За точността

• 6 458
  • 215
  •   1
Отговори
# 135
  • Бургас
Ама какви самосиндикални решения, при двустранно уговорен час за среща? Съвсем изплискахте легена вече....

Изумявам се какво чета в тази тема.

# 136
  • sofia
Не обичам вечно закъсняващите. В обкръжението имам само една приятелка от тази порода...кръстницата на големия ми син. Т.е. само нея я търпя. С нея ми се е случвало умишлено да закъснея за среща с 10-15 мин. и да я чакам 😂 Звъни, предупреждава, ама кел файда. А мястото и часа винаги оставам на нея да определи, точно с идеята да си прецени времето и да е точна. Е, да дойде на време е изключение.
Нейната "точност" е повод за много майтапи по между ни, ама винаги съм се чудила как ходи на работа и изпълнява разни задължения с този тайминг.

# 137
Дайте да пропуснем опияняващото празно философстване. Далеч е от дълбочина на мисълта в този случай.

# 138
Има случаи, когато самосиндикално се разпореждат с времето ти - учениците, че тях никой не ги пита - образованието е задължително. В останалите случаи или се съгласяваш или не. Разписанията на транспорта, определяне на работно време са едностранен акт, ама като не ти изнася не приемаш и толкова.
Уговорката да се видиш с някога е двустранна - уговаряте се кога и къде е удобно и за двете страни. Как тогава чакащият се разпорежда с времето на закъсняващия?

# 139
Точно обратното е, закъсняващият се разпорежда с времето на тези, които стоят някъде да го чакат. И мен ме смайва какво чета тук.

# 140
А за какво говори желанието да се разпореждаш с времето на закъсняващите? В предните страници едната страна повтаря "Аз съм заета и съм отделила един час" и "Аз мога да дойда/идвам тогава, значи и другите могат". Излиза, че другият е виновен, защото ти си решил без да го питаш, че всички ще се съобразяват с твоите интереси. Самосиндикалните решения важат само за вземащият ги, за останалите са пожелателни. Могат да ги спазват, могат и да не ги спазват. Стоите, защото сте решили - отговорникът за стоенето ви е на едно огледало от вас. И аз съм бил в тая роля, ама не съм хейтил другия за моите решения, защото са си били точно мои.

Какви мои решения, какви самосиндикални??? Когато човек чака друг човек, то обикновено е (и точно за този случай говорим), защото имат уговорка да се срещнат там и там в толкова часа. Тоест имаме двустранно изразено съгласие и едната страна не го спазва. За това става дума.

# 141
  • София
Тази тема показва колко са зле някои хора с възпитанието и комуникацията. Всъщност срещата е уговорка между двама или повече човека. Това е нещо като договор. И всеки, който не го спази, разваля договора.
За протокола - аз съм от закъсняващите за неформални срещи. Често ми се случва нещо да се замотам в последния момент. Заради това се обаждам, когато тръгвам и казвам - извинявай, замотах се, хващам метрото и идвам. Но все пак гледам да тръгна 15-20 мин преди часа на срещата.

# 142
Темата става все по-абсурдна... Ще кажеш, че някой е опрял пистолет в главите на волните души да се срещат с някакви гадни и ужасни хора, техните приятели Joy То не беше биологичен часовник, то не бяха самосиндикални решения, които ограничават свободата им... Просто си признайте, че не ви дреме за хората, които връзвате да ви чакат и недейте да намесвате сложни и възвишени философски обснения Grinning

# 143
Една от най-добрите ми приятелки вечно закъснява, за всичко. Колко пъти съм зъзнала в студа или съм висяла сама в заведение, докато не намерих решение - уговаряме се за час, в който ще отида да я взема от тях, да кажем в десет часа. И отивам в десет и десет - ако имам късмет, тъкмо се облича, ако не е готова поне не вися навън да я чакам. Ако тя ще ми идва на гости, разбираме се за 18 часа, че да може до 19 да се появи Joy

# 144
Шокиращо е наистина. Закъсняващите началото на работното си време пак ли по биологичния си часовник го измервате? А самолет, влак и автобус как хващате?

# 145
Шокиращо е наистина. Закъсняващите началото на работното си време пак ли по биологичния си часовник го измервате? А самолет, влак и автобус как хващате?

Просто когато имат уважителна причина се стягат. А когато нямат, не им пука. Тоест, закъснението е липса на уважение към чакащите.

# 146
Моя колежка 99% от дните закъснява с 5-10 минути. И все се вайка, все нещо се случва, навреме тръгвала, пък как така. Ами, мацка, ако имаш акъл за две стотинки, ще ти светне, че щом всеки ден закъсняваш, значи не тръгваш навреме. Сега, заради такива като нея, ще слагат карти за чекиране и ще се натрупват минути отсъствие, роптае, не е доволна, ами, сори, щото пък иначе останалите се чувстваме като балъци, че сме се постарали да сме точни на работа.

# 147
Имам приятелка, на която работодателят дава месечен бонус, ако не са си тръгнали по-рано, не са закъснявали, не са вземали болничен. Работи в производство, заплатите не са големи и бонусът си е бонус.

# 148
Малко странно ми идва на мен - бонус за това че си правил каквото се очаква по подразбиране.
Едно на ръка, че болничният пък въобще не трябва да се коментира в такъв контекст.

Аз мога да вземам колкото болнични ми е необходимо (до 3 дни на парче се приема без да се иска бележка от лекар). Резултат -  1 ден тази година. По едно време имах 5 последователни години без нито един болничен ден.

# 149
Както се вижда има хора, на които точността не им е присъща. Вместо да ги санкционира с удръжка от заплатата, ги стимулира с бонус, ако са редовни. Начин да плати повече на тези, които са стриктни и спазват трудовата дисциплина.

Последна редакция: чт, 25 дек 2025, 10:29 от Mama Ru

Общи условия

Активация на акаунт