Не знам какво да правя.

• 7 525
  • 153
  •   1
Отговори
# 30
Вие живяли ли сте с алкохолик? Аз да. Като дете съм се молила баща ми да умре. Мислите ли, че от хубаво съм стигнала до там. Животът като дете на алкохолик ме докара до там, да имам нужда от психолог, като възрастна. И искам да ви кажа, че въпреки цялата негова неадекватност и всичко, което съм преживяла заради него, осъзнах, че аз виня майка ми, че не ни спаси от този човек. Такива хора не са бащи и няма нужда да се крепи "семейство" заради тях.

Точно като дете на алкохолик мога да ти кажа, че от случай до случай има голяма разлика. М

Моят баща го обичам и тогава го обичах, въпреки болестта му.

Никога не съм искала да умира. Това е толкова тъжно. Да, искала съм да се разведат - за доброто на двамата.  Искала съм да се лекува.  Но винаги съм го обичала.

Не всички хора със зависимости са изначално зли. Някои от тях са просто счупени заради травми в миналото.

Тя не описва насилие. Има ли насилие върху детето и нея? И защо "се е наложило" да продават неговия апартамент. Да му беше просто показала пътя, едва ли от скоро е такъв.

# 31
Може и да няма физическо насилие, но въпреки това семейството е дисфункционално. Един зависим и двама съзависими. Най-прецакано е детето, защото то не може да се спаси без помощта на възрастен. Относно баща ми, аз не съм искала през цялото време да умре, само когато е пиян и неадекватен. Той беше умен човек, много сръчен, можеше на всякакви теми да говори. Единият ден е така, на следващия виждаш изрод, човек отпадък, крещи, пада, това е изключително шизофренно за едно дете. И моята майка си стоя с него до края му, веднъж даже се опита да ми пробута версията, за да сме имали баща. Господи, баща, аз никога не съм имала такъв в истинския смисъл на думата.

# 32
  • Melmak
Неговото жилище е продадено, но не знаем какъв е случая. Може да е било малко или старо, в лош квартал или с проблемни съседи. Да са го продали за да купят по-голямо и хубаво. Може да са купили на зелено с идеята, че само ще поскъпва и от гарсониера така ще имат двустаен, примерно. Тя ако желае не е нужно да му го търси това, може спокойно да го остави там да живее и толкова. Пак ще е на двамата, но какво пречи той да живее там като се завърши?
Наистина не виждам как ще ѝ е жал за здрав и прав човек? Ми колко хора живеят под наем, като им бутнат къщата и чакат да им построят блок, примерно?
Или купуват на зелено и плащат и квартира, и заем? И се оправят.

А този като е тръгнал по лош път, да си опича акъла. Кой заслужава да живее в тормоз? Може да не я бие или ругае, ама до там ли трябва да стига?

# 33
Аман от тоя алкохол, съсипа милиони хора по целия свят... бивши алкохолици и наркомани няма, дори и да обещава, няма да стане. Махнете го от дома си преди да започне да ви посягя, рано или късно ще го направи.

# 34
Леле как така някой взима толкова малка заплата , че да не може да си позволи да излезе на квартира.

И това при условие, че има студия, стаи , крайни квартали и т.н.

Не е търсил, иначе сто процента ще намери

# 35
Съфорумката писа, че плаща ипотека. Тя е била отпусната като се вземе предвид и нейният доход, но се удържа от неговата заплата, което сигурно е 30-50% от заплатата му. Ако заплатата е около 2000 и освен ипотека трябва да плаща наем и издръжка за детето може а да не му стига. Те си знаят доходите и разходите.

# 36
  • Out of the Mix
И тоя, като го гледам е някакъв мушмул, лешник. Joy

Типичният, че и алкохолизиран.

Едно/единствено лично жилище не се пипа, защото при патаклама, а тя се случва, оставаш на улицата.

Зарежете мераците живее се под наем цял живот, без да имаш свое лично за спокойствие.

Заиграване може да има вече с 2-ро, 3-то, било продажба, замяна, инвестиция, "семейно начало", общо на двойката СИО и т.н.

# 37
И аз си мисля, че е пресилено чак никакво жилище да не може да си наеме.
Ако трябва без да плаща издръжка , тя колко е там, 400 лева?

Спокойствието струва повече.

Въпросът е, че той може да се опъне и да не иска, и ще трябва сигурно развода да е в съда.

# 38
При такъв размах за купуване на имоти

Купихме с тях друго жилище на зелено, после отново друго и сега чакаме да стане готово. След време ще има къде да отиде, но до тогава..

ми се струва невероятно семейството да няма пари за няколко месеца за стая в споделена квартира, да речем.

# 39
И аз си мисля, че е пресилено чак никакво жилище да не може да си наеме.
Ако трябва без да плаща издръжка , тя колко е там, 400 лева?

Спокойствието струва повече.

Въпросът е, че той може да се опъне и да не иска, и ще трябва сигурно развода да е в съда.

Няма да може. Парите за наема са му парите за алкохол.
Иначе и това е вариант, авторката да му намери евтинджос квартира и да се разделят сега.

# 40
Много тъжна тема, и то в навечерието на Рождество.

За първи път нямам съвет.

Само се моля решението да е най доброто за това 12 годишно момиченце...

# 41
Интересно... Всъщност мен ме е страх от пияни хора. Знаете, "и лудият бяга от пияния". Иначе изглежда логично да изчакат една година и проблемът да се разреши. Но пък новото жилище няма да е обзаведено. За това също ще трябват пари.

# 42
Ако аз съм тази съфорумка, живеем в жилище, което сме си взели с ипотека и потребителски кредит без каквато и да било помощ с мъжа ми Grinning
И съм била на квартира сама, която съм си плащала от собствената си заплата.

Като трябваше да се изнеса си намерих друга работа, за да мога да си позволя квартира.
Винаги е най-лесно един възрастен мъж да си каже "Не става, не мога"
И да, не познавам хора поне млади и работещи, дето не могат дори за една стая да отделят 300 лева за наем.

Между другото, щом имат 2 жилища на зелено с ипотека , могат да продадат едното и така ще имат пари да поживее под наем една година

Или не съм разбрала?

Смисъл да имаш готов апартамент и 2 строящи се е повече отколкото масата хора имат.

# 43
Когато сменях жилище 2017 децата ми бяха на 7 и на 3 + възрастен човек на 85. Печката ми не беше монтирана, готвех на балкона на една стара малка печка тип Раховец, вода и мивка - в банята, коридорът със започната подготовка за ремонт, стаята на бабата - необзаведен и превърната на склад с багажа, който чакаше да си отиде на мястото. И оцеляхме три месеца в тези условия докато всичко си дойде по местата, буквално на 14.09. Едно по едно. Но ми беше важното да има къде да спят децата ми и майка ми, да имам тоалетна и баня. Като има жилище, където да влезе и на матрак на земята може да спи, и платнен гардероб да си вземе за временно ползване. А другото едно по едно ще си го направи. Естествено, ако можеш само да се събуеш и влезеш е най-добре, но като нямаш възможност гледаш да имаш минимум, за да има къде да се подслониш.

# 44
Аз останах с впечатление , че новото жилище е само едно- първо са купили едно, с парите от неговия апартамент, продали са го, и са купили друго, което още не е завършено, а като знам още колко пари трябват, като е на шпакловка и замазка само...
Както и да е, щом авторката толкова не може да го понася, да го гони още сега, на Коледа баш. Дано само после при развода да няма претенции към другото жилище, купено с пари от негов имот, ипотеката за което плаща той. И дано да е по щастлива с новият. Чак пък и детето намеси, как искало развод, и чака одобрение от форума. Пак да питам, мъжът ходи да пие бира с приятели, когато не е на работа, не си говорят и не комуникират, с какво толкова й пречи, че не го понася? Връща се мъртво пиян и налита на бой ли, че положението е станало нетърпимо, или отива кротко да си легне, без да е отразява изобщо? Ми да ходи и тя да пие бира с неговите приятели, детето е достатъчно голямо да си седи само вкъщи... Това в рамките на майтапа, обаче ми се струва, че и авторката има някаква вина за тази ситуация. Мъжът й е изгубил родители и сестра последните години , жена му го гледа на кръв, гони го и вдига скандали, и той за това предполагам предпочита да не се прибира, и да бъде с хора, които го приемат, вместо да го гонят и заплашват. Щото той сигурно отдавна би се изнесъл, ако имаше къде. И пак да питам, авторката друг мъж има ли си вече?
Пък и алхолиците обикновено не пият бира с приятели, а големи количества твърд алкохол, тайно

Последна редакция: вт, 23 дек 2025, 11:51 от Прекрасная Василиса

Общи условия

Активация на акаунт