Февруарски снежинки 2026 - Тема 3 ❄️ 🍼

• 6 593
  • 309
  •   4
Отговори
# 270
Аз съм си сложила и хавлия, превръзките за след раждане, чорапи, бельо също, четка паста за зъби, ролон, едно сапунче, помпа за кърма, крем за зърна, нямам само подплънки за кърмене ама те необходими ли са не знам, също ще си сложа някое клинче и тениска. И дрехите за бебчо за изписването ще са си с мен. Общо взето ще гледам всичко да си взема, че пътя от нас до болницата е час и няма да карам мъжа ми да търчи за някакви неща ако не се наложи нещо де. И четка за коса също

# 271
Крем за зърна имам 2 мостри сложих, помпа за кърма казаха, че в болницата имат 2, ако се наложи, но до последно държат на кърменето и правят всичко възможно да се кърми и да не си носим. И ролон съм сложила да, а хавлия се бях сетила и после забравих, благодаря, отивам да я сложа, че пак ще забравя 😆
Може в багажа да добавите крем за зърна и помпа за кърма.

# 272
Крем за зърна имам 2 мостри сложих, помпа за кърма казаха, че в болницата имат 2, ако се наложи, но до последно държат на кърменето и правят всичко възможно да се кърми и да не си носим. И ролон съм сложила да, а хавлия се бях сетила и после забравих, благодаря, отивам да я сложа, че пак ще забравя 😆
Може в багажа да добавите крем за зърна и помпа за кърма.

За кърменето съм съгласна,  но с помпата може да стимулирате да тръгне кърма,  ако не е, както и да доизцеждате,  ако бебето е поело малко количество, както се случва в началото и има нужда.

# 273
  • София
Ето го моят списък Blush може да послужи на някой за допълнение. Hug

# 274
Момичета нещо за киселини може ли да ми предложите? Направо са зверски ужасно е от няколко дни, само без сода, че не мога да я пия нея

# 275
Тъкмо сода(газирана вода) щях да пиша, на Михалково била естествено газирана. Моят доктор - хомеопат не можа да ми предложи нищо за киселини, каза това е от бебето, че е много нависоко, отворена си седи клапата, няма какво освен газирана вода да ти кажа да пиеш. Предишните 2-3 нощи ми се ревеше от киселини (нямах сода, днес си купих), пари, гори, ужас, ама и възглавницата не си вдигам, а в хубаво и помагало.
Момичета нещо за киселини може ли да ми предложите? Направо са зверски ужасно е от няколко дни, само без сода, че не мога да я пия нея

# 276
  • София
Възглавницата високо, сода, газирана вода, прясно мляко (ако не дразни по принцип) и в краен случай Нексиум една таблетка от 20 мг. При мен това е лечението.
Има сода на таблетки, в аптеката се продава, тя може също да помогне.

По повод списъка за болницата защо ще носите памперси, контейнери, шишета. Това всичко не го ли осигурява болницата?

# 277
  • София
За киселините лично при мен ефект има Neo Bianacid, но знам, че при по-тежки случаи често не помага.

Относно режима - няма как да знаете отсега какво най-добре ще пасне на бебето и семейството като цяло. Режим, тоест повтарящи се действия в горе-долу едно и също време е хубаво да има от самото начало, за бебето и детето това е равнозначно на спокойствие, което то няма от кого да получи, освен от вас. Запомняйте или си записвайте добри идеи и съвети и тествайте - ще бъде проба-грешка, защото реално няма правилно и грешно (освен екстремни неща, които са опасни - например в миналото са слагали калиев перманганат във ваната, който, неразтворен, ако се допре до бебето води до чудовищни изгаряния). Аз си къпех и двете деца всяка вечер, уж за успокояване преди сън, но понеже цялото семейство сме с атопична кожа сега съм решила в началото да не къпя тялото по-често от 1-2 пъти седмично. Дупето винаги мия под вода и понеже сме с голяма мивка, ваничката ще я извадя чак след 2рия месец. Решила съм и най-накрая да пробвам сериозно естествената бебешка хигиена още от началото Simple Smile

Относно необходими вещи и медикаменти при секцио - от болницата, която сте избрали, ще ви кажат изрично какво да носите за престоя си. Лекарствата се назначават и почти всички се прилагат венозно от болничния персонал, освен ако не пиете неща за хронични заболявания - за тях ще ви инструктират изрично кога да ги вземете (обикновено с малка глътка вода).

Относно кърменето - бих казала, че това е най-трудното при първите майчинства. Съветът ми към тези, които искат да родят нормално е да се подготвяте сега интензивно за раждането, да оставите кърменето за след като видите как бебето се справя със "задачата". Клипчетата на Елена Василева на тема нормално раждане са много добри Simple Smile

За кърменето не бих казала, че е нужна подготовка. Нужна е психическа нагласа, упорство и адекватна подкрепа. Крайната цел е да видите сама, че можете. Кърменето на 3 часа вече в почти всички големи болници не се пропагандира, а и препоръките на СЗО са за кърмене на поискване. Има жени, които кърмят безпроблемно от началото, те са по-скоро изключение. Основна причина повечето да се отказват е, че в първите дни и седмици имаш чувството, че кърмиш нон-стоп (и не знаеш дали все ще е така, дали му стига и т.н.). Затова е нужен адекватен консултант насреща - жив човек със знания и опит, който да даде съвет на конкретната двойка майка-бебе. Аз съм с плоски зърна и имам общ кърмачески стаж дотук малко над 2 години - по година на дете. Първият път беше трудно, вторият път беше лесно Simple Smile Горда съм с това и помагам и искам да помагам на максимално много жени да видят, че и те могат да не се откажат. В това майчинство ми предстои и да се сертифицирам официално като IBCLC. Даже ми се върти идеята да направя обща среща с бебетата на който е от София, но с моето лично бебе ще мога в началото на март, живот и здраве. Не пречи и една към средата на февруари за вече родилите, ако съм в състояние Grinning

За кърменето слушайте отново Елена Василева (без да обръщате внимание на рекламите на продуктите на Авент), Хедра и Ася Демирева.

# 278
Аз нямам много киселини, но два ,три пъти не се търпеше и смуках тогава само една таблетка стоп ацид и ми мина.

# 279
Може би идва голям разхода за болниците, ако изцяло поемат те толкова много памперси на толкова бебета. На нас за бебето само памперси, мокри кърпи и шишета искат.

Да, за кърменето се иска упоритост, и помощ, като слушам акушерките имало вариант за нахранване на бебето за 10-15 Мин (но само и единствено, когато от началото се е научило как да засуква правилно), иначе средното време е 30-40 Мин на едно кърмене. Аз с баткото на 2-рата 3-тата седмица получих мастит, температура, болка, възпалени зърна, бях на ръба да се откажа, но с упоритост бебето до 9 месец си сука и само се отби. Трудно е, но е много красив и незаменим момент на връзка между детето, което сме носили 9 месеца и сега имаме възможност  да му дадем най-важното - имунитет и интелект казаха акушерките, че се съдържа в кърмата, което е единственото нещо, нямало в адаптираните млека.

Възглавницата високо, сода, газирана вода, прясно мляко (ако не дразни по принцип) и в краен случай Нексиум една таблетка от 20 мг. При мен това е лечението.
Има сода на таблетки, в аптеката се продава, тя може също да помогне.

По повод списъка за болницата защо ще носите памперси, контейнери, шишета. Това всичко не го ли осигурява болницата?

# 280
Момичета попаднах на тези пелени, имате ли опит с тях какво мислите?

# 281
Момичета, ФЛЕБОДИЯ безопасно ли е да се пие , заради хемороиди? 34 г.с. съм.

# 282
Момичета попаднах на тези пелени, имате ли опит с тях какво мислите?

Нямам идея. Аз взех спално чувалче от angelbaby. Четох, че е добре крачетата да са свободни. А ръчичките може в началото да се прибират.

Да попитам някоя от вас знае ли как се издава този първи болничен за майчинство, който е 45 дни преди термин?
Следящото АГ ли го пуска или личния лекар може също? Също така може ли да е със задна дата?
Следящото АГ ми каза, че ще го пуснем като почнат тонове (другата седмица), но на мен 45ти ден ми се пада тази.

Обаче аз не мисля, че може със задна дата?? Може и да бъркам? Проблем ли ще е ако е пуснат по-късно от 45те дни преди термин?

# 283
Аз също имам 2 зимни чувалчета за сън, но май ще трябва да купувам пролетни, понеже вкъщи без отопление е 24 градуса и много ме е страх да не претопля бебето.
Мисля, че има такива ограничители само за ръчичките, за да не се стряска бебето от т.нар. startle reflex.

АГ пуска 45 дневния преди термин, като той е до деня преди термина. Самата дата на термина не влиза в него.
Зависи от лечебното заведение, обикновено болничен може да се издаде до няколко дни назад, но не и напред. Щом АГ е казала, че може да го издаде с цяла седмица назад, не би трябвало да има проблем.

# 284
  • София
Не мисля, че може със задна дата, защото той се обявява три дни след издаването. Иначе май може и АГ-то и личният. Най-добре питай счетоводството.

Аз днес съм повече от бясна, защото моето АГ не иска да ме изражда, защото съм била "по-специален случай" и я е хванало страх. Опитва се да ме убеди да отида в Майчин дом и ми обяснява как има още много време и да не го мисля. Аз съм след инвитро, имам си доста години, някакви здравословни проблеми. В 35 седмица да почна да търся кой да ме изражда е просто отвратително. Притеснявам се, ядосана съм и ми е много тъпо, че след толкова време ме правят на маймуна и то за нещо толкова важно.

Общи условия

Активация на акаунт