За точността

• 6 448
  • 215
  •   1
Отговори
# 210
Аз от това което чета тук стигам до извода, че поука не помага, а е като болест - не могат да го  махнат.

# 211
  • София
Със самодисциплина всичко е възможно. Аз бях от вечно закъсняващите, включително и за работа. В последните години гледам да сведа закъсненията до минимум. Приложенията за транспорт доста ми помагат.

# 212
За работа съм закъснявала, когато съм работила за себе си. Но не ме е чакал никой. Не съм работила с клиенти. Просто съм по-продуктивна вечер. Сутрин така или иначе дреме само. Сега работя само нощем и е идеално. А с приятели така или иначе се разбираме да се вземаме от къщите. Има ориентировъчно време.  Например " Сред 6 съм в къщи"  И това е. Аз и без друго не си уговарям срещи с хора, които не са ми много близки. Но, но! Бих ги чакала часове. Чакали са ме и мен. Щом не идват, случило се е нещо. По-рано нямаше мобилни телефони. Един път чаках едната ми приятелка 2 часа и накрая се домъкна с такси и спукана глава. Ударила се, минала през бърза помощ и идва, защото знае, че ще се притеснявам.

Последна редакция: чт, 08 яну 2026, 01:31 от zavs

# 213
 Да си сметнеш времето което ще ти отнеме за да стигнеш от едно място ( дом, да кажем) до срещата (кафене, да кажем) се изисква не повече от първоначална интелигентност и мин познаване на терена ( а ако не го знаеш си има гугъл мапс, даже ще ти каже за колко време ще стигнеш).
За мен хора които закъсняват без сериозна причина повече от 10-15 минути им липсва мин интелигентност и уважение към мен.
Един път прощавам, трети път - няма.
Такива хора не си заслужават загубеното време.

# 214
Ако е важно, ходя поне с 15 по-рано. За летище не ми се казва, колко по-рано ходя. От години работя по график и винаги съм първа.
Обаче за близките, вече писах. Нямаме точен час така или иначе. Само приблизително. Аз не се събирам да ям и пия и не ходя никъде с хора, които не познавам отлично. Тоест цял живот. Интелигентността е вродена и генетично обусловена, ако е малко, няма как да стане повече. Joy  Има доста гениални хора, скарали с времето, така че не бих разчитала на точността за мерило Grinning
Ако по някаква причина имам среща с друг човек, го възприемам, като работа, тоест ходя по-рано. 
Вероятността да съм точна с човек за когото не ми пука е огромна.

# 215
Офтопик, но това е принципен въпрос. Интелигентността на даден човек се променя през годините. При това флуидната и кристализираната интелигентност се променят различно.
Ето една статия по въпроса, която обяснява накратко теорията на Реймънд Кател:
https://maestrovirtuale.com/bg/%D0%9A%D0%B0%D0%BA%D0%B2%D0%BE-%D … 0%BE%D1%81%D1%82/

Общи условия

Активация на акаунт