Всеки миг се молим за "Юнчето"Биляна, по-бързо да се гушне в прегръдките на мама

• 13 700
  • 287
  •   1
Отговори
# 195
Алоооуууу, къде отидоха всички?!
Брей, дойде събота и си останах сама да наглеждам форума. Ама като го загоря, да не ми се ядосвате  Rolling Eyes

Хайде да ви разкажа сутринта, че тати и другата ми мама ме взеха с колата да обикаляме бебешки магазини, та ходихме и до двете борси, и до АртеБул да видим люлката на kiki29.. Та по впечатления: на Хаджи Димитър цените са с около 2лв по-ниски от тези на Захитекс, има доста добри дрешки, но стандартни, нищо 'по-така'. Захитекс имат доста по-голямо разнообразие, по-красиви са им нещата, за по-качествени...  newsm78 ... честно, не мисля. Както и да е, купихме по 2 неща и от 2те места, сега първото пране и гладене ще покаже за какво става дума. Мама Роси настоя тя да пере и глади, та и връчих сутринта и торбата с другите придобивки, барабар и с праха за пране. Малко ми е мъчно де, щото много ми се искаше самичка да го направя  Confused ..ама не ми даде сърце да й откажа. Тя милата нещо се е шашнала покрай наближаването на ДъДей-а, иска да си взима отпуска да стои в болницата с мен, и всякакви такива... На връщане в колата ми извади душицата да й кажа за кога ми е назначено секциото, та накрая й казах в прав текст, че не искам никой да знае, щото ме гони суеверие по въпроса  Sick И тя като ревна ..  ooooh! И сега ми е едно такова тегаво  Tired и много ме е срам  Blush ... тя ми иска само най-доброто, толкова е надъхана покрай бебчо, ... ох, незнам.

За люлката (кошницата по-скоро) на kiki29, толкова е разкошна, колкото и на снимката! Нашите искаха директно да я купят, аз ги помолих да задържат топката да говоря с Васко, че се оказва, че количката избрах сама, столчето за кола и него, сега ако и това реша сама... може да му е гадно. Та като се прибрах, рапортувах и получих зелено за купуване... мноооого съм щастлива  Hug Сега да видим как да наглася нещата така, че да ми постои и няколко дни вкъщи да й се порадвам, преди тати и мама Роси да я вземат 'за хигиенизация'.. ама с тоя ремонт май не е най-добрата идея  newsm78
Като казах ремонт.. хора, имаме си ново стълбище  #Crazy Тука един съсед като се хванал от сутринта, свалил старата мазилка, дето се лющеше отвсякъде и на нищо не приличаше, Васко като разбрал, се включил и той, и докато се усетим, купили теракол и вече запечатват  #Crazy Два етажа стени и тавани за има-няма един работен ден !!!! Още не мога да повярвам  Peace

Хайде пишете и вие, че аз тука писмен монолог сътворявам, а много ми се бърбори с някой  Cry

# 196
Добър вечер скъпи бременни
Искам да попитам Tummy за тези лекарка от Света София защото аз там ще раждам секцио.Имам ли идея колко пари зимат колкото сигурно всички лекари 500 лева за нормално или секцио.На мене ми трябва лекарка от патологията,така ми обесниха на курса за бременни и на тризмерният ехограф. Отиваш да те видят и те ти определят ден за секцио ако нямаш твой лекар clean clean clean
Честита годишнина на Happy woman със закъснение. 1datingПожелавам ви много любов и много щастие и едно сладко и красиво бебче. newsm07
Приятна вечер на всички мамчета beer2 beer

# 197
Здравей
Преди малко прочетох Ketkata, че си ходила в борсата на Хаджи Димитър.Мене ме интересува бодитата и комплектите за изписването.В момента поне затова се сещат. smile3504

# 198
И от мен честита годишнина на Happywoman  bouquet

Кетката, като те слушам за мама Роси малко ти завиждам даже.
Моята майака хич не си пада по гледане не деца, катородих сина и като го донесохме от родилното и тя избяга в другия край на стаята, понеже я било страх да не го изпусне.
Също така не го е водила с количката в парка и т.н. Разчитам на нея само за готвене и подаръци.
Но съм се примирила. Баща ми за сметка на това много ми помага, ако не е той да вземе детето от детската градина, изобщо нямаше да мога да работя. А сега с две деца направо не знам.
Свеки живеят в Русе и свеки ща дойде само като се роди бебата и ще помага няколко седмици, но колкото ще помага, толкова ще пречи, че и жилището ни е малко.
Та няма на кого да разчитам на подготовката и всичко правя сама, на моменти ми се иска да си вдигна краката и да се отпусна, но не мога.
Не че няма да се оправим пак, но ми е криво и тъжно малко.
Лионес, сподели как стоят нещата с ценните вещи в Тина Киркова и по-конкретно с мобилния и фотоапарата.
Можеш ли да влезеш с телефона в родилното или по-късно ти го дават?
Питах лекарката, при която ще раждам за бебетата - стоят при теб, само в началото ги наблюдават.
Заплащането как става там, момичета?
Доколкото разбрах, избор на лекар се плаща предварително, стаята - след това, а още нещо плаща ли се?
Lioness, мерси за списъка, трябва пак да го изкопая от преидшната тем, че пак го забутах Embarassed
Моята бебека ужасно много мърда вече и се чувствам като Пришълецът, непрекъснато нещо блъска насам-натам из корема ми Crazy
Как ще изкарам ощ месец и нещо не знам.
И страшни киселини ми се появиха, до скоро почти нямах, а сега Sick
И аз като silvadge си мислех, че ще пропусна екстрата с повръщането, а то накрая ме чакало.
silvadge, задръж бебока още малко на топло, лежи и почивай, пък после като минеш началото на девети месец, нека се ражда мишленцето  bouquet

Поздрави на всички и хубави празници  bouquet

# 199
Кетката, като те слушам за мама Роси малко ти завиждам даже.
Моята майака хич не си пада по гледане не деца, катородих сина и като го донесохме от родилното и тя избяга в другия край на стаята, понеже я било страх да не го изпусне.
Също така не го е водила с количката в парка и т.н.
#Crazy Ооох, сега се срамувам двойно даже  ooooh! При мен го има един друг момент, а той е, че околните по повод и без повод ми показват, че не мога да се справям сама в живота. Все се намира някой, който да ми даде обикновено нежелан съвет или нежелана помощ. Просто ми е писнало. Искам да ме оставят да се справям сама, искам да ПОМОЛЯ, за да ми бъде оказана помощ. Май няма угодия, а  ooooh!
Хм, сега като го видях написано черно на бяло, ми хрумна, че към милото съм точно на обратния принцип  hahaha искам сам да се сеща човека, без да му казвам  Joy лелеее, ето че пак ми помогнахте да 'помъдрея' малко  Hug

# 200
Хм, момичета, какво ще кажете за този коментар:

С баткото ползвах една спринцовка на Чико. Беше голям кошмар. Нямах достатъчно кърма, той не сучеше от мен, а ме ползваше за залъгалка /за това съм "благодарна" на големите дупки на бибероните с добавката в болницата #2gunfire/. С малката още от рано проучих въпроса с помпите. От 2 приятелки разбрах за Авент, че са най-доброто на пазара в момента. Реших, че ще прежаля въпросните 87лв. Оставаше да се надявам да имам кърма. Този път обаче взех мерки и относно добавката в болницата. За там тръгнах със собствено шише с малка дупка на бибата /Авент 125мл. с биба 1/, помпата и таблетки за студена стерилизация. Пресипвах добавката в моето шише и така дохранвах. Кърма в болницата така и не дойде, но научих бебка да суче. Кърмата се появи у дома и вече почти привършва  Sick А в болницата се нагледах на какви ли не помпи. Не пречи за болницата да си вземеш нещо за 5-6лв. /БГ спринцовките мисля са по 4.5лв./ и ако после имаш нужда от помпа - Авент newsm10 Заслужава си парите!!!

Мисълта ми е, че много ми харесва идеята за собствено шише в болницата, все пак Майчин дом са пословични с големите дупки на бибероните. И с таблетките за стерилизация би следвало да е ОК. Какво мислите?

# 201
Здравей
Преди малко прочетох Ketkata, че си ходила в борсата на Хаджи Димитър.Мене ме интересува бодитата и комплектите за изписването.В момента поне затова се сещат. smile3504
ivet_a, сори, сега чак забелязах поста ти  ooooh! За бодита - точно сега нямаха за най-налките Sad Мисля, че си струва човек да се обади за наличности преди да се отправи натам, все пак ставаме все по-трудноподвижни. Иначе бодитата им са страхооотни, видях ги случайно, като отворихме един комплект за изписване - чисто бели, дълго ръкавче, предно закопчаване, много приятен памук, хем плътен, хем тънък (доста кофти го обясних май  newsm78). Мен белите бодита много ми харесват, все пак е долна дрешка, някак чистичко ми седи.
За комплектите за изписване - имат 2 вида: плюшени (според мен за юнски бебета няма да са подходящи) - бяха 32лв, със сигурност има пелена/завивка вътре, но не съм отваряла комплекта, защото не ме интересуваше. Виж, в памучния комплект се влюбих, пелената напомня по-скоро на олекотена завивка, много приятен материал и цветове, вътре има боди с дълъг ръкав, камизолка, ританки, лигавник, уф, и други работи, ама не гледах много обстойно май  ooooh! Струваше 28лв. Аз лично съм си заплюла такъв, но ще изчакаме с раждането, заради цвета - екрю с розово или екрю със синьо - и двете са ай-ай...
АКо случайно намериш тел. за борсата на Хаджи Димитър, моля напиши го, че и на мен ще ми свърши работа.

# 202
Хм, момичета, какво ще кажете за този коментар:

С баткото ползвах една спринцовка на Чико. Беше голям кошмар. Нямах достатъчно кърма, той не сучеше от мен, а ме ползваше за залъгалка /за това съм "благодарна" на големите дупки на бибероните с добавката в болницата #2gunfire/. С малката още от рано проучих въпроса с помпите. От 2 приятелки разбрах за Авент, че са най-доброто на пазара в момента. Реших, че ще прежаля въпросните 87лв. Оставаше да се надявам да имам кърма. Този път обаче взех мерки и относно добавката в болницата. За там тръгнах със собствено шише с малка дупка на бибата /Авент 125мл. с биба 1/, помпата и таблетки за студена стерилизация. Пресипвах добавката в моето шише и така дохранвах. Кърма в болницата така и не дойде, но научих бебка да суче. Кърмата се появи у дома и вече почти привършва  Sick А в болницата се нагледах на какви ли не помпи. Не пречи за болницата да си вземеш нещо за 5-6лв. /БГ спринцовките мисля са по 4.5лв./ и ако после имаш нужда от помпа - Авент newsm10 Заслужава си парите!!!

Мисълта ми е, че много ми харесва идеята за собствено шише в болницата, все пак Майчин дом са пословични с големите дупки на бибероните. И с таблетките за стерилизация би следвало да е ОК. Какво мислите?
Кетката, аз раждах първия път в Майчин дом и добавка така и не ми дадоха за бебето, а то си беше през цялото време при мен. Казаха, че трябва бебетата да се кърмят. На принципа са от няколко часа след раждането - на гърда, лошото е, че никой не ти показва как, в резултат на което на втория ден след раждането бях с две футболни топки в пазвата и почти не можех да дишам, така ме притискаха.
ПЪлни до пръсване. Една акушерка дойде и така ме стисна за ...., че млякото пръсна до другия край на стаята, трябвало да се изцеждаме с ръка Shocked, а аз изобщо не знаех как, помпата ми донесоха впоследвствие, точно такава спринцовка, вършеше донякъде работа, но сега си купих на АВЕНТ, има ги в Ремедиум по 78 лв, на другите места са 82 лв. и нагоре Peace
Внимавайте много със зърната - аз такива рагади получих, точно от незнание, че бях примера на целия етаж за разранени зърна - хем ме болят, хем кърмя, ужас беше.
Биберонът с голямата цепка са латексови и са сложени на стари стъклени шишета, пълни с преварена вода. И са направо цепнати с нож - такава широка дупка има, и акушерките се мръщят ако ходиш да си поискаш ново шише, ако има малко на дъното, а да речем водата е от 2 дни #Cussing out
Акушерките са изключително гадни с малки изключения, така че бъди подготвена за това.Сменят се непрекъснато и не можах даже да ги запомня за тези 5 дни престой там.
Така че хубаво е да бъдеш подготвена, но дали ще влезнат нещата в употреба - не знам Hug

# 203
  • welcome to the Jungle
 Hug Кетката, днес си неудържима   bouquet! Живо удоволствие си е човек да те чете - и като стил и катоинформация, и като настроение   bouquet
Борсата на Захитекс е на бул. Черни връх, нали така  newsm78( то не е борса, а магазин всъщност?). Аз поне от там пазарувах преди.
относно ЗАХИТЕКС, вече веднъж писах, ама ще се повторя - супер доволна съм т качеството на платовете, които ползват и от кройки, ушиване и т.н. То не беше носене, пране, гладене, носене и все в тоя ред  Wink, ама грам не мръднаха  Blush.
Сега се насочвам основно към 3 фирми -
1. Захитекс
2. Сали
3. ВИс Виталис (трябва да подчертая деело, че дрешките на В.В. като изпълнение са 1 номер по-големи от Сали примерно, нищо, че на етикетите пише един и същи размер).

Между другото bowuu, трябва да ви се похваля, че изпрах вече дрешките на бебочко  Wink. Остава ми да се развъртя ютията на втората партида, да изпера УдиАлънцата и още малко чаршафки и  pregnant да чакам спокойно заветния миг Sunglasses. Вече се  Praynig всичко да бъде наред.
Както се сещате - багажът за болницата е прилежно скатан  Peace. Включва:
 - 4 чаршафа за еднократна употреба 90/60 см;
 - джапанки;
 - 4 гащури - розовки предмино  tongue;
 - 3 пакетчета ДУФАЛАК;
 - 6 пластмасови чашки (за еднократна употреба);
 - 1 пластмасова лъжичка;
 - минишампоанче, четка/паста за зъби, сапун, четка за коса;
 - 2 кърпи - една голяма и 1 нормална (за баня и за ръце);
 - 1 сутиен за кърмачки;
 - няколко мостри-подплънки за кърмачки

- чудя се за евтина помпа за кърма, но ако се наложи - ще си купя на място, защото за вкъщи си имам АВЕНТ  Peace. НАдявам се, че след не малко опит зад гърба си с кърменето - ще имам успех сега също. Важното е бебето от самото начало добре да почне да се храни  Flutter, а то на малкото човече си му е инстинктивно заложено.
Кетка, в този ред на мисли - защо ще стерилизираш ти? БИ трябвало там да могат да ти стерилизират шишето  Heart Eyes, но те съветвам да попиташ дали може. Възможно е да не искат, за да предотварят рискове за вътреболнични инфеккции  newsm78. Ама мога да те успокоя - кърмата не спира току тъй  Flutter, има си много механизми  за регулация - и за увеличаване и за намаляване, така, че не вярвай на бабини деветини или грешки от незнание  Wink или нежелание за кърмене  Peace.

Лаленце - вземи си една чантичка за през рамо, за да си държиш всички ценности с теб нон-стоп.  bouquet Аз така ще направя  Peace, че в Св.София си има бая тъмнокожи сънароднички, които изотвътре им иде да променят собствеността на нещата, вещите, предметите и всякаква твар, дето е неудошевена, но ценна  Mr. Green Mr. Green Mr. Green.

Последна редакция: сб, 28 апр 2007, 22:28 от Lioness

# 204
Lioness, а в родилната зала пак ли с чантичката отиваш?
Сигурна съм, че няма да ме пуснат с апарат през рамо и с мобилен телефон.
Ти как беше първия път - после ли ти ги донесоха или си беше с тях, или бяха в багажа?
Я да попитам и нещо малко гадничко - след клизмата има ли къде да се измиеш и избършеш?
И после като те държат два часа след раждането - тогава дават ли ти телефона, изобщо ей такива подробности са ме развълнували из тези късни часове Laughing
Обичам да съм подготвена Laughing

Браво за подготовката Hug
Ти така или иначе ще си една от първите в нашата чета юнчета, та ще чакаме с нетърпение новинки.
Първия път кога роди - преди термина ли?

# 205
Забравих да ви питам - докторицата спомена за някакви гащи с дупки/мрежа, за еднократна употреба, били много разпространени сред родилките, дали някой зане къде се продават?
Били добре за епизиотомията, и можело да си ходиш с тях постоянно, вместо само с лигнин.
Лионес, не видях лигнин в списъка, там дават ли?
Или дамски превръзки?
А за бебока - разбрах, че искат един пакет памперси?

# 206
Еееей, Лъвичке, караш ме да се червя тука !!  Hug Hug
Борсата на Захитекс се намира в Лозенец, ул. Бигла 4, телефона им е 962 34 15. Работят и в събота 9:30-14:00. И всъщност да, магазин е. Simple Smile На Сали дотук съм купила едни ританки само, но много ми харесват. На Вис Виталис не съм попадала. newsm78
Лъвичке, гледам те как се подготвяш с бесни темпове и все пак тайничко се надявам да не се раждате по-рано от необходимото, нищо че малчо върви напред с 2 седмици.

За стерилизирането - ето виж и Laleto какво е написала за Майчин дом - идеята ми е да не съм зависима от акушерките повече от необходимото, пък и едни таблетки за студена стерилизация няма да ми пробият дупка в джоба. За кърмата - чул те господ, че аз каквато съм паника, да не си причиня нещо сама от нерви просто.
Laleto, мерси за изчерпателната информация  Hug Разликата при мен ще е в това, че съм планово секцио и бебо няма да ми го оставят при мен още от първите часове. Питах и д-р Слънчева по въпроса, и за секцио тя потвърди, че дават АМ със сигурност първите 24часа, щото мама е в реанимацията и няма начин Sad После зависело от кърмата и от състоянието на родилката.
За гащите за еднократна употреба - имат ги в Къщата на прасето, няколко размера, лошото е, че са пакетирани и не можеш да ги разгънеш, но 5 чифта май са 5 лева (или приблизително), та не е болка за умиране. Laleto, исках да ти сложа картинка на опаковката, ама нещо не мога да открия Sad

# 207
Ketkata ти сън не спиш, направо ме изумяваш, newsm78 хората по това време хъркат вече! Кръстниците ми бяха досега на гости, че чак преди малко приключих с шетането из кухнята и реших да седна да почета малко! Аз да не казвам голяма приказка, може би утре ще боядисаме т.е. днес ще боядисаме стаята на детето! А през седмицата да купим най-накрая кошарата и другите такъми,че то почти не остана!Лъвице имам чувството че багажчето ти за болницата е скромно! Не че аз съм решила да помъкна всичко! Болницата в която аз ще раждам се намира на 100 метра над нас и силно се надявам, че като помоля за нещо ще ми го донесат! А ако има едно лесно и аз сама да си го взема  Wink Ади оставям ви, че утре тежък ден ни 4ака!

# 208
Ketkata ти сън не спиш, направо ме изумяваш, newsm78 хората по това време хъркат вече!
Joy ми аз цял следобед се излежавах, че и дрямка му ударих, те затова съм кукуряк  Joy а днес допълнително ми е едно такова самотно, та затова и ви следя изкъсо  Joy
Хайде лека нощ и до утре!!  Hug

# 209
 Ketkata Ади лека ти нощ! От кога мечо е хванал възглавничката и си е сложил боненцето  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт