☃️ Стилът ни според възрастта (40+) Лайфстайл тема за пораснали момичета - Януари '26

• 54 381
  • 595
  •   2
Отговори
# 585
Всичко, казано от ДХ3 е вярно. Аз също ги слагам само за навън, у дома си стоя с очила. Свалям ги вечер задължително. Едното ми дете също е с лещи, но вкъщи носи очила. Бързо свикна. Ще допълня за моите лещи - 38% водно съдържание са достатъчно комфортни лещи, но не са твърде тънки, за да се слепват при вадене и слагане. Именно това е проблема при лещите с по-голямо водно съдържание - залепват се или се късат по-лесно.

# 586
Нося очила от половин година - много се дразня как се цапат стъклата. В средата на деня вече почвам да виждам различно с двете очи. Все се замазва… а и не знам какви ми ги направиха.
ДХЗ, съжалявам за Блеки. Тича във вечните полета:heart: и ние изгубихме майката на прайда преди 2г.
Моите 2 са на по 11 години май вече и дебеланко черното магаре на ..7 май.
Много умни са котките, знаят си иметреса и човеците. Бялата ни принцеса е тренирала ММ - щом почне да се заиграва с пердето е знак да отиде да я реши или да я вземе на ръце.
Но ни имат пълно доверие. Колкото могат да са проклети (или глуповати в случая на Шошо), толкова и ни вярват.
И да отчета Грегъри Портър - ако нямате билет момичета от София - вземете си за утре вечер! Музикантите му са много добри! Това е от голямо значение.

# 587
  • Бургас
Хаши, носих лещи, от  тинейджърската възраст до към 30 години. Спрях, защото започнаха да ми дразнят. Признавам си като съм била дете  съм правила какви ли не глупости-спала съм с лещи,  не съм ги сменяла навреме и никой не ми е обръщал внимание. Диоптъра ми нарасна точно тогава и все си мисля, че лещите допринесоха дори и да не са пряк виновник, затова внимавайте.Сега има информация, има много видове.Не го оставяйте без контрол дали спазва всички условия за съхранение, почистване, смяна.
Също така и аз бих казала като Диа да не са от най-тънките, защото не се усещат т.е огъват се, трудно ги вадиш и слагаш, тези с повече водно съдържание.

Последна редакция: ср, 21 яну 2026, 09:43 от Галчудо

# 588
Днес така

По въпроса за козметични и фризьорски услуги - ще продължавам да ги ползвам.
Като казах фризьор и се сетих, че една колежка влезе в болница след последното боядисване, алергична реакция.
Много се напрягам от подобни ситуации.

Последна редакция: ср, 21 яну 2026, 21:58 от mardji1

# 589
  • В полите на Пирин планина
За контактните лещи да се изкажа и аз (нося от 2000 г. някъде) - най-добре е на начинаещ да се вземат ежедневни лещи. Малко по-скъпо излиза, но го няма моментът със съхранението и евентуалното замърсяване. Лично аз от няколко години нося такива и комфортът е незаменим за мене, предвид, че съм с доста висок диоптър късогледство.

# 590
  • София
Нали имаше някакъв законопроект, да се тества всеки клиент преди боядисване за алергии. Бях го чела във фейсбук в профила на Корнелия Нинова, че това ще удари по малкия бизнес и салоните ще загубят клиенти заради тези допълнителни регулации и изисквания. Както преди няколко месеца ги накараха да изхвърлят гел лаковете и да купуват нови.

# 591
  • тук-там
Какви лакове са изхвърлили?

# 592
  • Ямбол
Има забрана за използване на една съставка TPO в гел лаковете, предполагам, че това визира Лизи.
https://www.mh.government.bg/bg/novini/aktualno/4537

# 593
С лещи съм от 1991 год. Комфортът на еднодневните е ненадминат, така е, но не се изграждат навици за грижа и съхранение. освен че лесно се късат в неопитни ръце. Та аз бих казала зависи от детето - ако е достатъчно отговорен има много други опции. Добре е да се чуе все пак и мнение на специалист ИМХО.

Да се допитам, някоя от вас да е притежателка на UGG tasman, иска ми се да чуя мнения - удобство, топлят ли, как ги съчетавате с аутфитите ?
Кежуал, аз имам Tazz II - според мен са силно подобни на Тасманийчетата (а в моята глава Таз, Тасманийският дявол е все още любима анимация!). Нося ги в къщи като чехли основно (топлят!), но из квартала също мога да претичам до аптека/супермаркет в домашно облекло. Или със широки дънки или със силно подобни широки йога гащи. Моите са в цвят Chestnut - супер неутрал, но определено със синьо/сиво/дори червено ми харесват повече, отколкото със черно.

Една цветна комбинация от люляково и червено ми легна на сърце тези дни. И се разрових за наличности веднага Simple Smile
Пепси, да ти докладвам, че ме инфлуенсна, та си купих нов пуловер в такова лилаво за да го нося със червено! Моля, чувствай се много виновна и отговорна!
А какво носене на винено червено и тъмнолилаво в комбинация му отнесох тази зима не е истина. Ужасно ми харесва! Да не говорим, че почвам да се замислям дали да не си купя резервно копие на червеното ми палто - нямам дреха, която да е обирала толкова комплименти, онзи ден от две ситни дребни азиатчета включително Simple Smile))) Червено палто или лилаво яке със червен шал със червено виолетови кецове със виолетова велурена чанта със лилав или цикламен пуловер и сини дънки - звучи ужасно, но нищо не е твърде ярко и стои като монохром! Grinning

Последна редакция: ср, 21 яну 2026, 19:15 от Agent Provocateur

# 594
Момичета, благодаря за споделените мнения. Утре сме на преглед при офталмолог и ще взема и нейното мнение. Контрол ще има - отглеждам мега разсеян Водолей от мъжки пол и липсата на контрол води до бързи и нелеки последствия във всяка възможна посока:). Засега съм се насочила към еднодневните докато свикне как да ги слага. Ако се окажат прекалено меки, ще вземем други. Консултирах се и в две оптики. Дано да свикне, защото в пубертета и без това прогресират тези неща.
Агент, покажи я тази комбинация, моля те.

# 595
Избрах това за утре

За да не е прекалено "бозаво", добавих ярките ръкавици.
Днес си взех т.нар. барел панталони във войнишко зелен джинсов плат.
Дано не съм си вкарала автогол.
Ще се снимам, като им измисля компания.

Общи условия

Активация на акаунт