Иначе да, и подраняването напряга хората доста често. Аз обикновено отивам при личната преди 8, в 7:30, заради транспорта, чакаме вътре пред кабинета, защото навън е студено. Това не значи, че като сме преди работното време, тя, като дойде в 8 без 5, трябва да се разбърза веднага да отвори. Седим и чакаме кротко на някоя от пейките. Знам, защото на мен ми е било страшно неприятно някакви подранили да идват по време на обедната почивка и да напират да влизат, защото има човек вътре. Идват някакви при лекарката в 8 без 15, да речем, и се подпишат на вратата прави, 8а не изпуснат ред, веднага я подхващат с въпроси и проблеми, и тя ги пита "Може ли първо да се преоблека? Ще отворя в 8."
В детската градина също. Взимам си детето на обяд, но гледам да не подранявам, макар че вися и чакам, защото и децата, и учителите се напрягат, ако отида, докато обядват. Другите деца се разсейват, учителката бърза да подготви детето. Взимам я в момент, в който са приключили с храненето, но не толкова късно, че да си изтървем транспорта. Дори и градският транспорт си има разписание, и за тези, които минават по-рядко, на 10-15 минути, много подраняване означава, че ще чакаме повече, закъснение означава, че пак ще чакаме повече и ще закъснеем за извънградския автобус. Така че аз лично си имам график, който върви най-добре при липса на закъснение и подраняване.
значи все пак си знаят, но разчитат на толерантност и като не я получат, правят голям проблем.