Февруарски снежинки 2026 - Тема 3 ❄️ 🍼

• 13 342
  • 562
  •   3
Отговори
# 555
Честито момичета! Радвам се, че с бебетата сте добре, надявам се да са ви раздвижили вече и да става все по-лесно! 🤍

Diana_Alex, в коя седмица си? Предполагам да стискаме палци още малко да си поседи бебето в коремчето ти?

На мен днес сутринта май ми падна тапата (36+5) или поне част от нея 😅 за момента нямам други симптоми, нямам контракции, не ми се е смъкнал коремът.  Казаха, че това не е задължителен знак, че раждането започва, та си чакаме. Надявам се да поседи още малко на топло.. тъкмо ни сглобиха новия гардероб и искам да подредя всичко преди да родя, за да ми е спокойно после. Да не говорим, че май още не съм готова за това, което ме чака 😅

# 556
Честито момичета! Радвам се, че с бебетата сте добре, надявам се да са ви раздвижили вече и да става все по-лесно! 🤍

Diana_Alex, в коя седмица си? Предполагам да стискаме палци още малко да си поседи бебето в коремчето ти?

На мен днес сутринта май ми падна тапата (36+5) или поне част от нея 😅 за момента нямам други симптоми, нямам контракции, не ми се е смъкнал коремът.  Казаха, че това не е задължителен знак, че раждането започва, та си чакаме. Надявам се да поседи още малко на топло.. тъкмо ни сглобиха новия гардероб и искам да подредя всичко преди да родя, за да ми е спокойно после. Да не говорим, че май още не съм готова за това, което ме чака 😅

В 32 г с + 2 дни съм. Надявам се да издържа поне до 35 г.с.

# 557
Кога спряхте баткото от градина? След раждането на бебчо ли? Защото все още се чудя има ли препоръчителен период - преди, по време на раждането, или след това, докато и таткото е вкъщи? Реално, вирус може да донесе от детската градина по всяко време, дори и месец след раждането на малкото човече...
... баткото е спрян за сега от градина, скучно му е, бащинството на ММ свърши...
Не. Спрях го началото на януари, родих на 17ти. Така го почувствах, имах нужда да си прекарам време с него за любими занимания и тн. Отделно, че не ми се рискуваше да донесе нещо и да лепна и аз за раждането.

# 558
Да се включа и аз 😁
Тъкмо се връщам от преглед. За пръв път ме прегледаха за разкритие. Очаквах нещо много страшно, но го усетих като лек дискомфорт (въпреки, че си прокървих, но доки каза, че е нормално). Каза, че имам 2 см разкритие и 80% скъсена шийка, която била още месеста. Chat GPT каза, че раждането може да почне след часове, дни или до няколко седмици, което не ми помогна особено 🤣
Ще ми бъде интересно ако при някоя от вас вече е било установено разкритие (сега или при предишна бременнност) колко време сте си ходили с него необезпокоявани 😊

# 559
Честито, мами! Пожелавам на всички родили бързо възстановяване, здрави и пухкави бебчета! InnocentTwo Hearts

# 560
Честито на всички нови майки! И още малко търпение за тези които чакат... На някоя правили ли са мембранен суип или опит за обелване на околоплодния мехур и колко е бил успешен при започване на контракции?

# 561
Rising_star с първата бременност може би 2 седмици по-рано ми падне... Така че това просто означава, че наближава момента, но кога точно, не е ясно.... Сега чакаш за контракции или изтичане на водите и действаш. А какво каза АГ? Караш си работата сега, и после пак преглед или ?
Зефир аз утре сутрин съм на преглед за разкритие и тонове, да видим, ни тапа съм видяла, нито мисля, че корема ми се е смъкнал, бебчо си шава из корема... Тежи ми много нощем, нооо ще видим утре.

Последна редакция: чт, 05 фев 2026, 17:18 от Sunshine..@

# 562
Успех на прегледа утре, Sunshine!
PippiParaguas, имам приятелка, на която са й го правили за предизвикване на раждане - направили са й го в петък, в неделя е родила. Беше й втора бременност. За да ти се направи, трябва да имаш поне 1 см разкритие, предполагам, че са ти обяснили.
Зефир, и аз съм в подобно положение. С падането на тази слуз днес викам "леле, почва се", но може да се ходи така известно време. Приятелка мисля че около седмица обикаля с 3 см разкритие преди да започне раждането. Та, при всяко тяло е различно, подготовката тече яко обаче 😁

Общи условия

Активация на акаунт