Бихте ли живели с мъж, който ви има за даденост?

• 13 318
  • 558
  •   1
Отговори
# 225
  • София
Много некрасиво сте я започнали тази сутрин.
Я кажете как бихте постъпили при следния казус. Тече една любов, срещате се, обичате се, спите ту при единия, ту при другия. Мъжът започва да говори за съвместно съжителство у тях. Той е самостоятелен, ама "по мъжки". Чисти, готви и пере, ама мърляво.
Знаете си, че ако отидете у тях, ще хванете парцала и това ще се приеме за даденост. А може и да не го направите...
И защо трябва да живеете заедно? Деца ли ще имате тепърва. Всеки да си живее където си живее при сравнително пораснали деца и без перспектива за нови. Не, заради домакинството, но изобщо не си представям тепърва да си сблъсквам навиците в битов план с някого.

# 226
Я кажете как бихте постъпили при следния казус. Тече една любов, срещате се, обичате се, спите ту при единия, ту при другия. Мъжът започва да говори за съвместно съжителство у тях. Той е самостоятелен, ама "по мъжки". Чисти, готви и пере, ама мърляво.
Знаете си, че ако отидете у тях, ще хванете парцала и това ще се приеме за даденост. А може и да не го направите...
Абе я си карайте както до сега, почнат ли битовизмите любовта намалява...монотонност, ежедневие, сметки ...ще се загуби романтиката и очакването от нови вълнуващи срещи! Много ти трябва и още едни чорапи да переш освен своите... Flushed

# 227
Ако нямаме за  цел да създаваме семейство и деца, не бих си мръднала и крачето да се местя. Даже не бих стояла и за повече от една нощувка. Камо ли да му чистя на някакъв мърляч. Обикновено отношението към жената си личи и по такива неща. Щом не се е постарал един прах и паяжини да обере или да разтреби до степен такава, че да забележиш мърлявщината, значи толкова му дреме. Сега, има някои жени, които биха успели да го накарат да се подготвя послушно като войник за всяко посещение, така че прашинка да няма паднала, но тези са рядкост или в повечето случаи от руската школа.
Но пък не пречи да те приеме за даденост и след няколко години усилени старания да те спечели.

# 228
Ейй, толкова ли ви тежат 2 чорапа повече да сложите в пералнята?
Що такива сметки се правят?
Аз не мога така, ако искам да съм с един човек, всичко правя и давам  не ми тежи.
Моят мъж, също не домакинства, но това не ме натоварва чак толкова.
Върша си всичко сама, справям се и не мрънкам, защото той компенсира с други неща. Не може всичко да е 50:50.

# 229
  • Обран бостан ;)

Колко наем ще спестиш ?

# 230
Аз съм на такъв жизнен етап, че оценявам всеки момент, който мога да си открадна само за себе си без да трябва да се съобразявам дори и с най-близките си. Затова ако вече съм отгледала децата си и съм се разделила със съпруга си, даже не искам да си представям как бих се събрала с някого, чийто хигиенни навици ме дразнят и трябва да ходя да дооправям след него, че да ми е поне малко комфортно . И не, не мисля, че такъв човек би оценил подобна жертва.

# 231
  • София
Тъй, тъй.

Ама ако ще се борите да сте като мъжете, борете се да ви вдигнат пенсионната възраст.

НОИ ще ви подкрепи на 100%. Wink

Борбата не е да сме като мъжете. Борбата е да не зависим от мъже, които вместо да ценят и уважават ролята, която изискват от жените, я използват да се налагат върху тях.

Защото все още има нормални жени. Sunglasses

Не за всички Relaxed

# 232
  • София
Всеки има различни потребности, аз съм за изграждане на следващи връзки и партньорства, особено в диапазон 45- 55г.

Не е казано да му ставаш робиня на този човек, нито е казано, че живота заедно би убил любовта.

# 233
  • София
Всеки има различни потребности, аз съм за изграждане на следващи връзки и партньорства, особено в диапазон 45- 55г.

Не е казано да му ставаш робиня на този човек, нито е казано, че живота заедно би убил любовта.
Кой не е за изграждане на връзки? Просто не виждам повод да се местя, нито някой да се нанася вкъщи. На тези години всеки живее някъде, има дом, ако не сме на ниво да си делим сметките за ток и парно, защо ще си усложняваме живота с местене? Дори не става въпрос за домакинстване. Всеки си е организирал домакинстването по негов начин и извън това остава забавлението. Какво лошо има в това, та да трябва да си смесваме чорапите?

# 234
  • София

Роки, ти семейния живот вече си го играла, децата си ги направила, не е ли време да мислиш как да взимаш само хубавото от живота? Какво ще ти донесе съжителството и заслужава ли си това, което ще ти отнеме? Лично аз не бих се бутала да го играя слугиня на някой, само за да се прибирам в един апартамент с него. Хубавите неща ми се струва мога да си ги взема без съжителство, даже ще са по-хубави така. Но това съм аз, на някои им е важно съжителството, че даже и да въртят парцала. Хора всякакви.

# 235
Аз не мога така, ако искам да съм с един човек, всичко правя и давам  не ми тежи.
Върша си всичко сама, справям се и не мрънкам, защото той компенсира с други неща. Не може всичко да е 50:50.

Викаш да му станем маминка Joy
Аз не смятам, че е работа на който и да е било да превъзпитава голям мъж.
Просто с такъв не трябва една жена да се занимава.

# 236
    И аз това се чудя.Когато има разбирателство,обич и желание да се грижите един за друг,ще се научите и ще си разпределите домакинството.Затова е хубаво да се води комуникация,да се внимава по какъв начин се казват нещата и ще се прецени кой в кое задължение се справя по-добре.Някои ястия не ми се получават и затова ги приготвя моят човек.Други,които той те може,поемам аз.Аз пера,той простира.Ако се върне по-късно,аз пера и простирам.Друг път той пере и простира,после ходим заедно на пазар и си разпределяме товара.Както дойде и ни се падне!:)Не може всяка минута да бъдем заедно,чуваме се и се уговаряме на кой днес ще се наложи да поеме по-голямата част от задълженията.Научили сме се.

Последна редакция: чт, 08 яну 2026, 11:13 от Dark person

# 237
А защо трябна да хванеш парцала, дори да е по мъжки, просто приемаш човека какъвто е. Не става дума за мизерия, ама щом домакинства значи е ок.

# 238
Не, мен не ме натоварва, и моят мъж не домакинства, но задълженията към живота са разпределени така, че не се претоварвам много. Имам всички удобства в кухнята и да шетам, и готвя, и пера ми е изсключително лесно. Но на този мъж съм свикнала и сме се нагодили. Тепърва с нов не бих го направила, а и едва ли бих успяла, при човек дълги години живеещ сам и свикнал на свой тертип! За това я съветвам да не се мести...! Blush

Последна редакция: чт, 08 яну 2026, 11:17 от mimi.7299

# 239
Ама вчера се изпразкаха 5 страници с нареждания като написах нещо подобно.
Почне ли се с двата чорапа и двете чинии в повечето, след тва се почва с двата лева ( вече едно евро и 5 цента) , и накрая всичко по дяволите

Общи условия

Активация на акаунт