☃️ Стилът ни според възрастта (40+) Лайфстайл тема за пораснали момичета - Януари '26

• 51 066
  • 576
  •   43
Отговори
# 540
Малките градове също са част от България. Simple Smile Освен  това има и Гугъл и веднага може да се провери доколко актуална е цена 100 лв за маникюр в София.  Не е. Това е някакво изключение. Цените са в порядъка 40-60лв.

Има вариации и в самата услуга - дали е само гел лак, дали има и гел за укрепване, дали е върху естествената дължина или има и удължаване/изграждане, дали има декорации, камъни, френски, или изчистен и т. н. Миналото лято веднъж платих 45 лв и реших, че съм намерила супер изгодно място, но после се оказа, че жената просто не е разбрала какво да ми прави и е спестила някои от стъпките. Като го направи както трябва следващия път, вече цената беше 65 лв. На Солунска има един салон от много време, там пък е над 100 лв.
Веднъж минах покрай един такъв салон, застинал във времето, но беше на Пиротска, и видях написани разни изгодни цени - от типа измиване 5 лв, сешоар 10 лв, и реших да вляза и поисках сешоар. Жената отказа, каза, че не можела да прави такива "прически" и ме отпрати.
Цените са в порядъка 60-80 лв, рядко 50, и ако това се прави на три седмици не е никак ниска цена. Услугата е около час и половина, доста пари се изкарват за деня. Работата не им е лека, има такива дето работят и по десет часа, работят по празници, дишат препарати, пипат евентуално и всякакви неприятни нокти, поддържани, неподържани, гъбички и пр. Та ако си докарват много пари това не е без да се потрудят...

# 541
да не кажа и на 2 седмици се ходи

# 542
  • Бургас
Имала съм и коте, и тях ги обичам много, но Арианка много ревнува и ги лае. Тя също спи между главите ни. На Йоана момчето е пораснало вече. Лесно ли се вчесва? Тя е като овче руно, няма вчесване подкожния косъм. Имаме малтипу в квартала, той също е с по-права козинка и някак разделена стои, като на кичури.

# 543
Имала съм и коте, и тях ги обичам много, но Арианка много ревнува и ги лае. Тя също спи между главите ни. На Йоана момчето е пораснало вече. Лесно ли се вчесва? Тя е като овче руно, няма вчесване подкожния косъм. Имаме малтипу в квартала, той също е с по-права козинка и някак разделена стои, като на кичури.
Гал, аз сериозно се замислих да взема коте, има едни британки късокосмести с орнжеви очи...много ги хорасвам. Лошото е, че са много надменни и не дават да ги галиш и гушкаш Grinning

# 544
  • Бургас
Мими, тези са големи красавици, и аз ги харесвам. Всички ли са с такъв характер?  На майка ми котето и то не дава, от малко е такова. Само на нея, нас ни бие. Моите винаги са били гушливи.

# 545
  • София
Вярно ли са такива? Нямам опит с тази порода, изглеждат ми някак равнодушни и спокойни винаги, точно надменни, безразлични. Моето момиче, което взех от улицата, е тип норвежка/сибирска горска, не породиста, но поне на външен вид го докарва. Тя е много гушлива и любвеобилна, сама идва, прегръща с лапички, притиска се в мен, целува, мърка, много мило и обичливо коте е:

# 546
Приятелка на дъщеря ми прави нокти с изграждане и гел лак за 85 лв. в София и 50 лв. в нашия град. Ако са с повече декорации, цените са малко по-високи.

Мими, сестра ми има британка. Не е надменна, просто е темерут. Много мила и спокойна котчица, но е част от интериора. Ако иска, идва да се гушка и после си отива. Когато спя у тях, сутрин я виждам как зорко ме следи и ме чака да се събудя , без да ме закача.

# 547
  • Бургас
И на майка ми е осиновено от улицата още като малко, но е саможиво.

# 548
Мамини златни, много са хубави и сладки! И рошави поне колкото моя син Wink
Скрит текст:
Вчера го показвах в една друга тема, че ме докарва до лудост с популярната тик-токска прическа, за която ми искат $50 преди бакшиша! Ужасна е! Е, не толкова, колкото mullets & wolf haircuts, но достатъчно!
2023

2024

2025

Последните няколко години определено въртях очи на цените на козметичните услуги в София, въпреки че отдавна не се изхвърлям да ходя по превзети салони и нашумели имена (установих, че и там гаранция за качество няма никаква!). Боядисване на корени и подстригване (с моя боя) - 150 лв в квартален салон в Младост (София, лято'25). Гел лак за 60 лв, който беше толкова зле изпълнен, че на следващия ден обърнах града да намеря маникюристка да го смени за още 50 лв (аз никога не правя никакви декорации или нещо различно от един прост цвят на къси нокти). За мед. педикюр платих 250 лв, но жената си игра да ме изпипа 3 часа.

Разбира се, не ми хрумва да сравнявам с местните цени, тук ако прежаля $350+ за постригване и боядисване резултатът не е съвсем зле, при квартална фризьорка мога да мина и с $100 за 10-15 мин "подстригване". Но откакто ми се налага да се боядисвам на 2 седмици ходя на фризьор 1/сезон и си доставям удоволствието поне веднъж в БГ. Само да можех да навия ММ да ми прави корените!

Последна редакция: вт, 20 яну 2026, 18:04 от Agent Provocateur

# 549
Мими, тези са големи красавици, и аз ги харесвам. Всички ли са с такъв характер?  На майка ми котето и то не дава, от малко е такова. Само на нея, нас ни бие. Моите винаги са били гушливи.
Повечето, да! Поне така пишеше в описанието на породата!
 Но са страшно красиви....!
Агент 250 лв. за педикюр определено ме уби, пък бил той и за медицински...! Open Mouth
За маникюр с обикновен лак няма какво да коментираме, почти никой вече не прави такъв в салон. Говорим за цени за гел лак.

Последна редакция: вт, 20 яну 2026, 17:01 от mimi.7299

# 550
  • София
20Е е гел лак при моята маникюристка, София. 20Е плащам и за фризьор, без боядисване. Беше 35лв преди януари, но намирам вдигането за поносимо. Салоните са квартални, но качеството, поне според мен е добро, работят с хубави материали също. Има, разбира се и много по-скъпи салони, предната ми маникюристка взимаше повече, а качеството беше абсолютно същото. Освен това много държеше непрекъснато да си говорим, отделно й отнемаше не 1 час, а час и половина.

# 551
  • Бургас
Действително в Б-я има голямо поскъпване, може би най-голямото от няколко години насам и не е релевантно на доходите, най-общо казано, на обикновения човек. Според мен трябва да се гледа спрямо стандарта и покупателната способност, не само самите цифри.

Така както гледа Кевин никога не бих казала, че е Скорпион Simple Smile

# 552
G&B каква е тази порода, страшно е красив!?

# 553
Не е породист, майка му е бяло-черна “улична” котка, баща му е същият като него - чисто черен сладур.

# 554
Леле какви бузаци има Кевин, само за мачкане! Grinning Heart Има вид на британец, но просто не е сив, а черен.
Моята като я мачкам и тя почва да квичи едно такова лигавичко, уж протестира, ѝ казвам "какво протестираш сега, нали си мачка, трябва да те мачкам" Laughing

Общи условия

Активация на акаунт