За точността

• 6 449
  • 215
  •   1
Отговори
# 165
  • София
Явно просто не ѝ пука за конкретни хора и не държи да се вижда с определени лица. Иска просто да излезе и ако срещне случайно някой, тогава да пие кафе. Ако не, не.

За отпаднали уговорки отдавна съществуват мобилни телефони, но някои хора не им дреме за другите и не виждат смисъл да прозвънят. Хайде пък сега, щом и без това ги чакат, нека си висят.

Така и не разбрах къде е зорът двама зрели индивида да определят удобно И за двамата време и място, вместо безцелно да обикалят нагоре-надолу. Особено ако живеят в голям град и имат телефони.
Някога, когато още нямаше мобилни, така си имахме "явки" в часови зони. Между 9 и 11 около Попа, 12-14 Билкова, 14-18 Св. Неделя и след 18 до 22 по Града или по Витошка. Излизаш в един момент, когато ти е скучно, врътваш се по тия места и все ще засечеш някой от компанията за кафе или шматкане. Ама бяхме хлапета и никой не бързаше за деца, работа и т.н. Само за вечерния час от техните.

# 166
Когато сме готови, тогава ще излезем Joy ми вие никога няма да сте готови Grinning и тука не става дума дали отсрещната страна е педант и цепи секундата, ами че това е абсолютно несериозно отношение към най-близките хора. Пак да питам някой ви опря пистолет в главата да се видитв в 11 часа, а вие имахте сливи в устата да кажете, че можете в 12? Joy Дрънканици на килограм и абсурдни оправдания...

# 167
Не се забелязва зор, напрежение и опрени пистолети при нас, закъсняващите, докато потребителите, които държат на точно време, звучат леко изнервено, при това още преди някой да ги е вързал да го чакат. Simple Smile

Честита Коледа на всички! ( с леко закъснение)

# 168
Честита Коледа! Навреме си без закъснение. Днес е вторият ден на Коледа и пак можем да се поздравяваме.

# 169
Бившият ми мъж е изключително туткав и вечно закъсняващ. Вече и кучетата го научиха, че като каже - идвам след половин час, това значи минимум по две. Обаче, не дай Боже той да трябва да чака някого, огън и жупел и много възмутен. Така че, много често, тези лежерните и "над нещата" са такива еднопосочно.

# 170
  • София
Стигам навреме без абсолютно никакъв зор. Просто преценявам колко време ще ми трябва, за да не бързам. Имам достатъчно свободно време, без вечно да закъснявам и да търча или да си търся оправдания. Не живеем на луната и не е чудо невиждано да знаеш колко време отнема от т. А до т. Б, без да си създаваш напрежение.
Всъщност напрегнати са закъсняващите или поне тези извън форума,защото вечно твърдят, че не им стига времето, че имат други по-важни неща и т.н.
Явно не става ясно, че не иде реч за държане на точността, а за отношение и отговорност за лично поет ангажимент. Никой не насилва никого да се вижда с други хора. Обикновено и двете страни имат усти и могат да уговорят удобно за всички време.
Някой обясняваше, че идвал късно на работа и стоял до късно, с което правил добро впечатление на работодателя. Е, аз, като работодател, винаги се разделям с такива служители по 2 причини. Първо, работим с хора и клиентите си плащат достатъчно добре, че да не чакат или някой безотговорен да не иде навреме в съда и да изгубят делото, което водят. Втората в, че тези хора явно остават до късно,защото са неорганизирани и не смогват да си свършат задачите в работното време.
Имаме обявено работно време и никой не е длъжен да се съобразява, че друг не може да влезе в неговите рамки, че не се справя с работата.
Точно с цел да не се изнервяме и всеки един да си гледа и личният живот, деца, свои си неща и т.н., а не само въпросният неорганизиран и/или несериозен служител.

Последна редакция: пт, 26 дек 2025, 13:09 от Fever Ray

# 171
Някой да мисли за мен "тя има време, ще ме почака" ми е почти толкова грозно, колкото да ми държи сметка за парите. В темата агресивния (обвинения в цепене на секунди, педантизъм, цъкащи бомби и подобни) и раздразнен тон преобладаващо е от закъсняващите.

# 172
Закъсняващи (и аз съм от този вид) - опитвайте се да отидете по-рано, а не точно. Ясно е, че пак ще закъснеете, но така ще е максимум 5 мин.

# 173
  • София
Това ако ти пука само и не се чувстваш добре от това, че караш някой да виси някъде или му губиш час-два от времето...
Но както се вижда повечето закъсняващи не им пука, те са си добре със себе си, защото света все пак се върти около тях...

По принцип такива фасонки и принцески изпълнение, ще дойда ако мога, когато мога, пък другия да се оправя, да кажем може да се въртят на ... Определен тип мъжлета.
Плаващи уговорки може да има или до момента на тръгване, или ако са от типа - мини като можеш през къщи да се видим, или през офиса, мога без проблем да изляза за час, ако минеш...
Но на улица или в заведение.. Не е ок, който  каквито и оправдания да си измисля. Някой срещу вас има желанието да ви види, разбрали сте се, както уж е било удобно за вс участващи страни, отделил е от личното си време, дошъл е навреме, за да не го чате, да имате време да се видите на спокойствие и тн. И няма никакво нормално оправдание за това да го вържете да чака повече от едни нормални 5-10мин,с чуванка, че се случва, еле пък изобщо да не се появите... Вашето си е просто егоцентризъм и тотална липса на елементарно възпитани и уважение. Толкоз.

Последна редакция: пт, 26 дек 2025, 12:57 от Angel_Dust

# 174
KPP ти въобще четеш ли какво ти пишем?
>бавно, спокойно, без зор
Ако аз ти предложа да се видим днес, а ти кажеш - абе айде другия вторник в 17:00 и аз съм казала добре, кое точно не е бавно, спокойно и без зор?

"бавно, спокойно и без зор" въобще не противоречи на точността!

>Истински заетите хора си ценят времето за отдих
Виж сега - ако те чакам на спирката за да отидем на Витоша, 30 минути чакане на спирката за мен не са отдих, и както казваш си ценя времето за отдих. То е в планината, сред тишина и зеленина, а не сред фучащи кули и прахоляк.
Никога няма да ти предложа точен час, за да се видим. Ще ти кажа - утре ще се чуем и ще се разберем кога. Ако искаш точен час, няма да се виждаме или ще чакаш, ако ти се чака. Близкият ми кръг го знае и няма проблем.с това, който е имал - вече не е в близкият ми кръг. Не общувам с хора, които ме напрягат.

С градски транспорт не пътувам, така че това за спирката отпада

Последна редакция: пт, 26 дек 2025, 13:56 от KPP

# 175
  • София
И като се чуете утре и какво... Как се стига без час до виждането... Дай да се шлаем цял ден нагоре-надолу днес по Витошка и ако случайно се засечем- супер...

# 176
И след като сте се разбрали кога ти закъсняваш с 30 минути?
Имах приятелка в съседния вход. Тя все се замотаваше и закъсняваше като излизаме с децата. Разбирахме се да звънне като са на вратата, е пак се налагаше по 5-10 минути да я чакам. Ами децата моите също се нервят и не стоят кротко. Не им се чака, искат да си видят приятелката и да вървим закъдето сме се нагласили да ходим. Но пък, ако гоним обществен транспорт си беше на време.

# 177
Тези обяснения ги давам на конкретните ми близки хора. Не на вас. Всъщност, по-горе май бях описала как става, но и да не съм - честно казано, не ми е важно да дам обяснение. Пиша тук за гъделичкане на пръстите, докато си пия кафето набързо.

# 178
  • София
Не дължиш на никого обяснение, но и чесането изисква някаква конкретност, когато общуваш с хора.
Иначе от написаното звучи все едно "ще се чакаме, където се чакаме и ще се видим, когато се видим".
С чуване на другия ден не се ли разбирате за след 15-30 Мин., след час? Не се ли разбирате къде ще се срещнете?
Или само казваш на човека, че ще се мотаеш из центъра и може да се засечете?
Последното върши работа в малък град с една главна.
Иначе може ти да чакаш пред НДК в 14, а приятелката ти пред Техпарка в 17.
Пишеш, че все пак се разбирате кога ще се видите.
Никой тук не коментира уговорки със седмици по-рано. То и за след 5 Мин пак е уговорка.

# 179
  • София
Аз напоследък правя едно нещо няколко пъти и осъзнавам, че хич не е добре, обаче нещо не съм баш на себе си.
С доста хора се уговарям - ще се чуем да се видим след 3 дни. И на въпросния ден аз си мълча като риба или даже не си отварям съобщенията.
Нещо социалната ми батерия е аут.

Общи условия

Активация на акаунт