Февруарски снежинки 2026 - Тема 3 ❄️ 🍼

• 11 728
  • 512
  •   3
Отговори
# 495
Да, именно, гадни прякори можеш да измислиш винаги. От тази гледна точка няма перфектно име. Аз категорично отказвам детето да е кръстено на който и да е, дори и на моята майка, която за съжаление изгубих преди година и половина. Толкова съм го чакала това дете, че искам сама да изпитам от еуфорията да си измислим името и най-вече това дете да има свой собствен път в живота, а не да е натоварено с чужда енергия. Така си мисля аз поне. Също така, отказвам да подарявам имена!

# 496
  • София
Много съжалявам за майка ти и напълно те разбирам за собствената енергия. И аз вярвам, че всеки идва на този свят със собствен път и името трябва да е  "неговото".
Май изборът на име се оказва едно доста трудно начинание.

# 497
Абсолютно трудно начинание Simple Smile
Много съжалявам за майка ти и напълно те разбирам за собствената енергия. И аз вярвам, че всеки идва на този свят със собствен път и името трябва да е  "неговото".
Май изборът на име се оказва едно доста трудно начинание.

# 498
  • 🌊
Аз съм много чувствителна на тема "кръсти го на еди-кой-си", защото съм ставала свидетел на отвратителни сцени. И накрая този, който настояваше за този цирк детето му се чуди как окончателно да прекъсне контакт с него.
Даже с Чебурашкин в началото на връзката ни седнахме и говорехме за сериозните теми и една от тях беше именно избора на име и притискането, толкова ме е афектирало.
А за гадните прякори... Мен ми се подиграваха, че имам еднакво презиме и фамилия. Децата решат ли да бъдат гадни ще намерят начин.

Мен ми става неприятно като се почне питането за погача, за прощъпулник и подобни от познати. Никой от нас двамата не е имал такива, не смятаме да правим и за детето. Не виждаме важност в това, че да викаме приятели, фотосесии, кетъринги и подобни

# 499
  • София
Дам, Петрана, кръстена на прабаба си Петрана и на баба си Петрана, и на майка си Петрана, може изобщо да не оцени тази наследственост.
Що се отнася до питки и прощапулници, аз смятам да правя живот и здраве, но е дома и без арки от балони, фотографи и духов оркестър. Говорих онзи ден с една позната за наема на детските клубчета за такива поводи и тя ми каза, че наем за няколко часа може да стигне до 2000. Направо се изумих.

# 500
Аз съм много чувствителна на тема "кръсти го на еди-кой-си", защото съм ставала свидетел на отвратителни сцени. И накрая този, който настояваше за този цирк детето му се чуди как окончателно да прекъсне контакт с него.
Даже с Чебурашкин в началото на връзката ни седнахме и говорехме за сериозните теми и една от тях беше именно избора на име и притискането, толкова ме е афектирало.
А за гадните прякори... Мен ми се подиграваха, че имам еднакво презиме и фамилия. Децата решат ли да бъдат гадни ще намерят начин.

Мен ми става неприятно като се почне питането за погача, за прощъпулник и подобни от познати. Никой от нас двамата не е имал такива, не смятаме да правим и за детето. Не виждаме важност в това, че да викаме приятели, фотосесии, кетъринги и подобни
Мен моя свекър няколко пъти ме попита как ще го кръстим и аз все казвах, че още не сме решили и той все един тънък намек така "едно време ги кръщаваха на дядовците на бабите", то ми става ясно, че иска да го кръстим на него. Дъщеря му има 2 деца и двете не са кръстени на него и нашето няма да е. Нито аз нито мъжа ми искаме да е кръстено на някой, може само на нас. А за презимето и фамилията ние точно така искаме да е, да са еднакви. Фамилията ще сложим на пра дядо му (мисля, че така идва, понеже мъжа ми и дядо му са с еднакви имена).

# 501
Като при нас, свекървата много ме гледаше докато бях бременна с баткото, в дена на раждането на свиждането първа : - хайде кажете как се казва, викам на двамата дядовци... Тя като се начумери, на Нова година не ми се обади, изписването беше на 1 януари, после и на питката не дойде, щот не било на нея.... Дъщеря й преди 5 год роди.. също не на нея, ами да не се надява, че и сега ще е на нея, мъжа ми  доста се запъна да е на нейното име, викам няма как да стане, от както се е родила племенницата, забрави за нашия син, мен не ме е потърсила, 2 пъти годишно се виждаме за повод, а живеем на 500м. На мен, на мъжа ми, другите ще ме извиняват... Мина времето на нещо задължително и така трябва. Трябва както ние си решим.

Мен моя свекър няколко пъти ме попита как ще го кръстим и аз все казвах, че още не сме решили и той все един тънък намек така "едно време ги кръщаваха на дядовците на бабите", то ми става ясно, че иска да го кръстим на него. Дъщеря му има 2 деца и двете не са кръстени на него и нашето няма да е. Нито аз нито мъжа ми искаме да е кръстено на някой, може само на нас. А за презимето и фамилията ние точно така искаме да е, да са еднакви. Фамилията ще сложим на пра дядо му (мисля, че така идва, понеже мъжа ми и дядо му са с еднакви имена).

# 502
Честно казано, и при нас таткото много бързо измисля гадните прякори, и задраскваме на база на това. Сигурно на всяко име може да се измисли, но... Ако той не може да се сети, може и другите да не се сетят Grinning
А първото ни детенце не го кръстихме на никой, но единият дядо набързо си припозна, че са сричките от неговото име, обърнати на обратно. Все още се забавляваме с това съвпадение.

# 503
  • София
Добре де, що за глупост е това с гадните прякори (извинявам се на тези, чиито татковци го правят). На мен ми стана толкова гадно, когато лелята го изтърси, хем ме ядоса, хем ме заболя и сега гледам на името по различен начин. Да не говорим, че всяко име може да се свърже с гаден прякор. До този момент никой изобщо не ми беше насочил вниманието към този ъгъл на избора на имена. Сега е много модерно да се казва, че кратките имена са като "кучешки". Да де, ама типично кучешки/котешки са Топчо, Пухчо... Пък не знам някой да си е кръстил детето Пухчо. Изборът на име е толкова личен, че всякакви негативни коментари за мен са просто отвратителни.

# 504
И на мен така ми развалиха кефа с гадни коментари, когато обсъждахме имена. Аз обаче така или иначе не можах да "усетя" име, което да ми хареса и се примирих с името, което свекървата предложи. Не мога да харесам мъжко име и това е. Реших повече да не го мисля и да не се ядосвам.
Ще ви издам, че името, което сънувах още преди да разбера, че съм бременна, е Радостин. Не съм го мислила и не мога да кажа, че го предпочитам, но го предложих на семейния съвет заради съня.
Аз вече съм в очакване всеки момент да родя, и единствения случай, в който бих се наложила над всички, да е Радостин, ще бъде, ако малкия сам си го избере.
На 2 февруари се празнува имен ден на Радостин, така че ако тогава се роди, така ще го кръстя.
Всеки друг ден - ще е на името, което свекито предложи.
Обаче вкъщи остана само да ме дразни коментара за датата - че 2 февруари бил Петльовден и едва ли не ще е страшна драма и много гадно, ако тогава се роди... Нали е момче, щели да го подиграват. Еми, ако той си е решил тогава, как да го спра...Grinning пък от нас зависи да стане мъжага

# 505
Цяла бременност все се намира някой да ми каже кофти история, опитвам се да игнорирам...
Ние името не сме го казали на никого, за да няма коментари/предложения и да ни накарат да измислим. И без това беше трудно, а аз не съм напълно сигурна. Името ми харесва, галената му форма - също, но не знам дали е името за бебето в мен. Надявах се да го сънувам, но още не съм.
Иначе аз съм кръстена на баба ми, с която изобщо не съм близка, не изпитвам особена близост към нея, нито тя към мен. През годините съм се убедила, че повече обича другата си внучка, която не е кръстена на никого. Даже при последния телефонен разговор ми обясняваше за нейни познати с кофти истории по време на раждането... От тогава нито тя ми е звъняла, нито аз на нея, нито е питала родителите ми как сме с бебето.
Така че това детето на кого е кръстено поне за нас няма значение и също искаме да си е с негово име и късмет Simple Smile
Май съм ви казвала, но първата буква е на майката на мъжа ми, но реално няма да е кръстен на нея, та се надявам да няма неразбрали и обидени, че е кръстен на себе си Simple Smile

За гадните прякори, то това може да се измисли с абсолютно всяко име, даже да не идва от името, пак може.. на мен като бях малка ми викаха "брикет", защото съм с по-тъмна кожа, няма нищо общо с името ми.. така че не мислете за кофти прякори, няма смисъл от сега да се товарим с това...

Да ви попитам, днес влязох в 36та седмица, след вчерашната разходка започна да ми опъва коремът ниско долу, днес пак е така. Буквално опъване и тежест, няма стягане като за контракции.. четох че е нормално и може да е знак, че бебето слиза ниско долу в таза, но се чудя при вас има ли го? Опитвам се да се не притеснявам за всяко най-малко нещо, но това е ново усещане

# 506
Аз също съм чувала и знам, че слиза надолу, ти в един момент сиг ще успееш и да го забележиш. Тежко ще е, защото да големи вече и тежат, а като слязат надолу още повече ще тежат.
Цяла бременност все се намира някой да ми каже кофти история, опитвам се да игнорирам...
Ние името не сме го казали на никого, за да няма коментари/предложения и да ни накарат да измислим. И без това беше трудно, а аз не съм напълно сигурна. Името ми харесва, галената му форма - също, но не знам дали е името за бебето в мен. Надявах се да го сънувам, но още не съм.
Иначе аз съм кръстена на баба ми, с която изобщо не съм близка, не изпитвам особена близост към нея, нито тя към мен. През годините съм се убедила, че повече обича другата си внучка, която не е кръстена на никого. Даже при последния телефонен разговор ми обясняваше за нейни познати с кофти истории по време на раждането... От тогава нито тя ми е звъняла, нито аз на нея, нито е питала родителите ми как сме с бебето.
Така че това детето на кого е кръстено поне за нас няма значение и също искаме да си е с негово име и късмет Simple Smile
Май съм ви казвала, но първата буква е на майката на мъжа ми, но реално няма да е кръстен на нея, та се надявам да няма неразбрали и обидени, че е кръстен на себе си Simple Smile

За гадните прякори, то това може да се измисли с абсолютно всяко име, даже да не идва от името, пак може.. на мен като бях малка ми викаха "брикет", защото съм с по-тъмна кожа, няма нищо общо с името ми.. така че не мислете за кофти прякори, няма смисъл от сега да се товарим с това...

Да ви попитам, днес влязох в 36та седмица, след вчерашната разходка започна да ми опъва коремът ниско долу, днес пак е така. Буквално опъване и тежест, няма стягане като за контракции.. четох че е нормално и може да е знак, че бебето слиза ниско долу в таза, но се чудя при вас има ли го? Опитвам се да се не притеснявам за всяко най-малко нещо, но това е ново усещане

# 507
Ако изпуснеш някак изтичането на водите? (В душ, тоалетна etc.) смятам че скоро идват контракциите които постепенно усещаш че нарастват с интензитета си? Винаги ли боли и гръб или може само стягания в матката?

# 508
При мен стана обратното птк до 36 седмица имаше моменти като излизам навън ми опъва, и приболяваше при ходене и започвах да ходя като охлюв, а след 36 та седмица така ми олекна все едно нямах корем???
quote author=Rising_Star link=topic=1841056.msg50766367#msg50766367 date=1769876631]

[/quote]

# 509
Мисля че не е еднократно изтичане. При мен като се спукаха с първото раждане изтекоха не знам колко, но помня, че в родилния дом докато обикалям коридорите в чакане на контракциите на малък интервал (понеже отидох с контракции на 10 мин) правих локви навсякъде след мен при всяка контракция, не знам дали могат да изтекат наведнъж (тогава сиг ще е доста по обилно количество) или да на няколко пъти и не може да се сбърка и изтърве
Ако изпуснеш някак изтичането на водите? (В душ, тоалетна etc.) смятам че скоро идват контракциите които постепенно усещаш че нарастват с интензитета си? Винаги ли боли и гръб или може само стягания в матката?

Общи условия

Активация на акаунт