?Въпроси всякакви за СО? 2026

• 16 445
  • 337
  •   1
Отговори
# 225
  • Пловдив
Провокирана от предишни постове и лични преживявания, които ми тежат от години, ми се иска да ви попитам принципно:
Според вас, приемливо ли е човек в тежко физическо и психическо състояние да обижда и да се държи грубо, пренебрежително, саркастично към близките си?

# 226
Така зададен въпросът не предполага разнообразие от отговори, отсега залагам, че 99,9 на сто ще бъдат "не".

Но имайте предвид, че много болести и състояния влияят на психиката, оттам и на поведението.

# 227
За приемливо, едва ли е приемливо, но ако човек живее с постоянни болки, например, не винаги може да се контролира. Отделно, някои лекарства влияят на настроенията. Може и някаква форма на депресия да се развие. Никак не е лесно за околните, но не мисля, че болният има ресурса да се промени към по-добро. Ужасно е и съчувствам, и на двете страни.

# 228
  • София
В тежко психическо и физическо състояние, рядко някой се вторачва в социалните порядки.

# 229
Не е. Но комбинацията от двете влошени състояния правят хората изнервени от една страна, а от друга малко или много ги освобождава от отговорност. Съответно няма как да ги третираме както бихме третирали един здрав психически и физически човек. Изисква се огромно търпение и снизходително отношение, щом човекът на всичкото отгоре е близък и се предполага, че му дължим преданост и грижа.

# 230
  • Варна
При лошо психическо състояние е ясно, че адекватно държание няма как да се очаква. Колкото и да боли, трябва отсрещния да си напомня, че това не е истинският Аз на болния. В кофти физическо състояние би трябвало да успява да се владее в повечето ситуации, като това не изключва лоши моменти. Но комбинация от двете е много зле. В този случай няма приемливо и неприемливо, човекът е зле и съответно реагира зле. Това постоянно ли е или е и цидентна проява?

# 231
Провокирана от предишни постове и лични преживявания, които ми тежат от години, ми се иска да ви попитам принципно:
Според вас, приемливо ли е човек в тежко физическо и психическо състояние да обижда и да се държи грубо, пренебрежително, саркастично към близките си?

Не  е приемливо, но състоянието обяснява поведението.
Но не е приемливо.
Баба ми беше 7 години на легло. Не и беше лесно, но се промени много.
Имала е моменти е била груба, не съм се обиждала, стана ми смешно и и изплясках една целувка и я гушнах.
Кротваше се.

# 232
То за приемливо, не е, но се случва постоянно и близките, освен да проявяват разбиране, няма какво друго да направят.

# 233
Често се случва при старческа деменция.
АКо е болен човека, приемливо-неприемливо – това е положението.

# 234
  • Пловдив
Тогава.., в един момент се дистанцирах. Не издържах психически и физически. Но чувството на вина ми остана – че не съм била достатъчно силна да направя повече от това, което можех.

Сега е по-скоро физическо състояние и е въпрос на по-дълго възстановяване.

HighSpeed,  почти постоянно е.

Последна редакция: чт, 29 яну 2026, 13:09 от Seaa

# 235
Не се самообвинявайте. Дистанцирането е начин, човек да се съхрани. Не всеки може да се справи сам, а психологическата подкрепа за близките, общо взето няма.

# 236
  • Варна
Не сме машини. Все пак сте издържала някак, не сте се сринала. Всеки си има предел.

# 237
Янтра - наехме го, въпросът който ме шокира е как така хората се раздават наляво на дясно и деца правят, просто ме смая.
Мисля, че е голяма грешка.

Ми не е - работи, не скатава, поне за сега. Но това, което ме филмира мене е, как просто така сееш деца без грам отговорност, нито от едната, нито от другата страна.

Дъни как лягаш с мъж без тръпка? Честно? Аз ако един мъж не ме запали да ми се подкосяват коленете с пръст не мога да го пипна даже.
То не ще ти е гадно, а направо ще ти се повръща после.

Няма как да си станат дружки с екстри - тая роля се изпълнява от мъже/жени с които имаш мега/екстра секс химия, но няма как да се развие във връзка / щото не сте влюбени/.

# 238
Не знам за Дъни, но като ходя по улиците в масата мъже не виждам нищо чак подкосяващо. Чудно е тези мъже как си намират жени, че и деца раждат от тях.

# 239
Не знам за Дъни, но като ходя по улиците в масата мъже не виждам нищо чак подкосяващо. Чудно е тези мъже как си намират жени, че и деца раждат от тях.

Това, че ти не виждаш, не значи, че жените им не виждат. То и моя сигур много жени като го гледат нищо не виждат, ама аз много добре виждам Innocent Та така.

Общи условия

Активация на акаунт