Как възрастта влияе на начина, по който се грижим за себе си

• 15 249
  • 461
  •   2
Отговори
# 105
Защото не знаеш колко хормонални стимулации, може да седят зад имането на дете. Или лежането 9 месеца на шепи хапчета и инжекции. Тези неща имат отражение години след раждането. И няма как да го знаете, не им пише на челата. И изобщо не става дума за воля, изобщо. Радвайте се, че сте здрави и от правилната страна на тревата. Другото е въздух под налягане.
И да, 40 годишните са си супер. Гадните промени са след 47 поне.

# 106
  • София
Аз съм точно в категорията на жените, които възмущават така дълбоко авторката.
И на младите да кажа - огромна разлика има между 40 и 50, така че нека да не говорим за възрастова група 40-50.На 40 е едно, на 50 вече доста неща са по-тегави.

Поддържам се, доколкото ми стигат силите. Откак родих второто дете съм вечно на диета, имам си отключените болести, и о, ужас - нямам манекенска визия. НО не бих казала, че съм не поддържана - не ходя с прорасли корени, поддържам си класически маникюр, подходящ за възрастта ми, обличам се според ограниченията, които фигурата ми налага, опитвам се да се грижа за здравето си и поддържам калориен дефицит. Има болести, които се отключиха при мен и отслабването е ужасно трудно. А и работата ми е силно стресова. Тези, които ме помнят слаба от младежките ми години, ме подкрепят и не ме изолират и игнорират, само, защото не се вписвам в общия стереотип.

Така че, аз лично смятам, че не е добре да се съди отстрани. Дори и някой да се храни с наденица и да пие по 2 литра бира в пластмасово шише, това си е негов личен избор. Вегани познавам, вегетарианци, хора на диета, обесебени от външния си вид, с корекции без корекции - най-важното е човек да е в мир в себе си. А какво мислят околните ... мен лично слабо ме вълнува. И се зачудих - какво значи надменен поглед - ако е поглед със самочувствие, то вероятно тези хора имат с какво да се гордеят от себе си, вероятно са постигнали нещо, което ги удовлетворява и ги прави щастливи.

# 107
Повярвай ми, Alia7,  знам. Много неща от служебен опит, други от приятелки и много - от личен.
След 47 идват и по-страшните 52, след тях настъпват и други...

# 108
Аз съм на 53 години.Никога не съм пушила алкохол също не.Отдавна спря да ми пука какво си мислят хората за мен.
Ходя на фризьор зъболекар козметик за почистване лице и чат пат на маникюр.Обичам да ходя на тайландски масаж минимум 1 път месечно . Ограничавам въглехидрати но плодове си хапвам с удоволсвие. Правя йога у дома но редовно правя спининг тренировка и боди пумп
Но на мен ми харесва и ходя с удоволсвие .
Имам късмета да живея до океана където е много чист въздуха.
Грим не слагам само крем за хидратация и защита от слънце.
Това цапондрене с химикали както и масовите рутина която  налагат по социалните мрежи при мен няма как да стане
Генетиката също е много важна.
Лично аз се чувствам добре в кожата си и няма да се правя на клоун за да се харесам на някой
Лили Ангелова е жив пример за цената която плаща в момента за пластична интервенция !
Не благодаря

# 109
Аз много уважавам поддържани хора, защито първо -по-здрави са.Дядо ми живя до 93 години, но до последно се движеше много и правеше гимнастика, хранеше се здравословно, не пушеше, не пиеше (Да, не е гаранция за здраве, но определено помага)

Второ - за мен е много важно да запазя сексуалното привличане във връзката, а честно казано не ме привличат дебели запуснати мъже.
В предишната ми връзка бившият доста се беше запуснал и с времето спря да ме привлича.
Може да е повурхностно,но колкото и да обичаш характера на някого, физическото привличане също е важно.

Като цяло, надявам се винаги да имам желанието и енергията да се грижа за външния си вид и здравето си.

И между другото поддържан не е да си гримиран, с гел лак или скъпи дрехи.
По-скоро със здравословно тегло, да се грижиш за кожата и косата си, да се обличаш спретнато.
А ако въпреки всичко това ти се наложи някоя мастектомия?
Като се знаеш, ще напуснеш ли доброволно мъжа си, ще вземеш ли децата без да го товариш, за да може са намери щастието с "красива" жена?

# 110
Абе хора, болест или здравословен проблем не е равно на запускане
Първо моите гърди са толкова малки, че няма да личи много ако ги отрежа.
Втори, ако нямам гърди , няма да почна да ходя с мръсна коса и с развлечен скъсан анцуг.

# 111
Ти си жена, бившият се запуснал и спрял да  привлича сексуално.
А мъж с твоето мислене мислиш ли, че остане с жена след мастектомия, ако и да е с чиста коса?
Щото тя косата не точно най-привлекателтата в едно женско тяло.

# 112
  • София
Леле, някои хора прекаляват!
Ами само на няколко километра, в Турция, има доби хирурзи, /не като българските касапи/ които могат за запазят зърното и да сложат имплант веднага.

# 113
Леле, някои хора прекаляват!
Ами само на няколко километра, в Турция, има доби хирурзи, /не като българските касапи/ които могат за запазят зърното и да сложат имплант веднага.
Не е конкретика.
А обяснение на това какво е мисленето.
С обратен знак, но се отказва да се възприеме.

# 114
Revoker, на мен какво ми е минало през живота и ръцете, ти дори не можеш и да си го представиш.
Та точно, оттам идват тия разсъждения....животът е кратък и несигурен, удоволствията преходни и затова нека всеки да го живее, както намира за добре.
Но да вменяваш на всички, колко е правдободобна твоята максима за живот,...айде запази си я за себе си.

# 115
Ами ако някой не те привлича какво да направиш?

Да стоиш с него?Ние сме били гаджета , без брак, без деца

Защо трябва да стоя с някого в приятелска връзка и да се мъча да правя секс с него ...

Иначе ето пример:
Като ходим на гости на свекървата, тя угоява Мм и всеки ден баница, мазни манджи по много
За една седмица 2 кг нагоре.Ако живеехме така цяла година щяхме да стигнем до болест (баща му има проблеми с много наднормено тегло)Това е по вина на самия човек, който не се ограничава и не се грижи за себе си

Сестра ми има автоимунно заболяване и пие стероиди.Качи 10кг, но не се е запъснала.Това не е по нейна вина.

# 116
Аз много уважавам поддържани хора, защито първо -по-здрави са.Дядо ми живя до 93 години, но до последно се движеше много и правеше гимнастика, хранеше се здравословно, не пушеше, не пиеше (Да, не е гаранция за здраве, но определено помага)

Второ - за мен е много важно да запазя сексуалното привличане във връзката, а честно казано не ме привличат дебели запуснати мъже.
В предишната ми връзка бившият доста се беше запуснал и с времето спря да ме привлича.
Може да е повурхностно,но колкото и да обичаш характера на някого, физическото привличане също е важно.

Като цяло, надявам се винаги да имам желанието и енергията да се грижа за външния си вид и здравето си.

И между другото поддържан не е да си гримиран, с гел лак или скъпи дрехи.
По-скоро със здравословно тегло, да се грижиш за кожата и косата си, да се обличаш спретнато.
При женените от сто години, ако мислиш че има привличане, лъжеш се. Тогава какво ще направиш? Ако мъжа ти се поддържа, но просто вече не те привлича?
Мъжете в темата за богове ли са се взели се чудя, сякаш няма да остареете, няма да оплешивеете, няма да имате проблеми с простата и потентността. Да, ама времето си казва думата и остава своя отпечатък.

# 117
Пфууу... Големи разбирачи сте, а секса и сексуалността идват от главата. Първо привличането започва в мозъка. Мен и с дебел задник и мазна коса ме харесва мъжа ми.  Имам приятелка с една гърда. Ами 3 деца и направи мъжа и. Хайде малко се приземете и започнете да живеете на земята и извън Инстаграм и филтрите.

# 118
Абе хора, болест или здравословен проблем не е равно на запускане
Първо моите гърди са толкова малки, че няма да личи много ако ги отрежа.
Втори, ако нямам гърди , няма да почна да ходя с мръсна коса и с развлечен скъсан анцуг.
За някои е равно.
Как ще разбереш причините?
Явно трябва отчет.
Поне се вижда, че има хора много имат нужда да знаят, но не могат да питат.
И питат тук, все едно форума е бюро справки.

# 119
Правенето на деца много често няма общо с привличането. Освен това, при една връзка/брак от 20-30 години и нагоре, сексуалните неща между двамата, и интимността, като цяло, намаляват с времето.

Общи условия

Активация на акаунт