Раздяла

• 2 640
  • 29
  •   1
Отговори
# 15
Ако бях с две малки деца и мъж като автора, с хиляди претенции към мен и вероятно без никаква помощ от негова страна с домакинството и по отглеждането на децата, сигурно и аз щях да истерясам. Кажи й каквото си написал тук и се надявай да не ти удари едно кроше, аз бих ти ударила две, макар да съм много спокоен и уравновесен човек.

# 16
Много хубав пост на Есме, мисля че това е цивилизования начин да се разделиш с някого, с койте имате общо минало и две деца.

Единствено мога да добавя да предложиш и настояваш за споделено родителство. Децата да са 50% от времето при теб, за да можеш да продължиш да изграждаш връзката си с тях и да допринасяш за тяхното възпитание. Така и никой няма да плаща издръжка на другия и финансовата ви раздяла ще е по-чиста.

Разминали са се във времето, не мисля че тук има вина на някого и няма място за нападки и обвинения. Важното е раздялата да стане по възможно най-културен начин, да запазите добри отношения заради децата и те да страдат възможно най-малко.

# 17
  • Далечният изток
Каква ли пък толкова велика кариера може да има един толкова неграмотен човек като теб?!

Изнервена жена, отглеждаща две малки деца и най-вероятно още едно на 40+, защото съм сигурна, че ти си като на хотел у вас. Иначе нямаше да пропуснеш да ни споменеш, че "помагаш".

А как да ѝ кажеш, че искаш развод?! Ами казва се точно както си го написал. Аз освен "Искам да се разведем, защото.... И дай да се разберем след развода кой къде ще живее... ти с децата тук, аз напускам... Ще им плащам ... лв. издръжка. Ще вземам децата едикога си..." примерно, друг начин не знам.
Само не забравяй, че като се разведеш с майката, не се развеждаш с децата. Обаче ако досега не си ги гледал тези деца, знам, че няма да ги гледаш и занапред...

# 18
Много, много тъжно.
Явно жената е качила килограми и не ѝ е приоритет да се поддържа вече. Изнервена е, вероятно няма достатъчно забавления извън децата. Не ѝ се прави секс естествено - работа, поддържане на дома, грижа за двете деца, домашни, етс.
Ми добре, разведи се. Само че я обезпечи материално, нека имотите са за нея, колата и инвестициите (не че имаш!) да са за нея също.
Отделно ще даваш издръжка и ще покриваш всички режийни сметки, защото тези деца искат да им е топло, да гледат тв и да се къпят, нали?  Искат маратонки, телефон, лаптопи, частни уроци в бъдеще...
Моя приятелка беше диагностицирана  с онкологично заболяване, едно дете има. И съпругът подаде молба за развод заради факта, че на нея не ѝ се прави секс, не се поддържала и т.н. Но поне ѝ остави къщата (около £600к), колата и плаща всички сметки, тя не работи.
Ти имаш ли какво да дадеш?
Имам познат, разведен, виждала съм го в едно кафе, като гладен котарак оглежда младите жени. Средностатистически мъж, със средна заплата, 45+, спортува, инжинер някакъв е. И е сам, облъска се от път да ходи по срещи - еднодневки от нета. Не е щастлив.
Мисли. Как виждаш себе си след пет години?

# 19
Осъзнавам, че това е моята гледна точка, но все пак са неща, които смятам, че съм нанлюдавал и обмислил.
А не ти ли хрумна и да се намесиш да помогнеш, вместо само да наблюдаваш. Да вземеш децата, например и да отидете на площадката или в някой парк, докато майката свърши домакинската работа. (Моята снаха работи от вкъщи и брат ми редовно е с децата някъде, когато може, за да ѝ осигури спокойна атмосфера.)

Единственото разумно решение в случая е,  да живееш наблизо, след като се разделите и да си на разположение. Имам познати с такава схема и дори баби и дядовци са включени, но пак не е лесно.
Моя приятелка беше диагностицирана  с онкологично заболяване, едно дете има. И съпругът подаде молба за развод заради факта, че на нея не ѝ се прави секс, не се поддържала и т.н. Но поне ѝ остави къщата (около £600к), колата и плаща всички сметки, тя не работи.
Много странно, че са разрешили развод. Знам за няколко държави, където не можеш да се разведеш по такива причини - при сериозни заболявания, болният няма вина, че е в такова състояние. И съответно не може да го обвиниш в нищо. Отделно, законът защитава физически по-слабия партньор, когато не може да се грижи сам за себе си.

# 20
  • SF
То не е много сигурно, че няма друга жена, според мен точно такова нещо има.

Но това не е наша работа и не е красиво да правим допускания, които да променят хода на темата. Пусни отделна тема за изневерите на един мъж, ако ти се говори за това.
Коментираме това, което е споделил авторът на тема, в която се включваш доброволно и добронамерено. Не нападаме и не критикуваме.
Защото според мене пък тя може да има трима любовници и даже жена любовница. И????? Започваме ли да се убеждаваме и да го украсяваме според както сме спали тази нощ??
Каквото е решил да сподели, това ще обсъждаме. Парите му, колите му, хобитата му, приятелите му, шефовете му, хода на кариерата му - нагоре или надолу, това не е поставил като проблеми, не ни търси мнението, а още повече пък ние да си го въобразим.

Дали жената е истерична и защо е истерична също няма как да докажем, да разберем и да се убедим, ако лично не сме запознати и не сме поживяли с нея. Главното тук е, че на него не му харесва вече да живее с нея и иска да се разведе, както и повечето от нас са направили.

# 21
Авторът съвсем спокойно и културно си изложи доводите и поиска съвет. Добре е да се придържаме към темата и да не си измисляме фантасмагории.
Откъде-накъде ще оставя къщи, коли, инвестиции и т.н на здрава права жена, която може да работи? Само защото вече не иска да живее с нея? Това не е основателна причина, смехотворно е. Всеки си хваща живота в ръце, работи, гледат децата, които са създали и така. Дори и да е престанал да я харесва, защото е напълняла и се е запуснала, това е негово право. Не виждам нищо осъдително. Всеки си има вкусове, изисквания, очаквания и е в правото си да си търси щастието. Той каза, че не само секса, а и кариерно се разминават, вижданията им за бъдещето не съвпадат, не му допадат методите й на възпитание на децата им. Това са много основателни и сериозни причини за мен и на негово място аз също бих се развела с човек, с когото нямаме общи цели.

# 22
Тя знае ли, че от две години мислиш за раздяла или сега ще ѝ е като гръм от ясно небе? Ако си повдигал въпроса и преди, сядаш и казваш - опитахме, не се получава, разминаваме се твърде много, дай да се разберем кой къде ще живее, как ще гледаме децата и как ще им съобщим. Ако досега си мълчал и си взел решение без тя хал хабер да има, ще е по-сложно и истериите ще са оправдани донякъде. Важното е да говориш със спокоен тон, да не обвиняваш само нея, да изтъкнеш и твои минуси, да поставиш темата за доброто на децата на първо място. В първия пост звучиш като да си обмислил нещата, опитай се и пред нея да си овладян и разумен, без скандали и обвинения.

# 23
Туй без скандали и обвинения не знам как се случва, нещо като спящите деца по филмите ми е .. една приятелка така каза на мъжа си да седнем и да говорим, после не беше тормоз, заплахи за самоубиствиа и какво ли не.. нямало да й даде развод, само през трупа му ей такива..
Иначе се смята, че големи и разумни хора с толкова дълги връзки ще са зрели, но не знаеш отсреща как ще ти реагират…

# 24
  • SF
Тя е половината от тяхната връзка, така че едва ли си мисли колко щастливо семейство е сглобила. Ако й дойде като гръм от ясно небе, значи раздялата е неизбежна, защото небето им съвсем не е ясно. Къде е тя, когато лягат като случайни непознати в хижа с обща стая - всеки по различно време и всеки се завива на другата страна? Едва ли сега ще научи, че там, където има любов, това не се случва. Когато се кара на децата, надали той я е оставил с впечатлението, че е доволен и я подкрепя.
Дори и с тебе да имаме някакви отношения, някакви..., не да живеем в общ дом, или да сме кой знае колко стари приятели, ако сме адекватни и заинтересовани, ще знаеш накъде вървят и какво е моето отношение към теб.
Когато колата скърца, пътниците в нея би трябвало да знаят, че е за ремонт. Или й е дошло времето да я дават на друг.

# 25
Авторе, когато ще говорите, изпращате децата при бабите, по възможност, за да не са около вас в този труден момент. Казваш и, че искаш да поговорите, сядате и казваш, така и така, не можем да продължаваме заедно, искам развод. После, ако искаш, пиши как е минало. Но не бързай. Първо си помисли добре кое как ще става около отглеждането на децата, евентуално общите имоти. Жената и децата трябва да са осигурени, запомни това много добре, защото на тях ще им бъде много, много трудно. Голямата тежест след развода пада върху майката, така че виж какво можеш да направиш за това.

# 26
Това ме разби:" За мен: ако жената до мен не ме търси, провокира и възбужда (не само сексуално) някак си гиби част от ролята си."
Ей това мъжете съвсем забравиха природните инстинкти.
Всъщност ти си този, който не е споделил мислите си за раздяла и неудовлетворение, водейки безмислени разговори, за които прехвърляш вината на нея.

# 27
Нямам личен опит, но имам професионален и най-голямата грешка е раздялата да се случва със скандал и взаимни обвинения. Най-добре в спокойна обстановка да се каже, че вече сте различни хора, размина ли сте се някъде в съвместния път, имате различни желания и приоритети, вече не сте един за друг. Но без обвинения от типа "ти се занемари, ти си истерична" и тн. Акцентирай върху това, че се разминавате в съвместния живот и мислиш, че за двамата е по-добре да се разделите. Дай и някакъв срок от дни, до седмица да осмисли нещата и да направи своето предложение за разпределяне на родителските грижи и семейното имущество. Нека това да е последващ разговор. Помоли я когато е готова, тогава да съобщите заедно на децата. Дай и увереност, че ще продължиш да си грижовен баща. И каквито истерии да устройва, ако е вярно, че е истеричка, опитай се да запазиш спокоен тон.
(Имах един преподавател, който не само късаше, а буквално хвърляше книжки, ако кажеш, че разводът по взаимно съгласие бил най-цивилизованият начин. Защото зад взаимното съгласие се крило дълбоко несъгласие. Тогава бяхме млади и се хилехме, но впоследствие намерихме истина в тази теза. С две думи, трудно е съгласие в такава ситуация)

# 28
О, има мнооого хора, които чудесно си затварят очите за всякакви знаци, та дори и директни предупреждения, че нещата отиват на зле. И когато им кажеш, че краят вече е неизбежен и започват да се вайкат ама как така. Има и друг тип хора - мълчат, не дават знак, че нещо не им е наред, стискат зъби, вътрешно кипят и когато им прекипи - избухват и приключват нещо, което за тях вече е приключило, а другият изобщо не знае, че е имало проблем. Затова питам автора жена му знае ли, че той обмисля раздяла от две години или изобщо не подозира.

# 29
Ключ по молба на автора.

Общи условия

Активация на акаунт