Борбата с рака на гърдата - духовно оцеляване, физическо преодоляване тема 92

• 9 564
  • 213
  •   2
Отговори
# 195
DaiaD, мен не ме е страх от белезите, защото един от белезите ми е на шията, когато ми е махната изцяло щитовидната жлеза, отделно имам и секцио. По - скоро белега от порта беше ненужен. Не ме е страх от белега на мастектомията, а от самата операция. Направих си генетично изследване за брак1 и брак 2, и нямам слава богу. Размерът на единия тумор беше 2/3 см, на другият 1/2 см, той е бифокален, и под мишницата един ЛВ. От твоят рак колко време е минало вече? Преди да разбера за рака, ходих на канго, но го спрях после, за да не подскачам, отделно удара от новината за рака беше тягостна и не ми беше до разпускане. Сега мисля да си взема колело и да карам - това да ми е спорта по време на лечението, да не се навирам при хората. Постоянно чета разни неща от америка, за промяна начина на хранене, за да се намаи риска от рецедив, спиране на сладко, свинско месо, даже и яйца, не пиене на алкохол, намаляване на млечни храни.

Последна редакция: вт, 13 яну 2026, 22:56 от MarMar87

# 196
Разбрах - заради мултифокалността са назначили мастектомия. А при мен минаха година и 10м от диагнозата и 6м от края на пост оперативната имунотерапия.

DaiaD, мен не ме е страх от белезите, защото един от белезите ми е на шията, когато ми е махната изцяло щитовидната жлеза, отделно имам и секцио. По - скоро белега от порта беше ненужен. Не ме е страх от белега на мастектомията, а от самата операция. Направих си генетично изследване за брак1 и брак 2, и нямам слава богу. Размерът на единия тумор беше 2/3 см, на другият 1/2 см, той е бифокален, и под мишницата един ЛВ. От твоят рак колко време е минало вече? Преди да разбера за рака, ходих на канго, но го спрях после, сега мисля да си взема колело и да карам, това да ми спорта по време на лечението, да не се навирам при хората.

# 197
  • Варна
Момичета не се отказвай от обичайния си режим на хранене. Организма ви почва да се бъгва. Може би сте чели интервюто на проф. Дудов, но все пак. https://acibademcityclinic.bg/mladost/blog/detaili/prof--asen-du … ieto-na-onkobolni

# 198
Не бях го чела, но ми беше полезно. Възможно ли имунотерапията да се съчетае с лъчетерапията в един ден или се правят последователно?

# 199
Имунотерапията се прави на всеки 21 дни.
Лъчетерапията е всеки делничен ден (понеделник–петък) и обикновено продължава между 2 и 6 седмици. При мен продължи 4 седмици (20 облъчвания) и започна деня след поредната ми (мисля 3та) имунотерапия след операцията. Наложи се да отложим една сесия лъчетерапия, за да мога да си направя следващата вливка с имуно – основно заради това, че двете терапии бяха в различни болници и логистиката беше трудна. Възможно е при теб да няма изобщо нужда от лъчетерапия, след като ще правиш мастектомия. Зависи наистина от отговора на терапията. Стискам палци!

Не бях го чела, но ми беше полезно. Възможно ли имунотерапията да се съчетае с лъчетерапията в един ден или се правят последователно?

# 200
DaiaD, как мога да се свържа с теб в друга социална мрежа?

# 201
Момичета, ще имам и лъчетерапия. Спазват си хората новите протоколи. Всичко е чисто, но понеже е тройнонегативен, се застраховат и с лъче.
Предния път нямах и лека си ме е страх от страничните ефекти. Тъкмо влязах в релси.

Сега чакам пред ангиографа, за да ми махнат хемопорта. Такъв цор видях с него, дано махането да е лесно.

# 202
  • София
Не се шашкай, нещо няма да усетиш от лъчето, може леко изгаряне и лека умора, ама аз щом ски карах след него…:)

# 203
Момичета, ще имам и лъчетерапия. Спазват си хората новите протоколи. Всичко е чисто, но понеже е тройнонегативен, се застраховат и с лъче.
Предния път нямах и лека си ме е страх от страничните ефекти. Тъкмо влязах в релси.

Сега чакам пред ангиографа, за да ми махнат хемопорта. Такъв цор видях с него, дано махането да е лесно.

И аз я мисля. Кога ще я започваш? Моята стартира в понеделник.

# 204
Олив, дано, благодаря ти ♡

Ирен, имам час за 20-ти, но кога ще започвам, ще разбера тогава 🤗 Първия ден е преглед само.

Махнаха хемопорта. Слагането беше гадно и болезнено. Носенето беше болезнено. Махането също беше гадно и болезнено... Спасих си останалите две читави вени, ама с цената на много болка ...

# 205
DZ, на фона на всичко, през което си минала лъчето ще е като козметични процедури, ще видиш! Изгаряне към края е най-честия страничен ефект, но изобщо не е задължителен. Дори да има, минава само в повечето случаи. Други особени при облъчването на гърда не се очакват - така ми казаха в началото на мен и познаха.

# 206
Благодаря 🤗

# 207
DZ , i.r.e.n.
Лъчетерапията е най -леката част от лечението. Най -много да  се получи леко зачервяване при последните терапии.
Не го мислете. И това ще мине 🍀
Бъдете здрави!

# 208
На 22 декември приключих лъчетерапия в ДКЦ в двора на Окръжна във Варна, 25 процедури. Абсолютно никакъв проблем. В края имах леко зачервяване, все едно съм изгоряла на слънце. Изписват крем за възстановяване и регенериране на кожата, ползвах го и скоро нямаше и следа от терапията. Даже вчера, като правих херцептина, онкологът отбеляза липсата на следи от лъчетерапията.

# 209
Здравейте,
Днес ми се обадиха, че има недостиг на фесго и за момента ми отлагат поставянето.След няколко дена да се обадя и да проверя дали е пристигнало. Някой друг дали е попадал в такава ситуация? С колко може да се забави поставянето и може ли да се замени с друг препарат.

Общи условия

Активация на акаунт