключително успешно в полза на здравето на пациентките си.

# 99
Честита 2026, прекрасни хора 🤍
Нека бъдем ЗДРАВИ и по-внимателни към себе си и към дните си. Нека в тази година има по-малко натиск и повече вътрешен ред,
не като контрол, а като тихо подреждане,
при което нещата спират да се борят помежду си и започват да си помагат. Нека има място за пауза, за дишане и за благодарност, че пътят ни продължава.

Изпращам ви  линк към TikTok видеото ми 🤍
https://vm.tiktok.com/ZNRMDgFGE/

# 100
За много години🤗
На 19.12.25 г ми беше втората мастектомия. (2018г първата)
Май месец извадихме квартиранта да го видим какъв е, щото и ЯМРто се затрудни. Вика над 95% доброкачествено. Ехографите не го хващат... Патолога се хвана за главата, че такова чудо не е виждал.
Днес си взех епикризата-ЛВ и гърда- чисти!
Понеделник ще ходя да нося епикризата на онколога,  за да видя дали ще правим нещо или да си живея живота...

Момичета, спрете да го величаете Вълкан, не е толкова безгрешен и той. На такива неща се наслушах за него в болницата.
Нямам намерение да коментирам. Просто искайте и друго мнение, не го величайте и да слушате само него.

# 101
  • Sofia
За много години🤗
Май месец извадихме квартиранта да го видим какъв е, щото и ЯМРто се затрудни. Вика над 95% доброкачествено. Ехографите не го хващат... Патолога се хвана за главата, че такова чудо не е виждал.
Понеделник ще ходя да нося епикризата на онколога,  за да видя дали ще правим нещо или да си живея живота...

Момичета, спрете да го величаете Вълкан, не е толкова безгрешен и той. На такива неща се наслушах за него в болницата.
Нямам намерение да коментирам. Просто искайте и друго мнение, не го величайте и да слушате само него.

DZ, пожелавам ти от сърце становището на онколога е да си живееш живота. И оттук насетне само здраве!

# 102
  • Северозапада
DZ, а какъв беше резултата от хистологията на тумора? Помня, че беше с тройно негативен първия. Моят беше тройно негативен, а след мастектомията - чисти ЛВ и жлези, но ми направиха един курс имунотерапия. От сърце желая дълъг и щастлив живот!
Да се оплача, предишните 2 зими, предполагам от имуното, почти не боледувах, а тази се скъсвам. Всеки месец по 2 седмици съм с хрема най-малко.

# 103
  • София
За много години🤗

...

За много години и нека оттук нататък си живееш живота в здраве! Предвиждам, че нищо повече няма да правите, дано!

# 104
Благодаря  ви 🤗

Ant G., пак тройнонегативен 🫣

Общи условия

Активация на акаунт