Февруарски снежинки 2026 - Тема 3 ❄️ 🍼

• 7 073
  • 321
  •   4
Отговори
# 315
Аз съм в 36+5г.с и все още не съм ходила на тонове. Във сряда ще ми е за пръв път. При мен струват 20€

# 316
След като родим, нека всичко мине добре и тогава.
😊Аз съм от тези дето не ги викат постоянно за тонове,само два пъти минах преди нова година, остават ми две седмици до термин вече.
Sunshine..@, и аз мислех да си взема такава топка, мерси че напомни!  Ако попаднеш на хубави упражнения, моля те, пусни ги тук Simple Smile

Daisy2613, аз бях на 6ти при АГ, на 13ти прои Зебрите (акушерки), те ми направиха първите тонове - не се видя много от тях, малкият не спря да хълца и рита, но и те казаха че всичко е наред. На 21ви пак съм на тонове и преглед при АГ, после съм запазила преглед за 03.02. За сега това е планът, който ми е начертал. Чувала съм, че като се влезе в 9ти месец са всеки ден, но имам приятелки, които не са ходили толкова често. В моята болница, тоновете са платени.

За кашлицата - моята е отхрачваща, и е не повече от 10 кашляния на ден, затова мисля да си спестя ходене в ДКЦ, че и там колко бацили има... не се усеща като активна кашлица.

Момичета, вие кога ще черпите на работа? След като родите, нали? Имах подарък от колегите на последния ден и ми беше неудобно, че нищо не им занесох, ама пък не ми се струва да черпя от сега

# 317
  • София
За тоновете - след термин се ходи всеки ден. При високорискови бременности тоновете се записват всяка седмица след 34та, а при нискорискови - на 2 седмици. Не ги мислете много-много, те са само моментна снимка на състоянието на бебето и сами по себе си не показват почти нищо.

Няма да задържам децата и баткото не го задържах нито преди да се роди сестра му, нито след това, но аз съм си такава. Пуснала съм ги и двамата под 2г. възраст на ясла, боледуваха по-редовно докъм 3 г. и сега почти не се разболяват. Въпрос на родителски стил, всеки открива своя с времето. Сега смятам да се позадържа вкъщи с бебето, но да не казвам голяма дума - колкото и да се старая, не мога да не работя повече от две години, особено откакто започнах да се занимавам с това, което обичам Simple Smile

Актуална информация за това какво ви се полага по каса може да намерите тук: https://www.nhif.bg/bg/nzok-za-teb/useful/573. Преди имаше и пдф брошури за съответната година, сега не съм търсила.

От началото на годината не ходя на смени и започнах домашни тренировки за бременни - правя ги почти всеки ден. Преродих се! Ето канала, от който правя сега, от него правих и с миналата бременност и после малко от postpartum тренировките: https://www.youtube.com/@PregnancyandPostpartumTV. Освен това водя и взимам децата от ясла и градина, което е ок като крачки и като времетраене.

А ако ви е първо дете и съответно сте господари на повече от времето си, Ви съветвам сега да си обърнете внимание с тренировки и събития за бъдещи майки на живо. Препоръчвам Анелия Стойчева в Yoga Vibe, която е акушерка и прави много смислена гимнастика за бременни и подготовка за раждане: https://misia-mama.com/bg/%d0%b3%d0%b8%d0%bc%d0%bd%d0%b0%d1%81%d … 0%bd%d0%bd%d0%b8/

Тази академия също ми беше много полезна преди години, а сега като гледам списъка с участници пак ще бъде: https://www.facebook.com/events/1203382315228924?acontext=%7B%22 … ion_history%22%3A[%7B%22surface%22%3A%22home%22%7D%2C%7B%22mechanism%22%3A%22search_results%22%2C%22surface%22%3A%22search%22%7D]%2C%22ref_notif_type%22%3Anull%7D

Пожелавам ви да сте здрави!

# 318
  • 🌊
За тоновете аз съм всяка седмица (мисля, че е такъв пакета от МД) и предпочитам доста повече среща с АГ отколкото 20 минути лежане с устройството. Отделното малкото се дразни и по едно време му писва и почва да го човърка и да си играе с него.

Почерпката за работа я оставям изцяло на Чебурашкин понеже сме колеги😂 Преди това не можах да почерпя или да имам изпращане, защото почти целия период бях на хоум офис, а след това заради болките в ръцете ме пуснаха в болничен.

# 319
Казаха, че дори да не се правят упражнения само седнали на нея пак облекчават болките в кръста и корема. За сега я тествах като стол пред тв, докато готвех (да си нарежа продуктите на масата бях седнала на нея), пред лаптопа докато търся упражнения в нета, доволно Grinning

Sunshine..@, и аз мислех да си взема такава топка, мерси че напомни!  Ако попаднеш на хубави упражнения, моля те, пусни ги тук Simple Smile

Daisy2613, аз бях на 6ти при АГ, на 13ти прои Зебрите (акушерки), те ми направиха първите тонове - не се видя много от тях, малкият не спря да хълца и рита, но и те казаха че всичко е наред. На 21ви пак съм на тонове и преглед при АГ, после съм запазила преглед за 03.02. За сега това е планът, който ми е начертал. Чувала съм, че като се влезе в 9ти месец са всеки ден, но имам приятелки, които не са ходили толкова често. В моята болница, тоновете са платени.

За кашлицата - моята е отхрачваща, и е не повече от 10 кашляния на ден, затова мисля да си спестя ходене в ДКЦ, че и там колко бацили има... не се усеща като активна кашлица.

Момичета, вие кога ще черпите на работа? След като родите, нали? Имах подарък от колегите на последния ден и ми беше неудобно, че нищо не им занесох, ама пък не ми се струва да черпя от сега

# 320
  • София
Защото съм се насочила към Шейново в София и в групата във фб четох, че споделят че шишетата били с големи дупки и течали повече от необходимото.
Та за всеки случай ще си взема, другият вариант е само бибероните Thinking
Памперсите са, за да не търча до неонатология за такъв, а контейнерите са, за да съхранявам кърмата в тях и от там в хладилника или на стайна темп, ако нещо се размина в храненето..
Нещо съм се ошашкала този път  Sweat Smile иска ми се бебето да е нон стоп при мен, та да стимулира повече кърма, ако е казал Господ  Hands Pray

Daisy2613 , Аз съм с дете на 3г 6м и мисля да я спра една седмица преди термин Thinking ще я пратя на село при баба си и дядо си и като вляза в болница ще дойдат към София(те живеят наблизо)
Относно касата плаща само 2 прегледа без тоновете при мен, те отделно се плащат(60лв) в Пантелеймон(София) че там ми е АГ-то, но са всяка седмица.
Вчера записах в Шейново първите ми тонове там и 2 бр. в Пантелеймон правих, реших да си ги продължа само в Шейново, така или иначе последния ми преглед при АГ по каса мина…

Възглавницата високо, сода, газирана вода, прясно мляко (ако не дразни по принцип) и в краен случай Нексиум една таблетка от 20 мг. При мен това е лечението.
Има сода на таблетки, в аптеката се продава, тя може също да помогне.

По повод списъка за болницата защо ще носите памперси, контейнери, шишета. Това всичко не го ли осигурява болницата?

Последна редакция: пт, 16 яну 2026, 14:04 от iveto_be

# 321
AllegraA, благодаря! Гледах я и аз тази академия за бременни, но се чудех, записах се. Ние се записахме и на курс за първа помощ на бебета и деца. Има присъствено в София (20.01) и онлайн, за други градове не знам.

Днес бях на скучна за мен лекция за бременни, след 2рата лекция си тръгнах... беше 30-35 градуса, започнах супер много да се потя, чуваше се зле, имаше кихащи, кашлящи и при първа възможност взех нещата и излязох. Явно съм предобрила с четенето и гледането на онлайн видеа, щом нищо ново не ми казаха..

Ще гледам тези дни да се сдобия и аз с такава топка, да си седя на нея през деня Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт