Аз съм мъж на 40+ с две деца под 10г. Живеем с жена ми от почти 10г заедно и от две години мисля за раздяла поради ред причини. Възпитанието на децата от гледна точка на викане, крясъци и истерични моменти от нейна страна. Огромна разлика между мен и нея в развитието ни като личности, кариерно и дори грижа за тялото. Абсолютно разминаване в сексуалните ни желания или липсата на такива. Разговорите помежди ни не са били пълно по тези теми, познавайки я вече от 10г стигам до извода, че са и леко безмислени.
Осъзнавам, че това е моята гледна точка, но все пак са неща, които смятам, че съм нанлюдавал и обмислил.
За мен: ако жената до мен не ме търси, провокира и възбужда (не само сексуално) някак си гиби част от ролята си. Аз въпреки предишните (от около 2г нещата тръгнаха надолу) не се старая вече толкова.
Въпроса ми е по-скоро практичен. Не търся мнение прав ли съм или не съм, аз съм убеден в сърце, душа и разум какво искам или не искам за напред. Как според вас би бил добрия начин спрямо нея и децата ни да ѝ кажа, че искам развод?