?Въпроси всякакви за СО? 2026

• 16 668
  • 342
  •   5
Отговори
# 330
И аз да вметна, че мъж който решава конфликти с бягство и игнориране е пълен тъпак и по-добре че си се отървала.
И аз имах един такъв дето не можех да спя по нощите, като се скараме за нещо и той вместо да го обсъдим (аз никога не крещя а водя честен диалог)  се фръцваше и игнорираше проблемите ако нещо не му изнася.
Значи че не му пука , дали ти е зле или не

# 331
Няма виновни, има просто несъвместимост. На него му трябва огледален образ, на нея също. Излишно е да се обиждаме, че някой не мисли като нас. Вместо да се опитваме да превъзпитаме другия, по-добре е да потърсим някой, с когото говорим на един език. Зрелостта е точно в това, да разбереш, че различният подход не е лична обида.

# 332
От около 1г сме заедно. В тази ситуация, а и преди, скандали не е имало. Още от самото начало се случваше, когато се появи някакво недоразумение - и на живо също, като му кажа как се чувствам и директно да ми казва, че нямало смисъл, нямало да се получи, край и подобни. Или пък отказваше да говорим на момента. Все се чувствах виновна и аз бях тази, която един вид омеквах и го търсех пак, за да се изясним или пък и аз си замълчавах въпреки че вътрешно съм се чувствала засегната и продължавахме.. А този път се подразних най-вече заради това, че го очаквах всеки момент да се обади - както ми каза, бях на разположение, а можеше да си свърша моя работа.

Това че не иска да говори и обсъжда е лошо.
Ама дай да уточним и за какво точно са били тези спорове и недоразумения.
Щото  и това си  е важно.

# 333
Принципно. Когато му кажа, че съм се почувствала неприятно или съм се засегнала в какъвто и да е спор, той ми реагира всеки път по начина, по който съм описала.

# 334
Добре де, защо си се вкопчила толкова в него? Той се държи гадно с теб, най-вероятно не те иска, просто се възползва от това, което щедро му се предлага, но ти, вместо да се осъзнаеш и да теглиш чертата, продължаваш да му се постилаш.
И се чудиш дали той не изпитва нещо към теб, докато охотно те тъпче.
Ехо???

# 335
Чувствата ми към него. Особено в началото, когато и повече си замълчавах. И надеждата, че ще се промени това му отношение и поведение. Но се уморих..
На последното му съобщение не съм отговорила.

# 336
Принципно. Когато му кажа, че съм се почувствала неприятно или съм се засегнала в какъвто и да е спор, той ми реагира всеки път по начина, по който съм описала.

Аз какво те питам, ти какво отговаряш.
Почвам да разбирам човека що не иска да ти отговаря.
Айде пак да опитаме:

Ама дай да уточним и за какво точно са били тези спорове и недоразумения.

Конкретика чадо, конкретика.

# 337
Ако споровете са за някакви тъпотии, то реакцията на другата страна не е толкова учудваща. Емоционално зрял мъж в тази ситуация би си тръгнал, но той явно не е такъв и с анонимната  изглежда не са толкова различни в крайна сметка.

# 338
Чувствата ми към него. Особено в началото, когато и повече си замълчавах. И надеждата, че ще се промени това му отношение и поведение. Но се уморих..

Няма да се промени. Това, че в приказките един мъж се променя заради жена е легенда.
Стига сте им слагали на тези мъже качества, което нямат и очакавате да ги моделирите.
Няма да стане принца от мечтите.
Такъв си е.
Не иска промяна, защото си се харесва такъв. И сега се е "спасил" в неговата глава от очаквания, които не може да изпълни.
Ако не може да приемете човек с добрите и лошите страни, а очаквате да се промени за да вървят нещата, това не е вашият човек.

# 339
  • София
Аз подкрепям, че конрертиката е важна дотолкова, че, ако спорът е бил "Днес искам да ходим на кино в Мола", а той е казал, "Виж, днес имам среща с мениджърите, ще го обсъдим по-късно, когато приключи всичко" и е стоял на линия 2 часа, обаче всъщност не е бил на компютъра, а по задачи и за капак тъкмо се връща вкъщи и гаджето му се фръцва със съобщение в стил "Видях те, че си на линия, обаче щом не желаеш да говориш с мен си стой сам!" е едно. Ама ако за n-ти път е казал "Стой, ще ти звънна след 10 минути, а ти цял ден не мърдаш от телефона,защото спешно трябва да решите нещо, а той не се обажда е друго. И пак казвам, ако това е попринцип следва логичният въпрос "Какво правиш с него?".
И приказката за лудия и баницата е съвсем актуална. Както винаги.

Няма да се промени. Това, че в приказките един мъж се променя заради жена е легенда.
Стига сте им слагали на тези мъже качества, което нямат и очакавате да ги моделирите.
Няма да стане принца от мечтите.
Такъв си е.
Не иска промяна, защото си се харесва такъв. И сега се е "спасил" в неговата глава от очаквания, които не може да изпълни.
Ако не може да приемете човек с добрите и лошите страни, а очаквате да се промени за да вървят нещата, това не е вашият човек.

Абсолютно е така! С едно-единствено изключение. Промяната трябва да дойде от неговото желание. Ако на 2-рия път (хайде, да не  е 1-вия) при негово подобно поведение жената скръцне със зъби и каже "Виж какво слънчице, това няма да го бъде", и това е още в началото и той е влюбен има шанс. Иначе - не.

# 340
Не е възможно два часа да си на линия, без да използваш активно фейсбук. Преминаваш офлайн (статус със сива точка след някакви минути, 5-10-15). Във Вайбър е ясно какво е положението. Пише си кога е последно видян, кога е отварял Вайбър.

# 341
Така е Светулчица.
И това, че не отговаря е много показателно, ама много.

# 342
Неговата реакция /да не позвъни или да каже казаното за смисъла/ е била след провеждането на обсъждане на някаква тема, въпрос или нещо подобно. Сега, това може да е бил спор, където двамата са на различни мнения, може за него да е било/станало досадно - възможности всякакви. А и причини за реакцията му - също много и подлежат на различно тълкуване. Но, от дългогодишния си житейски опит, при някаква конфликтна ситуация, никога не се обаждайте първа /не че аз не съм го правила на млади години/. Знам, че понякога е трудно, но по-добре той да те пита защо не звъниш, отколкото ти него. Дистанцираност, непоказване на интерес - това може да събуди някакъв интерес ама защо? Разбира се, ако за отсрещната страна са важни взаимоотношенията. Ненапразно се казва - бягай, за да те гонят.... А и мъжете не обичат досадни разговори и ровене, и анализиране на всяка тяхна реакция. Не се обадил, не се. Защо да му се търси сметка?

Общи условия

Активация на акаунт