Седмокласници 2025/2026 - тема IV

• 14 404
  • 522
  •   3
Отговори
# 90
И при нас е така - телефон се ползва малко, почти никак, но PC /лаптоп - без ограничения. Плейстейшъна отдавна събира прах. Всъщност, ограничения никога не сме поставяли, дори и в по-малка възраст. Имаше периоди на залитане при големия син, но минаха. При набора не е имало такива.

# 91
  • shumen
Ели,то и аз не разрешавам газирани напитки и пред мен не пие,но не знам в училище и по рожденни дни какво правят.Вкъщи почти не пием и рядко купувам.
Телефон се ползва,лаптопа няма игри и съм забранила да качва.Онзи ден ме пита дали може да изтегли някаква игра със заплащане и категорично му казах не.Ако я изтегли сам ще си я плаща и мераците му секнаха.
Моя сега дойде от урок.Подготвили се за класното.Ще видим до колко е разбрал задачите като мине.

# 92
  • София
Сега се върна от киното. Както и предполагал Аватар 3 му бил скучен - все същото като предишния филм било. С този стрийминг и избор на всякакви филми доста са се повишили очакванията 😄

# 93
При нас има ограничение на времето на телефона + отделно за различните апликейшъни допълнителни ограничения. Има и вечерен часа за устройства като цяло. Иначе на лаптопа и на TV box-a към проектора в нейната стая гледа филми по Нетфликс, но в 9 вечерта ми носи лаптопа, а за проектора знае, че не се пуска след 9.
Често докато си прави вечер упражненията гледаме някой сериал семейно.

Иначе имахме много забавна случка миналия месец с тези ограничения. Обажда ми се и ми вика може ли да ми отключиш за малко Инстаграм. Аз съответно почвам да я разпитвам за какво ѝ е, за колко време, а тя нещо увърта. След това ми се обажда и казва, че някакво момче ѝ искало Инстаграма на ледената пързалка и тя пред него трябвало да ми се обажда и обяснява и умряла от срам.

За газираните напитки вкъщи не купуваме, но имаме машина за газирана вода и си правим често  домашни лимонади с мед или сиропи със стевия.
В училище има в класа им деца, които пият енергийни напитки, тя уж не е от тях (поне така казва).
За пушенето - нямаме в двата класа деца, които открито да пушат. Имаше миналата година слух, че в нашия клас имало пушещо дете и едното момче беше тръгнало да ги разпитва наред, за да го разбере кой е, но така и не се откри някой.

# 94
  • shumen
Магента,те сега всичко им скучно.
Моя тъкмо сега ме помоли да звънна на госпожата по Английски,че не са вземали нищо преди ваканцията и Понеделник да не ходи.Звъннах аз и госпожата каза,че им предстояло контролно.Той нищо не знаел такова,не им били казали.Да,ама не.Ще отиде и още как.

# 95
  • Пловдив
Честита Нова година! Пожелавам здраве, щастие и много успехи на всички деца и родители!
Моят син от миналата година е с карта на ПИБ, но не я ползва често.
Газирани напитки е опитвал, не му харесват и не пие.
Учебни тетрадки имат по английски език, БЕЛ и музика. Пишат в тях редовно и учителите им ги проверяват.
Домашни за ваканцията нямаше, само един проект по биология. Почти нищо не е правил през ваканцията, но от днес започна, защото другата седмица имат класна по математика. И уроци има да учи по разказвателните предмети. А толкова се е отпуснал, че изобщо не му се учи.
Телефон и компютър ползва, но има ограничения, колкото и да не му се иска да е така.

# 96
  • shumen
Ох,явно това с мързела и неученето е всеобща болест.
Моя е лепнал някакъв вирус с повръщане явно от НГ.Вчера цял ден почти спа и снощи посред нощите започна да повръща.Дадох натриев цитрат след второто повръщане и беше спрял,но сега яде малко солети и половин препечена филия и пак започна.Надявам се до Неделя да е добре и Понеделник на училище.

# 97
  • София
Дани, за спиране на повръщането - Вомитусхил свещички. Или Деган. На мен само второто ми действа - на инжекции мускулно, но го има и на хапчета. Да поема само течности - по много малко с лъжичка, защото и това няма да задържи, ако е повече.

# 98
  • shumen
Магента пие само Натриев цитрат.Вомистухил имам,но са големи вече и няма сила,която да го накара да даде да му я сложа.Деган не знам дали ще пие,че той е труден с лекарствата.

# 99
  • София
Вомитусхил има и на капки. Хомеопатично е, но действа.
Дано  да спре бързо, че вече е късно вечерта да купуваш Деган. Това е сигурен вариант обаче, доста личен опит имам - аз съм тежък случай в това отношение. Трябва да се спазва дозировката.
Да се наспи и утре да е минало!!!

# 100
  • shumen
Магента,благодаря.
Вомистухил или Вомакур имам капки,но са много стари,а и диването не ги иска.Дано утре е добре и да не зарази и нас.

# 101
Може ли някой да ми изпрати отговорите на първия пробен изпит по БЕЛ на Междучасие, който беше публикуван тук? Само отговорите загубих някъде. Благодаря!

# 102
Може ли някой да ми изпрати отговорите на първия пробен изпит по БЕЛ на Междучасие, който беше публикуван тук? Само отговорите загубих някъде. Благодаря!
А къде е публикуван самият тест?

# 103
Четох, че грипът така започвал - с повръщане. Дано не е това, Дани, но ти си го следи все пак.
При нас вече 2 дни е яко четене по литература. Само това, но поне по 2 часа отделя. Решил е, че мързелът остава в миналата година и няма да се излага на класни и олимпиади.

# 104
  • shumen
Loveto,има го в пощата мисля.
Детелина,и аз за грип си помислих,но друго няма.А и след последното повръщане тази вечер живна и побесня.
Моя уж щеше да учи Опълченците,но мързела яко го е налегнал и дори не го и започна.

Общи условия

Активация на акаунт