За социалните мрежи и ... блокът

• 4 001
  • 90
  •   1
Отговори
# 75
Абе има си много прилика с изневярата това с блокирането. Веднъж блокира ли ви някой, после и да се сдобрите все някога ще го направи пак. А и да не го направи, почти сигурно е, че нямате светло бъдеще заедно. Ако онлайн се блокирате и разблокирате, вкъщи ще сте от скандал на скандал.

Това за хора с някакво отношение един към друг, за преходните дик пик свалячи ясно.

# 76
Не.
Личат си теоретиците. Simple Smile Нищо лично.

# 77
Предполагам от дълга и здрава връзка с блокирвач идва опитността на практиците.

# 78
Всъщност, да. Най-дългите връзки са ми били с мъжете, с които нямаме общо в социалните мрежи.

# 79
Аз нямам нищо общо с никой, вкл. със себе си, не е същото. Когато човек изневерява се поставя сам на първо място, а на уж близкия си плюе. Като блокираш някой пак плюеш на отношенията ви, каквито и да са били. Разликата е в мащаба на действието, но не е принципна.

# 80
За мен разликата е принципна.
Едно е да блокирам мъжа си, защото ме е изкарал извън нерви, скарали сме се жестоко. Но ние сме си близки. Той ще ми звънне утре и ще е ок.
Друго е да блокирам някой досадник, за когото не ми пука.
Изневярата се случва на ментално ниво, физическото е само потвърждение. Там нямаме влияние – каквото и да правиш, то се случва. И да блокираш, и да се тръшкаш - все тая.

# 81
Така де, блокирате се, защото се карате. Това и написах първоначално, блокиращите ако се съберат заедно живеят с моменти на близост между скандалите.
Да, блокът може да е форма на комуникация. Предполагам при някои и изневярата може да е форма на комуникация. Но са форми, които не вещаят здравословен развой. Също нищо лично, може би пък при абсолютни астрални близнаци да е окей.

# 82
А защо не помислим и за това, че са се скарали - авторката била разочарована ... ами другата страна може да е много неща. Може блокирането да не е щото била казала нещо, а защото самия той не желае да я чува и вижда повече.

# 83
Ако има някакво взаимно уважение единият ще каже оттеглям се, другият ще се съобрази с решението. Като няма ще се дебнат, преследват, блокират и всякакви други сапунени номера. Многото сложно.

# 84
Значи преди години мен ме блокира един колега. Ние бяхме и приятели, работехме заедно, помагахме си, но аз бях на такава позиция, че имах достъп до конфиденциална информация. Назначения, уволнения, продажба на някои отдели, стратегии за бъдещо развитие, такива неща. И се случи една голяма промяна, която засегна не него лично, но неговия отдел. Той разбра, че аз съм знаела предварително и се разсърди, защото не съм му казала. Да разпространявам конфиденциална информация, би означавало да ме уволнят дисциплинарно на момента, ако разберат.
Та отварям уатсапа нещо да му пиша един ден и установявам, че съм блокирана. Направил го явно е веднага след последния ни разговор, когато ме пита дали съм знаела. Чувството беше все едно ме е ритнал кон в корема. Толова ми стана гадно. Но то е, защото беше неочаквано и напълно неоправдано.

Нищо не направих, просто престанахме да разговаряме, а той напусна малко по-късно. По едно време ме отблокирал и ми пише - как си, Бабри, какво правиш, да излезем да се видим. И тогава го блокирах аз. Оттогава има 5 години и той продължава да ми пише от всякакви нови номера, мина през всичките апликации, които имам. Аз просто продължавам да го блокирам и никога повече няма да говоря с него. За мене той е умрял.

Аз например много сериозно приемам, когато някой ми каже, че не иска да ме вижда, скъса с мен или както в случая вземе, че ме блокира. Приключвам отношения на секундата и назад не се обръщам. Явно има и други като мен. Не иска да я вижда, не иска да говори с нея, не му се слушат повече обяснения и обвинения и за да си спести драми я е блокирал. Аз бих направила същото.

# 85
  • София
Тъй. Да си призная - аз съм блокирала скъпи хора, които са ми налазили нервите поне три пъти. Правя го, за да не се изкуша от моята логорея, да се обяснявам и в крайна сметка - да си настъпя егото и да се сдобрим. Много съм добра и толерантна до момента, в който разумът ми каже "аман, спри се".

# 86
Професионалните отношения нямат общо с личните. Но човек трябва да поддържа здравословна граница във всички случаи, да.

# 87
Виж Бабри има право да се засегне, защото не е била в грешка и не е казвала на колегата И , че не иска вее да комуникират.
Иначе блокирането на човек , с когото имаш намерение да общуваш , е много тъпо и си заслужават такива хора да не им отговорят .

Като цяло и да се караш по чат е тъпо,  хората ако наистина искат да се разберат и сдобрят ще звъннат.

# 88
Като цяло и да се караш по чат е тъпо
Като цяло да се караш е тъпо, независимо как. Дали ще е с думи, с блокиране или по друг начин, щом се случва двойката няма да стигне далеч. Любовта е разбиране, не война на егота. Толкова съм сигурен, че съм готов да заложа кутия от пица, на която още се четат думите: психологията ти бива, но тая пица няма да се достави сама, заминавай.Шефа.

# 89
  • Out of the Mix
Ха-ха, Бабри, отлагаш, но не забравяш, бавно и систематично. Satisfied

Общи условия

Активация на акаунт