Лидл 196 - 2026 в €

• 22 393
  • 272
  •   2
Отговори
# 75
  • Враца
]|I{•------» ❼0ʘ❷_𝐎𝓖Ⓝ𝔬в «------•}I|[
Аз съм с тази и си става перфектно кафето
И аз съм го взимала на 5лв, май беше и на 6лв. Абе вдигнаха всичко.

Редактирам: преди 2 седмици взехме тази прахосмукачка от Германия. Разликата в цената е притеснителна.

Последна редакция: вт, 06 яну 2026, 08:47 от nelegalnata2

# 76
Не виждам нищо притеснително в цената на прахосмукачката, при тях е намалена при нас не. Офертите са различни навсякъде.

# 77
  • София
Здравейте,
Някой да е пробвал наденицата със сладка царевица от настоящата брошура?

# 78
  • SF
За тези кафета питам. Обичам 100% Арабика, но не пише никъде състав. Не са ли длъжни да пишат? Но наистина длъжни по закон?

Вие кой цвят предпочитате?

# 79
  • София
Не са длъжни. Това е вид кафе, който се разделя на различни сортове.
100% арабика от една марка в никой случай не означава аналогичен вкус / цвят / аромат / послевкус спрямо 100% арабика от друга марка. Именно защото вътре може да са различни сортове или комбинации от тях , които в същността си са все арабика.

Аз пия нескафе на Нестле. И на него не пише какво е.

# 80
За тези кафета питам. Обичам 100% Арабика, но не пише никъде състав. Не са ли длъжни да пишат? Но наистина длъжни по закон?

От трите най вероятно последното да е арабика.

# 81

Лилавото и черното ми допадат, защото си го пускам една идея по-дълго, а голда ми става блудкаво при моята "дължина"

# 82
Снимки от нета, само черното не е 100% арабика. Пила съм и него, и лилавото, нямам никакъв спомен кое ми е харесало повече.

Скрит текст:

# 83
  • София
До колкото виждам нормалната цената на прахосмукачката в Германия е 32,99евро, а в България 35,79евро. За мен е странно в България цените да са по-високи от Германия.

# 84
И за мен това е странно. Според мен въпросът трябва да бъде: "Някой купувал ли е тази прахосмукачка на промоционални цени в България?"

Защо в Германия има такива промоции, а в България почти няма?

Последна редакция: вт, 06 яну 2026, 11:19 от къдрокоса

# 85
  • София
До колкото виждам нормалната цената на прахосмукачката в Германия е 32,99евро, а в България 35,79евро. За мен е странно в България цените да са по-високи от Германия.
Обемите са различни. В други случаи политиките и данъците са различни, както и фактор традиция съвсем не на последно място. Групи продукти на някои пазари са традиционно по-евтини / по-скъпи.
На всяка продадена прахосмукачка в България, в Германия ще придадат, примерно, 20. Въпреки по-високата цена тук, реално печалбата е пъти по-малко.
Няма такова нещо като "цените да са по-високи от Германия". Има конкретни цени които са по-високи. И конкретни цени, които са по-ниски. И ако се погледне статистиката в цялост ( Евростат ), то цялостно в България са значително по-ниски.
Често се показват сравнения в наш ущърб и съвсем не често стоки и услуги, които тук са няколко пъти по-евтини.
Та, ние гледаме тяхната евтиния, пък те - нашата.
Два бързи примера - блистер аналгин аптечна цена - 12.28 евро.
Билет за трамвай в относително голям град ( 300 - 350 хиляди жители ) - 3.50 евро.

Защо в Германия има такива промоции, а в България почти няма?
Заради разлики в принципите на търговията там и тук, както и законодателни изисквания.
Там имат онлайн магазин също и е вероятно/ възможно тази прахосмукачка да се придава принципно на редовна цена. Само когато имаш редовна цена на конкретен продукт, само тогава можеш да имаш и промоционална като намаление от редовната.
У нас няма онлайн магазин и тази прахосмукачка принципно не се продава постоянно. Тоест тя няма друга / предишна цена преди тази и законът не позволява в такива случаи да се обявява като такава с намаление. Има изискване в българското законодателство колко време трябва да се е продавал един продукт в магазина на редовна цена за да може след това да се продава на промоционална. За да се избегнат подвеждащи намаления и заблуда.

Последна редакция: вт, 06 яну 2026, 11:11 от RebelHeart

# 86
  • Враца
То не е само прахосмукачката. Млечните продукти особено там са пъти по-евтини. Не знам какво толкова оскъпява продуктите тук, но за мен не е нормално едно и също масло тук да е намалено на 4-5лв а там да е намалено на под 1 евро. Както мляко, сирене, кашкавал, говоря за една и съща марка. Да сигурно политиките на държавите са различни, но като гледаме нашите цени и заплати и техните цени и заплати, изглежда някак тъжно.

# 87
То не е само прахосмукачката. Млечните продукти особено там са пъти по-евтини. Не знам какво толкова оскъпява продуктите тук, но за мен не е нормално едно и също масло тук да е намалено на 4-5лв а там да е намалено на под 1 евро. Както мляко, сирене, кашкавал, говоря за една и съща марка. Да сигурно политиките на държавите са различни, но като гледаме нашите цени и заплати и техните цени и заплати, изглежда някак тъжно.

"В Германия действат два основни процента на ДДС: 19% – стандартна ставка (прилага се за повечето стоки и услуги). 7% – намалена ставка (за храни, книги, лекарства, вестници и някои културни услуги)"

# 88
  • София
Германия е огромен производител на мляко и млечни продукти. В повечето категории е на първо място в ЕС.
Секторът е силно субсидиран по различни програми. Субсидии в ЕС има навсякъде за селското стопанство, но вече как се разпределят по отрасли е национална политика най-общо.
Традиционно млечните продукти в Германия са евтини и ще се поддържат така доколкото е възможно.

# 89
  • София
Не е от транспортни разходи, не. Те са жълти центове на пакет.

Общи условия

Активация на акаунт