Следваща стъпка?

• 12 446
  • 382
  •   1
Отговори
# 90
Е така са двамата, вместо да се гъчкат с брат му да речем. Не е проблем, че е при нея. Ама на мен и тортата с китката нямаше да са ми проблем, та не мога да преценя тук какво се очаква. Пръстенът не може да се режисира, виж, други неща могат.

# 91
  • SF
Гъчкат с брат му....
Да, и даже се бият всяка вечер!

# 92
.Hazel.,ако вие сте получили всичко без натиск, чудесно, но тук казусът е съвсем друг и е очевидно, че има притискане за дете и сватба на 12 - месец. Не е нужно да правите анализи на семейството ми, защото точно там са ме научили, че човек трябва да има достойнство и да не се моли за внимание или пръстени.
​Колкото до плащането на наеми и търсенето на костюми, това са битовизми, които не променят факта, че авторката иска да насили събитията. За танц наистина трябват двама, но в момента тя се опитва да танцува сама, докато другият очевидно е спрял музиката. Моето самочувствие е достатъчно високо, за да знам, че ако някой не е готов за тези крачки, нито скъпите подаръци, нито вашите теории за обмена ще го спрат да си тръгне. Вместо да ми преглеждате идеите за здравословна връзка, вижте реалността, натискът винаги отблъсква, независимо колко психологически източника ще цитирате.

Последна редакция: вт, 06 яну 2026, 13:04 от Smile_ :)

# 93
Гъчкат с брат му....
Да, и даже се бият всяка вечер!

Е разбира се, че не е проблем. Брата и той може да си извика някоя у тях дето да му плаща масрафа и нашата авторка като реши да му бие шута на този мухльо, да се окаже че вече няма къде да се прибере и да почне да й извива ръцете.
Да го гони скоропостижно, че кой знае какво още й се готви.

# 94
  • SF
Абе тя не се моли. Тя се надява.
Понякога трябва да подскажеш на мъжа, че може да бъде спокоен в отговора, ако има намерение да вади пръстен.
Това го има в толкова книги и филми. На мъжа му е добре така. Ако не му се подшушне, покаже, заяви дори, може следващите 10 години въобще да не му мине през акъла. Когато стане на 30 една сутрин може да се събуди до нея и да каже "абе ние с тебе някога няма ли да се женим!!!"

# 95
  • На изток от Ада
Годежа и сватбата/подписа са различни неща.
Може да,се сгодят, и тъй да,си останат с години. Може да се сгодят и оженвт след няколко месеца или година-две .
Може да се оженят без годеж.

# 96
Годежа и сватбата/подписа са различни неща.
Може да,се сгодят, и тъй да,си останат с години. Може да се сгодят и оженвт след няколко месеца или година-две .
Може да се оженят без годеж.

Може.
Ако му каже да се връща при брат му на другият ден да дотича с пръстен и предложение.

# 97
  • На изток от Ада
Е трябва да  си осигури и догодина подаръци за 1000 лв.

# 98
Е не съм го издържала напълно, но съм съгласна с Вас. Всичко което съм правила съм го правила с чисто сърце, любов и цел да създам един дом и уют и от това, че бях (неразумно) влюбена и се доверих на думи, някак ми се изплъзваше цялата картинка, че дом не се прави от един човек, осъзнавам колко абсурдно изглежда сега, но и определено си взимам поука.

На тази въдица – дом, уют, че и плащане на сметките, ако може и цялостна издръжка – кълват предимно стари ергени. Защото си търсят будали, които да ги осиновят и да ги гледат, когато майките им се споминат. Младите мъже рядко се хващат на нея или ако клъвнат, са като твоя – като нещо временно, несериозно, докато се появи някоя по-добра на хоризонта.
Помисли добре върху това.

# 99
  • София
За следващите връзки просто ще знаеш, че хиляди думи умножени по нула действия, дават нула.

Ей това трябва да се сложи на челно място, барем го  прочетат някои девойки още преди да започнат връзка. И да им свети, тогава вероятно няма да стигат до пускане на подобни теми.
Лошото не е , че той не иска брак, деца. Това е съвсем в реда на нещата, ако обаче и двамата са на такава вълна. То неслучайно по-успешните връьки (като цяло) са на жена с по-голям мъж,  защото мъжете по-бавно узряват. А жените пък имат биологичен часовник. И така, в общи линии нещата се уеднаквяват.
Не казвам всички, държа да го заявя, казвам по принцип. Ясно е, че винаги има изключения.
Най-лошото обаче идва,  когато жената осъзнае всичко, но не смее да прекрати тази безполезност.
Най-честото оправдание е "инвестирала съм толкова много". А замисляш ли се, моме, че най-голямата инвестиция е времето. И то има способността да не се връща назад. Тоест, не стига, че си изгубила н-брой месеци/години (пак казвам, ако двамата са на  вълна неангажиращо и кеф бива), ами и още ще изгубиш. И най-вече: докато си във връзка изключваш възможността да срещнеш подходящ човек. Защото мозъкът ти е настроен, че не търси човек, а е във връзка. Да, може и да не стане и късметът може да е навсякъде, но в общи линии колкото си по-млад, толкова повече имаш шанс да срещнеш по-читав човек. Особено, ако имаш ясни идеи и искаш да ги следваш.
Общо взето, ако Марийка и Иванчо са гаджета, Марийка има различни виждания от тези на Иванчо, но продължават съвместно, Марийка може да срещне Драганчо, който да е с нейните виждания, но тя, понеже е с Иванчо няма въобще да погледне Драганчо по този начин. Да, случва се и това, но... в повечето случаи краят е, че Иванчо узрява след няколко години за тази идея, когато обаче за Марийка вече е късно.

# 100
Трудно ми е да видя чистото сърце там, където всеки жест е щателно осчетоводен. Твърдите, че не сте материалистка, но в същото време ни казвате точната цена на вашия подарък и дори от кой магазин е купена тортата на партньора ви. Ако за вас една година е достатъчна да решите, че този човек ви дължи дете и пръстен, значи вие не сте търсила партньор, а сте търсила изпълнител на вашия личен житейски план.
​Трябва да разберете, че никой не се чувства обичан, когато усети, че е поставен под микроскоп и че всеки негов подарък се определя като ненужен, само защото не е кутия с пръстен. Вие сте инвестирала хиляди левове и грижи в очакване на определена реакция и сега сте разочарована, че инвестицията ви не се е отплатила. Истинският дом се гради със споделено спокойствие, а не с преследване на срокове до 27-ата година. Може би ако бяхте гледала на човека като на личност, а не като на средство за постигане на следващия етап, резултатът сега щеше да е друг.

# 101
  • Варна
Тя, ако вземе да му покаже вратата, може и да го види тоя пръстен. Но аз лично не съм убедена, че дори и тогава трябва да го приеме. Ще е по принуда, а не от искрено желание. За мен този е безнадеждна кауза.

# 102
Безнадеждни са единствено очакванията ѝ.
Ако той ѝ е казал на този етап, че не иска деца и брак, тя е редно да е достатъчно гъвкава да прецени дали да остане с него или да му каже чао.
Разочарованията са вследствие на нейните очаквания. Той е казал в началото - искам деца, брак. Сега след 1 година казва друго. Пита го – защо така? Какво значи не съм готов, колко време очаква да не е готов?
И си преценява.

# 103
  • Варна
Какво значение има защо? Дава назад, това е факт. Да си преценява дали ще го чака или ще търси друг.

# 104
Огромно значение има.
Може сега да развива бизнес, изплаща кредити, да учи за лекар, адвокат, да има болни родители. Всичко има значение.

Общи условия

Активация на акаунт