Кралски работи и клюки - Януари 2026

• 65 310
  • 1 223
  •   5
Отговори
# 1 185
Много хубаво палто.

# 1 186
  • Някъде там
Шарлийн става на 48 години.
Прекрасна снимка. Тази нежна и мила естествена усмивка толкова й отива, чудесна е.

# 1 187
Mного хубава Шарлийн.

# 1 188
Винаги съм казвала, че английският монарх не е просто обществена фигура, която реже лентички, а всъщност основната му роля е чрез авторитета си да представлява Обединеното кралство на най-високо ниво и така да отстоява националните интереси на страната си.
Кралят се е намесил след изключително неуважителното изказване на американския президент.  Задействал е тъй. нар.  private backchannels и чрез тях съвсем дипломатично е предал своите сериозни притеснения директно към Белия дом. "Като главнокомандващ на британските въоръжени сили, кралят е подчертал „болката“, която тези коментари са причинили на семействата на загиналите 457 британски войници."
​Веднага след намесата на Чарлз премиерът провежда директен телефонен разговор с Тръмп, в който е настоял за признаване на истината за британския принос. ​Резултата го видяхме - Тръмп публикува съобщение, в което напълно промени тона, наричайки британските войници „велики и много смели“ и „едни от най-великите воини“.

# 1 189
Сериозно е засилена охраната в последно време, дори претърсване правят. Предишни години дори на Коледа е било по-спокойно, въпреки стотиците хора, които ги очакват.

Полицията претърсва територията на църквата „Свети Петър“ в Улфертън, в имението Сандрингам, Норфолк, преди неделната служба, на която ще присъстват членове на кралското семейство.

# 1 190
Кралят няма да бие тъпана, че се е намесил, защото по конституция политиката се води от правителството и парламента. Както и покойната кралица дума не продума по въпроса за Брекзит, но фино даде знак, че не го одобрява (между другото британците взеха да осъзнават, че са сгрешили, даже има конкретни стъпки към сближаване с ЕС - отново се присъединиха към "Еразъм" и в момента се водят преговори за присъединяването към Фонда за отбрана на ЕС). Колкото до отговора на UK на нападките на Тръмп, ясно е, че и кралят, и премиерът са действали координирано. И кралят все пак е главнокомандващ на въоръжените сили. Тези бойни самолети и хеликоптери, които красиво прелитат над Бъкингам, не го правят само за ефект.

# 1 191
A ние как разбрахме за намесата на Чарлз? Щом никой не е бил тъпана, освен Даунинг стрийт, които са казали за разговора на Стармър с тръмп, де.

# 1 192
  • Glasgow
A ние как разбрахме за намесата на Чарлз? Щом никой не е бил тъпана, освен Даунинг стрийт, които са казали за разговора на Стармър с тръмп, де.
това намирам в дейлито, 'източник каза на "Сън'', кой източник не е ясно. Малко по надолу пише, че натискът от всички страни на политическия спектър към Стармър да канселира кралската визита нараства, но това не разбирам преди или след корекцията на Тръмп
А Стармър може ли наистина да я канселира?
https://www.dailymail.co.uk/news/article-15495331/Concerns-raise … -Afghanistan.html

# 1 193
Да, може, нали неговото правителство ги организира и решава на кого ще са домакини или гости кралските особи. Коя покана ще приемат или отхвърлят, ако са гости. Говоря за state visit и официалните посещения, от името на правителството, каквото ще прави Уилям в Саудитска Арабия след някой ден.

Семейно на църква в Сандрингам:

Последна редакция: нд, 25 яну 2026, 13:22 от Tinо

# 1 194
Да, такава информация и аз само в таблоид намирам, доверието ми в BBC е по-голямо.

Правителството ги праща, доколкото знам не могат сами да решават. Да отказват предполагам могат всъщност.

Аз преди изказването четох за натиск да не ходят в САЩ, сега не знам, то до пролетта колко вода има да изтече...

# 1 195
  • Glasgow
Да, но просто то най вероятно вече е подготвено, нали за април е визитата.

# 1 196
Мисля, че са предположения само, без нещо да е потвърдено.
То април нали се спрягаше ако е готова новата златна зала да отидат Чарлз и Камила за откриването.
Но пък циркулираше и за 250 -годишнинат, която е лятото.
Или пък април Чарлз и Камила, а лятото Уилям и Кейт.
Всичко е на етап слухове още, според мен. Или планиране, но с опция за отмяна Simple Smile

# 1 197
  • Glasgow
Да, такава информация и аз само в таблоид намирам, доверието ми в BBC е по-голямо.

в тази статия на дейлито, ако не беше така досадно наблъскана с реклами има интересна информация, реакции на различни лидери. Има и някакъв royal коментатор, който казва, че UK не може да си позволи да отмени визитата, световния ред се променя, "трябва да постъпим мъдро и дипломатично. Една отмяна би ядосала Тръмп" и т.н.

# 1 198
Явно почивката на Чарлз и Камила в Шотландия е приключила и са се изместили отново в Норфолк.

Чарлз пак е с любимото си палто на повече от 40 години.

# 1 199

в тази статия на дейлито, ако не беше така досадно наблъскана с реклами има интересна информация, реакции на различни лидери. Има и някакъв royal коментатор, който казва, че UK не може да си позволи да отмени визитата, световния ред се променя, "трябва да постъпим мъдро и дипломатично. Една отмяна би ядосала Тръмп" и т.н.
Това че намирате информацията само в таблоди, не означава, че я няма другаде.
The Guardian
Цитат
Keir Starmer had condemned Trump’s initial comments as “insulting and frankly appalling”. The president’s climbdown is reported to have come after King Charles relayed his concerns about the Fox interview through diplomatic channels.
Цитат
Отстъплението на президента се съобщава, че е дошло след като крал Чарлз е предал своите притеснения относно интервюто за Fox чрез дипломатически канали.
https://www.theguardian.com/uk-news/2026/jan/25/uk-politicians-w … le-in-afghanistan

BBC не беше ли медията, която подмами Даяна с изфабрикувани документи да даде онова скандално интервю, само и само да има рейтинг?
Мартин Башир е щатен служител на BBC
Графичен дизайнер на BBC фалшифицира банковите извлечения.
И в продължение на 25 години BBC отказва да признае за измамата, докато разследването на лорд Дайсън през 2021 г. не доказва, че медията е „покрила“ истината и е излъгала обществеността.

Общи условия

Активация на акаунт