Февруарски снежинки 2026 - Тема 3 ❄️ 🍼

• 6 640
  • 312
  •   6
Отговори
# 255
Здравейте момичета. Тук чета и никога не пиша 😅. Аз много ползвам групите във фб( главно за четене). И там сега много се върти темата за повиване и вече 1-2 пъти отговарям с надежда, че никой няма да си мумифицира бебето след моя коментар.
То “целта” на повечето неща от едно време и без това е спорна, като например повиването на крачетата прави, че да не са им криви краката, за къпане със сол(да не мирише потта) и мазане с мас(нямам идея защо); дори като мисля ми става лошо от “бабини” съвети.
Иначе за “повиване” взех антистрес пелени и даже сега май ще ги закарам на шивач да им сложат долу цип за да може да се отварят за смяна на памперса без да се разповива цялото бебе. Той рефлекса на Моро знам, че не всички бебета плаши та ще видим, за сега не съм взела и чувалче.

А всъщност идвам с въпроси.
За тези от вас, които пиете Магнерод и аспирин протект кога ви казаха да ги спрете?
Започнахте ли вече с подготовка на багаж за родилното? Аз ще раждам в държавната болница в Бургас и общо взето багажа е като за 10- дневна почивка 😅
Също, питат ли ви “какво да вземем за бебето”? Как отговаряте? Ние се подготвихме с всичко и ни останаха само неща, които ще ни потрябват евентуално, а не искам да трупаме ако няма нужда. Не искам да обидя никого, но пък нямаме нужда от дрехи примерно. Вие какво си “искате”?

# 256
  • София
От вчера си правя раницата за болницата, не бързам, защото все си мисля, че имам още един месец. Реших, че ще взема най-необходимото, а ако нещо ми липсва, ще кажа да ми го донесат.
На приятелите съм казала да купят активна гимнастика, а колегите ще вземат ваучер от Вис Виталис, което е супер, защото и ние сме купили всичко и на този етап нямам нужда от нищо.
Що се отнася до аспирина и магнерота, все още никой не ми е казал да спирам, каквото и да било. За жалост замених аспирина с инжекции Клексан, заради безумно високите стойности на Дедимера, по принцип от болниците искат да се спира 2 седмици преди раждането, но хематоложката каза изобщо да не го спирам. Чакам АГ-то да се произнесе. Но май обикновено спират тези неща около 2-3 седмици преди голямото събитие.

# 257
Именно и моята мисъл клонеше в същата посока. Четем книжки, слушаме лекции и най-накрая попадаме на педиатър, който държи да захраним бебето на 2 месец и безброй други неадекватни съвети.
А времената толкова са променени, че никакво значение няма раждал ли си преди или не.
Моята педиатърка ни беше казала хранене през 3 часа само, че дъщеря ми не се покоряваше на тази схема. Даже сама отказа нощното хранене две седмици  след изписването, много й се спеше. Къпането по съшия начин, свеки много държеше да е всяка вечер, обаче бебето отново си спеше по това време и никак не й беше приятно.
 В крайна сметка се адаптирахме спрямо нуждите на детето по отношение на хранене, къпане, повиване и всички останали действия свързани с ежедневието на бебето.  

За децата и книгите е ясно, никое дете не е по книга и за всяко дете действат различни методи, аз говоря че информацията от специалисти на които трябва да се доверим и да вярваме и те ни дават насока за нещата много се разминава. Едните казват редуваш гърдите, другите казват: даваш само едната гърда на кърмене. Едните казват кърмиш на 3 часа, другите на поискване. Такива неща, които не са маловажни.

# 258
Така е - ръководим се по детето, то затова е трудно, защото постоянно си в опити и различни ситуации, не в рутина поне първите месеци. Ние баткото всяка вечер го къпехме, харесваше му, сега го отричат, нямало общо със спокойния сън после, та ще му мисля на момента Simple Smile
Именно и моята мисъл клонеше в същата посока. Четем книжки, слушаме лекции и най-накрая попадаме на педиатър, който държи да захраним бебето на 2 месец и безброй други неадекватни съвети.
А времената толкова са променени, че никакво значение няма раждал ли си преди или не.
Моята педиатърка ни беше казала хранене през 3 часа само, че дъщеря ми не се покоряваше на тази схема. Даже сама отказа нощното хранене две седмици  след изписването, много й се спеше. Къпането по съшия начин, свеки много държеше да е всяка вечер, обаче бебето отново си спеше по това време и никак не й беше приятно.
 В крайна сметка се адаптирахме спрямо нуждите на детето по отношение на хранене, къпане, повиване и всички останали действия свързани с ежедневието на бебето.  

За децата и книгите е ясно, никое дете не е по книга и за всяко дете действат различни методи, аз говоря че информацията от специалисти на които трябва да се доверим и да вярваме и те ни дават насока за нещата много се разминава. Едните казват редуваш гърдите, другите казват: даваш само едната гърда на кърмене. Едните казват кърмиш на 3 часа, другите на поискване. Такива неща, които не са маловажни.

# 259
И аз така си разсъждавам, децата не са роботи, ако бебето показва само кое кога, едва ли има нужда от строг график -ядене, къпане  ,спане.  Моя АГ каза хранене на поискване, попита ме аз на три часа ли огладнявам? И все пак има и бебета вероятно,  на които им допада график.

# 260
  • София
Аз също ще се откажа от четенето/слушането на книги. Стигнах до момента с "повиването" и има такива щуротии, че направо лошо ми стана. Явно ще е по инстинкт и спрямо нейните желания. Но такива като "къпи го веднъж седмично" и "не му давай и капчица вода", ще ги пропусна. Не мисля и да будя спящо бебе през 3 часа, за да яде, ако то само не пожелае. Една колежка ми разказваше как дърпала ушите и носа на сина си, за да го разбуди и да му даде кърма точно на 3-я час. Ще се опитам да направя някакъв график, но определено няма да я будя (денем или нощем ч), за да яде.

За тези, които ще раждат със секцио - ще носите ли нещо обезболяващо и какво? Знам, че дават, но май не достатъчно.

Последна редакция: вт, 13 яну 2026, 11:01 от Yellow_girl

# 261
Аз също ще се откажа от четенето/слушането на книги. Стигнах до момента с "повиването" и има такива щуротии, че направо лошо ми стана. Явно ще е по инстинкт и спрямо нейните желания. Но такива като "къпи го веднъж седмично" и "не му давай и капчица вода", ще ги пропусна. Не мисля и да будя спящо бебе през 3 часа, за да яде, ако то само не пожелае. Една колежка ми разказваше как дърпала ушите и носа на сина си, за да го разбуди и да му даде кърма точно на 3-я час. Ще се опитам да направя някакъв график, но определено няма да я будя (денем или нощем ч), за да яде.

За тези, които ще раждат със секцио - ще носите ли нещо обезболяващо и какво? Знам, че дават, но май не достатъчно.
За обезболяващо не съм се замисляла, но за гадене се замислям да си взема не знам дали дават такива там, а на мен и от притеснение започва да ми се гади и си пия хапче понеже имам страх от повръщане и гледам по всякакъв начин да го избегна.

# 262
  • 🌊
Във въпросника за секциото имаше въпрос за гаденето и се надявам да предвидят, ако не ще си искам. То и сега куфарчето е въз пълно, освен Чебурашкин да седи на гард ако трябва да се взема допълнително волтарен.

Аз съм спокойна, но е и някак страшно. Още едни тонове+преглед и следва раждането.

# 263
По повод тоновете, аз съм 34+ 4 и никой  не споменава за тях. Един път попитах, но нищо. Иначе ходя всяка седмица на преглед и най-вероятно секциото ще е в 1-2 седмица на 9 месец т.е. в началото на Февруари най-късно.

# 264
  • София
Очаква ли се да ни се гади? Оф, нищо не знам. Утре съм на тонове и уж ще говорим за секциото.
Освен:
Нощници
Дрехи за върху нощницата
Чорапи
Гащите за сред раждане
Ще вземете ли някакви други дрехи? За изписването ще.ми донесат.

# 265
Здравейте!
Следящото ми АГ ми звъня сутринта да ми каже, че от болницата просто са махнали секциото ми за определената дата, без причина.. пълен шок. АГ ми даде по- ранна дата, а и след преглед днес се установи, че плацентата е много презряла вече и така или иначе трябва бебето да излиза. Много реално стана всичко, изведнъж 37+1 г.с и време за раждане..
За след секциото съм си взела свещички Профенид, с първото много ме облекчаваха, но дават и в болницата. Аз лично съм си взела и клин за бременни с тениска, ако слизам до кафето и тн.

# 266
  • София
Стискам палци всичко да мине по мед и масло и скоро да гушкаш една щастливо бебче.

# 267
Виж чорапи не се сетих да си наглася, сутиен за кърмене и подплънки сложих, 2 нощници и гащи за след раждане, ластик за коса, тоалетните принадлежности, чехли, мислех си за грейка, като идва някой да ме види в коридора може би ще е хладно. И както бяха написали 5 неща за майката и 3 за бебето, така май ще вадя малкия куфар, че няма да се съберат нещата.

Очаква ли се да ни се гади? Оф, нищо не знам. Утре съм на тонове и уж ще говорим за секциото.
Освен:
Нощници
Дрехи за върху нощницата
Чорапи
Гащите за сред раждане
Ще вземете ли някакви други дрехи? За изписването ще.ми донесат.

# 268
  • 🌊
Това с промяната на дата е страшно неприятно. Освен организационно, изобщо психически се променя подготовката.

То реално и моята дата е полуофициална, понеже докато не влезеш 2 дни преди секциото да подадеш документи нищо не се знае. Иначе аз ще съм само със зимното яке, в МД е целогодишно лято, по едно време с тениска през декември ми беше горещо.
А, и гелът ми против сраствания идва утре, той също бил в багажа, а не са си пристигне в болницата.

# 269
Може в багажа да добавите крем за зърна и помпа за кърма.

Общи условия

Активация на акаунт