Седмокласници 2025/2026 - тема IV

• 19 325
  • 705
  •   6
Отговори
# 165
Честита нова година! Бъдете здрави! На седмокласниците пожелавам успех и късмет на изпита, да бъдат упорити и да вярват в себе си, а на родителите - спокойствие! Сигурна съм, че всички ще се справим успешно с предизвикателството, наречено НВО Wink
Назад сте обсъждали как се справят с преразказа. При моята е най-трудната част, защото малко механично чете. Тя ходи на пробния по БЕЛ на СМГ учители и малко се постресна, защото на преразказа има по-малко точки отколкото е очаквала. На мен това ми беше идеята - да я приземя и да я накарам да обърне внимание.
Новият сборник на Просвета с интегрирани задачи не бях го забелязала, но ще го поръчам. Сигурно и други издателства ще отпечатат и на пазара ще излязат и още.

А може ли да споделите пробния от СМГ по БЕЛ.

# 166
  • shumen
При нас още нищо не се говори,но някъде видях,че има и нематематически задачи.

# 167
Е, то те са доста училищата  в София. Проверете страниците на тези, които ви интересуват - обикновено в секцшя Новини пише кога  са имали миналата година. Не всички правят отворени врати.

Виждала съм, че езиковите гимназии организират ден на отворените дни май или юни месец. Може да се проверява след март месец на сайтовете им.
Знам че за 91. НЕГ миналата година този ден е бил края на юни и са го обявили една седмица преди това.
55 СУ са имали май месец миналата година.
Аз съм се интересувала за ФЕГ, но така и не открих, дали въобще имат.
Мисля в началото на март да се обадя на училищата, които ме интересуват най-много и да попитам директно.

# 168
  • София
Ами който се интересува от отворени врати, е добре да провери къде правят преди да дойдат изборите. Много от училищата не правят и единственият шанс да се разгледа сградата отвътре ще е в деня на изборите. Аз вече съм набелязала къде ще ходим.

# 169
Вдигнаха ли ви цените на частните уроци?
При нас закръглиха на 5 евро към по-голямата сума.

# 170
  • София
Колко струват в София, аз отдавна съм загубила нишката? Цената е за 40 мин., нали?

# 171

Не, не са вдигнати уроците сега, но ги вдигнаха в началото на учебната година (говоря за тези, които бяха от 6-ти клас). При нас само закръглиха на цяло евро сега.

# 172
Колко струват в София, аз отдавна съм загубила нишката? Цената е за 40 мин., нали?
За час и половина.
(Едит: Изтривам да не ме разпознаят)

Последна редакция: пн, 05 яну 2026, 09:42 от Spensa

# 173
migles, за задачите за движение препоръчвам линковете, които сподели svetlaem. Мисля, че бяха в предишната тема. Много добре са обяснени, има и задачи за упражнение. Моята дъщеря в събота оттам си припомня и доизяснява задачите за движение по река.
Ако не намираш линковете, ще ги пусна след обяд.

# 174
Дават я да се ползва и я дават заедно с листа с задачи.

# 175

Аз плащам 70лв. за 90 минути / 35евро. ми каза госпожата, че ще бъде в евро цената, включва
всички тестове, работните листове, материали, които му дава. Всеки път принтира и му дава материали за работа в час и за домашна.

Математика 80лв. / 100минути.

# 176
migles, за задачите за движение препоръчвам линковете, които сподели svetlaem. Мисля, че бяха в предишната тема. Много добре са обяснени, има и задачи за упражнение. Моята дъщеря в събота оттам си припомня и доизяснява задачите за движение по река.
Ако не намираш линковете, ще ги пусна след обяд.
[/quote
Намерих ги. Много благодаря. На 8 има класна по математика - ще го видим. Тази седмица ще ходят с класа на ,, Един грам живот". Класната ще ги води, но ни иска и нас. Което е е никак лошо. После с класа са пък на театър на ,, Време разделно".  И той няма търпение за тези неща, не за контролните и класните работи.

# 177
Момичета, (май младежът ни в темата изчезна😉),
обсъдихме ли, че с определение на АССГ от 19.12.2025 год. по производство, образувано по жалба против Заповед № РД 09-2073/26.08.2025г. на министъра на образованието и науката, в частта ѝ по раздел І, Административен съд София – град
СПИРА предварителното изпълнение на Заповед № РД 09-2073/26.08.2025г. на министъра на образованието и науката, в частта ѝ по раздел І, с която е определено изпитът от националното външно оценяване (НВО) по математика с интегриране на други учебни предмети в края на VІІ клас през учебната 2025 – 2026 година да се проведе под формата на тест, който интегрира следните учебни предмети: математика, биология и здравно образование, химия и опазване на околната среда, физика и астрономия, география и икономика, човекът и природата; да включва общо 24 задачи, от които 18 задачи (с избираем отговор и със свободен отговор), проверяващи компетентности, заложени като очаквани резултати от обучението по математика; 6 задачи (с избираем отговор и с кратък свободен отговор), които се решават с помощта на умения, придобити чрез обучението по математика, но проверяват и компетентности, заложени като очаквани резултати по останалите учебни предмети (биология и здравно образование, химия и опазване на околната среда, физика и астрономия, география и икономика, човекът и природата), и да е с общо времетраене 180 минути.
Добавям, че определението подлежи на обжалване.

Последна редакция: вт, 06 яну 2026, 11:03 от silan

# 178
Silan, може ли да обясниш за юридически малограмотните какво означава това? Прочетох, че спира изпълнението на заповедта, но това решение доколко е окончателно?
 Благодаря! Simple Smile))

# 179
  • София
Това не е решение, а определение, с което изпълнението на заповедта се спира до приключване на делото с решение. Със самото решение заповедта може да бъде отменена или потвърдена.

Общи условия

Активация на акаунт