Февруарски снежинки 2026 - Тема 3 ❄️ 🍼

• 6 640
  • 312
  •   6
Отговори
# 285
  • София
Момичета попаднах на тези пелени, имате ли опит с тях какво мислите?

Нямам идея. Аз взех спално чувалче от angelbaby. Четох, че е добре крачетата да са свободни. А ръчичките може в началото да се прибират.

Да попитам някоя от вас знае ли как се издава този първи болничен за майчинство, който е 45 дни преди термин?
Следящото АГ ли го пуска или личния лекар може също? Също така може ли да е със задна дата?
Следящото АГ ми каза, че ще го пуснем като почнат тонове (другата седмица), но на мен 45ти ден ми се пада тази.

Обаче аз не мисля, че може със задна дата?? Може и да бъркам? Проблем ли ще е ако е пуснат по-късно от 45те дни преди термин?

Този болничен специално може да се пуска и с голямо закъснение. Първото плащане ще бъде чак следващия месец, не е като кратките болнични до 14 дни. Издава се от АГ.

# 286
Много благодаря на всички!

Yellow_girl, това ми звучи безумно да ти го кажат толкова късно - в много тъпа ситуация са те поставили, съжалявам!
Много израждащи, които се водят "добри" нямат капацитет да приемат толкова късно обикновено, но със сигурност има много изключения.
Всичко ще се нареди!
Като препоръки съм събирала Даскалов и Узунова в Софиямед.

# 287
Мише, не се притеснявай, АГ може да връща назад, на мен ми го издаде с около 10-11дни след датата, която трябваше.

Yellow, аз изпаднах в същата ситуация и в момента съм в "Майчин дом" без да знам кога ще раждам и при кого, но не съжалявам, защото съм тук и всичко ще се нареди с времето. ☺️

Момичета попаднах на тези пелени, имате ли опит с тях какво мислите?

Нямам идея. Аз взех спално чувалче от angelbaby. Четох, че е добре крачетата да са свободни. А ръчичките може в началото да се прибират.

Да попитам някоя от вас знае ли как се издава този първи болничен за майчинство, който е 45 дни преди термин?
Следящото АГ ли го пуска или личния лекар може също? Също така може ли да е със задна дата?
Следящото АГ ми каза, че ще го пуснем като почнат тонове (другата седмица), но на мен 45ти ден ми се пада тази.

Обаче аз не мисля, че може със задна дата?? Може и да бъркам? Проблем ли ще е ако е пуснат по-късно от 45те дни преди термин?

# 288
  • София
Barbie, много, много ти благодаря за куража.

Mishe, всичко ще е наред с болничния. Щом другите мацки казват, че може значи няма проблем.

Последна редакция: чт, 15 яну 2026, 16:16 от Yellow_girl

# 289
Не се притеснявай, никой няма да те върне, напротив даже, а и винаги можеш да постъпиш и да родиш без избор на екип. ☺️

Barbie, много, много ти благодаря за куража. Надявам се, че ще намеря лекар, който да ме приеме в толкова късна седмица.

Mishe, всичко ще е наред с болничния. Щом другите мацки казват, че може значи няма проблем.

# 290
Опитай се да си спокойна, дано да е за по-добро. Със сигурност това бягане от отговорност на АГто е стресиращо.Но по-добре при уверен лекар, отколкото при притеснен. А и както казва Барби и без избран  екип също може и това не означава, че хората няма да си свършат работата адекватно.
Не мисля, че може със задна дата, защото той се обявява три дни след издаването. Иначе май може и АГ-то и личният. Най-добре питай счетоводството.

Аз днес съм повече от бясна, защото моето АГ не иска да ме изражда, защото съм била "по-специален случай" и я е хванало страх. Опитва се да ме убеди да отида в Майчин дом и ми обяснява как има още много време и да не го мисля. Аз съм след инвитро, имам си доста години, някакви здравословни проблеми. В 35 седмица да почна да търся кой да ме изражда е просто отвратително. Притеснявам се, ядосана съм и ми е много тъпо, че след толкова време ме правят на маймуна и то за нещо толкова важно.

# 291
И аз мисля, че е по-добре, че ти го е казала. Има си време, не сме съвсем в края. Ако това ще те успокои и аз още нямам избран АГ. Живея в няакво безвремие Grinning мигнах и ей на-февруари чука на вратата. Единствено съм взела дрехи от една приятелка и нищо друго нямам за подготовка.
Аз да мрънкам с моята кашлица- не само, че не мина от всякакви илачи, ряпа, мед, сиропи и т.н. ами и се влоши. И започна да ме боли корема като след мускулна треска. Даже мисля, че е мускулна треска. Вчера такива гадни режещи болки имах вдясно горе на корема, че днес ще отида все пак да ме погледнат. Направо ми разказа играта тоя вирус с кашлица. Може и грип да е било, не съм тествала. Намазах си корема с Арника и го топля с един шал малко да успокои пренатягането

# 292
Моят болничен 45 дневен бе издаден с 5 дена назад, нямаше проблеми.

Относно израждането и аз доста се разкарвах из кабинетите и никой не се ангажираше. И не че не мога да отида в държавна с/ без избор на екип, по-скоро ме притесняваше факта, че се водя рискова и лекаря следва да ме е видял поне 2 пъти и да е запознат със случая. Но, това са само моите представи.

Аз също имам 2 зимни чувалчета за сън, но май ще трябва да купувам пролетни, понеже вкъщи без отопление е 24 градуса и много ме е страх да не претопля бебето.
Мисля, че има такива ограничители само за ръчичките, за да не се стряска бебето от т.нар. startle reflex.

АГ пуска 45 дневния преди термин, като той е до деня преди термина. Самата дата на термина не влиза в него.
Зависи от лечебното заведение, обикновено болничен може да се издаде до няколко дни назад, но не и напред. Щом АГ е казала, че може да го издаде с цяла седмица назад, не би трябвало да има проблем.

Последна редакция: чт, 15 яну 2026, 08:53 от Alfafa

# 293
Как така никой не се ангажира, звучи несериозно, поне не насочват ли към някой?

Моят болничен 45 дневен бе издаден с 5 дена назад, нямаше проблеми.

Относно израждането и аз доста се разкарвах из кабинетите и никой не се ангажираше. И не че не мога да отида в държавна с/ без избор на екип, по-скоро ме притесняваше факта, че се водя рискова и лекаря следва да ме е видял поне 2 пъти и да е запознат със случая. Но, това са само моите представи.

Аз също имам 2 зимни чувалчета за сън, но май ще трябва да купувам пролетни, понеже вкъщи без отопление е 24 градуса и много ме е страх да не претопля бебето.
Мисля, че има такива ограничители само за ръчичките, за да не се стряска бебето от т.нар. startle reflex.

АГ пуска 45 дневния преди термин, като той е до деня преди термина. Самата дата на термина не влиза в него.
Зависи от лечебното заведение, обикновено болничен може да се издаде до няколко дни назад, но не и напред. Щом АГ е казала, че може да го издаде с цяла седмица назад, не би трябвало да има проблем.

# 294
  • София
Толкова дълъг път извървях с това бебе, години болки, изследвания, разочарования и накрая да се притеснявам за нещо такова.

Последна редакция: чт, 15 яну 2026, 16:17 от Yellow_girl

# 295
Няма да те върнат, но не е там въпроса, трябва да са с опит за ситуации като твоята, щом е рискова трябва да се постъпи по-внимателно и да знаят историята на цялата бременност, Дано всичко мине гладко и безпроблемно!❤️😊
Точно това е моето притеснение. Рискова бременност съм, не е като да нямам проблеми. Вероятността никой АГ да не иска да поеме моя случай е голяма. Надявам се, че ако започне раждането и отида в някоя болница няма да ме върнат, но рискът и за мен, и за бебето си остава голям и е далеч по-добре някой да е запознат.
Толкова дълъг път извървях с това бебе, години болки, изследвания, разочарования и накрая да се притеснявам за нещо такова.

# 296
Не се притеснявай! Избери си болница, но гледай да е някоя от големите (държавна/частна) и си запиши час за преглед по-скоро. Да те прегледат и да се запознаят с твоя случай. Познавам много момичета, от други градове, които са се проследявали на друго място на в крайна сметка са родили в Надежда. Правят се 1-2 прегледа преди раждането и вече те познават. Не вярвам някой да те върне. Това го давам само като пример, без да давам съвет, коя болница да избереш. Това ще си го усетиш сама. Успех и не се отчайвай! Аз също съм много особен случай - след инвитро, специфична анатомична особеност на матката, специален серклаж, който много малко хора познават 😁 и живот и здраве, ще раждам там.

# 297
При хемороиди какво са ви изписвали по време на бременността ? Без мазилата.
Док ми каза да вземам ФЛЕБОДИЯ , но ме е страх дали е напълно безвредно за бебето.

# 298
Може би трябва да заложите на болница с добра неонатология, както са Ви посъветвали за "Майчин дом".
За да не се притеснявате толкова, може да се свържете с лекар за преглед и да обясните ситуацията, тук са свикнали да следят рискови бременности.

Точно това е моето притеснение. Рискова бременност съм, не е като да нямам проблеми. Вероятността никой АГ да не иска да поеме моя случай е голяма. Надявам се, че ако започне раждането и отида в някоя болница няма да ме върнат, но рискът и за мен, и за бебето си остава голям и е далеч по-добре някой да е запознат.

# 299
Аз си купих 2 вида хомеопатични топченца на boiron за хемороидите. Пишеше ги в една книжка, точно за бременни, проблеми и хомеопатия. Не виждам ефект, ама си ги пия, не знам вече като са се появили дали ще се приберат... Имах 1 от предишната бременност, сега май още 2-3 са цъфнали.. мислех да питам АГ предишния път на прегледа, но не съм. Мажа с мед 3-4 пъти на ден, качвам ти скрийншот от група с коментари по темата.

При хемороиди какво са ви изписвали по време на бременността ? Без мазилата.
Док ми каза да вземам ФЛЕБОДИЯ , но ме е страх дали е напълно безвредно за бебето.

Общи условия

Активация на акаунт